Szentendréről Srí Lankára: szingaléz fiúba lett szerelmes, majd az óceánparton nyitott hostelt Judit





A 29 éves Ungvár Judit élete teljesen megváltozott, mikor beleszeretett 28 éves párjába, egy Srí Lanka-i fiúba. A fiúval Unawatunaban találkozott, ami a trópusi sziget egyik felkapott üdülőhelye. Azóta kiköltöztek, van két kisfiuk és turizmussal foglalkoznak.



Megosztás
Szerző: Kis Dalma Róza
Létrehozva: 2023.11.18.
család Srí Lanka hostel szerelem szentendre

Judit először 2016-ban költözött ki Srí Lankára az első fia születése után. Nem véletlen a trópusok választása, hiszen szingaléz párja a sziget egyik legkedveltebb üdülőfalujából, Unawatunából származik. A szentendrei Judit bár borzasztóan félt egy trópusi, harmadik világbéli országban 22 évesen gyermeket nevelni, nem volt sok választása, hiszen párja vízumát elutasították. Döntenie kellett: vagy itthon nevel gyereket, de egyedül, vagy Srí Lankán, gyermeke édesapjával. A döntés vége happy end lett: Juditék hostelt nyitottak a trópusokon, mostanra pedig az egyik leggyakrabban ajánlott szállássá váltak a kategóriájukban. 

Judit párjával Srí Lankán neveli 8 és másfél éves fiukat  Fotó: Olvasói fotó

„Úgy éreztük nekünk Srí Lankán van a helyünk"

Juditék egy rövid, kétéves magyarországi kitérőt leszámítva 2016 óta élnek Srí Lankán. A szentendrei édesanyának nem volt idegen a külföldi légkör, hiszen érettségi után közel három évet Izraelben élt, a trópusi élet egy harmadik világbéli országban azonban benne is sok kétséget ébresztett. 

Az első év nem volt könnyű, városi lányként megszokni, hogy sem a víz, sem az áram nem magától értetődő, a majom és a kutya előbb van otthon itt mint én és ez ellen semmit nem tehetek. Illetve, hogy figyelni kell a szúnyogokra és egyéb bogár csípésekre. Végül én egy iskolában kezdtem el dolgozni és egy kis hostelt nyitottunk 2016-ban, mert arra volt elég megtakarításunk 

– mesélte Judit a Metropolnak. A hostel olyannyira jól sikerült, hogy a mai napig a Lonely Planet oldalain róluk lehet olvasni ebben a kategóriában, mint szállásjavaslat. 

„Én a Covid alatt belekezdtem az online egészségügyi vállalkozásomba, amivel bővítjük majd profilunkat. De igény szerint vannak már túráink, vegán főzőkurzusaink, jóga és szörf táboraink, illetve tekintettel a növekvő kíváncsiságra egyre több letelepedési üggyel is foglalkozunk" – mesélt sikereikről a magyar anyuka.

Judit szerint a gyermeknevelés is könnyebb Srí Lankán  Fotó: Olvasó Fotó

„Itt a gyerekek kövekkel és kagylókkal játszanak, nem tablettel"

Judit és párja nagyon szeret a trópusi szigeten élni, ahol mindig nyár van. A magyar édesanya szerint jóval könnyebb itt távol tartani a gyerekeket a digitális világtól is, a kisfia ráadásul imád az itteni, Cambridge Akkreditált Angol magániskolába is járni.

Itt a gyerek fával, kövekkel, homokkal, kagylókkal játszik, se telefon se táblagép és a tv-t is csak napnyugta után nézheti. Nekünk ez a szimpla, egyszerű élet való. Nem mondom, hogy mindenkinek itt kéne élnie, de receptre írnék fel egy nyaralást mindenkinek, hogy egy kicsit eltávolodjon a sok zajtól ami Európában most van

– vallja Judit, aki imádja a helyi illatos és ízes ételeket, főleg, hogy itt természetes és olcsó az a diéta, amiért otthon az emberek rengeteget fizetnek. A magyar édesanyát az sem tántorítja el a trópusi élettől, hogy olykor a majmok eltörik a tetőcserepeket a házukon.

„Engem már nem borít ki egy áramszünet vagy, hogy beázik a tető ha a majmok eltörik a cserepet. Folyton mozgásban, aktivitásban tart mind szellemileg mind fizikailag és ez szerintem az élet alapvető értelme. Folyton van hova fejlődni, van új kihívás amit meg kell oldani"– részletezte Judit, aki odavan a helyi kultúráért és azért is, hogy mindenki vendégszerető és mosolygós. 

Judit vallja, hogy sosem késő változtatni, de az első lépést nekünk kell megtenni hozzá  Fotó: Olvasói fotó

„Ha változást akarunk, nekünk kell megtenni az első lépést"

Judit vallja, hogy bár messze költözött családjától és nagy döntés előtt állt, hogy meg merje-e lépni a költözést, családjával így is nagyon szoros a kapcsolata. A Szentendréről Srí Lankára költöző édesanya azt üzeni mindenkinek, aki fontolgatja a költözést, hogy tegyék meg az első lépést és kezdjék magukkal a változást, amit életükben akarnak. A végén meglátják majd, borzasztóan megéri.

 





 





Ezeket olvastad már?
"Kivettem az oviból a kislányomat, mert megölelték, amikor sírt"

"Kivettem az oviból a kislányomat, mert megölelték, amikor sírt"

"Terhes voltam, amikor egy hívás miatt összeomlott az egész világom"

"Terhes voltam, amikor egy hívás miatt összeomlott az egész világom"

„Küszködtünk a megélhetésért, most meg százmilliókat nyertünk a lottón"

„Küszködtünk a megélhetésért, most meg százmilliókat nyertünk a lottón"

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás