„Mindent megölt számomra” – ezt érezte a halálos diagnózis hallatán az életerős 31 éves férfi





Azt hitte férfies cselekedett elkerülni az orvost.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2023.12.16.
rák Liam Griffiths betegség

Azt hitte férfiasan viselkedik a 31 éves Liam Griffiths, amikor olyan tüneteket hagyott figyelmen kívül, mint a görcsök, hányás és gyomorduzzanat. A fiatal férfi szerencsétlenségére, mindezek a halálos rákját jelezték.

orvos, doktor, kórház, egészségügy, Shutterstock illusztráció
Képünk illusztráció / Fotó: PopTika / Shutterstock

Önálló vállalkozóként szüksége volt a pénzre, ezért márciusban jelentkező tüneteivel végül csak akkor fordult orvoshoz, amikor már túl késő volt. Most azonban mindenkit arra buzdít, hogy azonnal kérjenek segítséget, ha valami rosszat észlelnek.

„Az, hogy nem vizsgáltattam meg magam korábban, a legnagyobb hiba, amit valaha elkövettem” - mondta Liam.

Amikor Liam kórházba ment Crohn-betegséggel, majd bélrákkal diagnosztizálták. A műtétet követően az orvosok közölték Liammel, hogy a rák halálos kimenetelű - írja a brit Metro. 

„Emlékszem, megkérdeztem, hogy milyen lesz az életem, és az orvosom azt mondta, hogy nem akarja megmondani, mikor érhet véget az életem, mert nem akarja, hogy az egész életemet erre összpontosítsam. Egyetértettem vele, és úgy döntöttem, hogy haza akarok menni, teljesíteni néhány kívánságomat, és csak élni akarom az életemet, amíg lehet” – mesélte a fiatal férfi, aki rengeteg mindent meg akart még élni, mivel azt hitte lesz már rájuk ideje.

„Csak biztos akarok lenni benne, hogy ezek a kulcsfontosságú emlékek együtt maradnak meg, mielőtt talán el kell mennem. a karácsony közeledtével is imádtam a karácsonyi bevásárlást, de már semmi örömet nem szerzek benne. Ez mindent megölt számomra. Fizikailag törékeny ember vagyok, árnyéka vagyok annak, aki voltam. Én voltam a legegészségesebb ember a világon. Minden egyes nap edzettem, de most már a lépcsőn sem tudok úgy felmenni, hogy ne izzadjak meg. Szó szerint a legrosszabb életet élem, amit valaha is el tudtam volna képzelni. Szörnyű. Lelkileg teljesen kikészített. Fizikailag is kivett belőlem mindent” – zárta sorait Liam, akinek már sajnos nem maradt sok ideje hátra.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás