Mártha Imre: újabb floridai luxuslakást vett a család – Ingatlanbirodalmat épít Amerikában a fővárosi közművezér!





Tovább terjeszkedik Floridában Karácsony Gergely kedvenc cégvezetője! Mártha Imre és családja néhány hónapja egy újabb luxusingatlant vásárolt a dúsgazdag amerikaiak kedvenc „rezervátumában”, Naplesben. Egy olyan méregdrága ingatlant medencével, teniszpályával, amelyik belépést biztosít egy, a floridai milliárdosok által használt exkluzív golfklubba.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.11.09.
Módosítva: 2023.11.09.
Mártha Imre fővárosi közművezér milliárdos Karácsony Gergely Budapest

Olyan dokumentumokat szerzett meg a Metropol, amelyek egyértelműen bizonyítják, hogy a fővárosi közműholding, a szemétszállítás, a Főtáv, a temetkezés és a kertészet csúcsvezetőjéhez és családjához, mondhatni dől a pénz. A birtokunkba került adóbevallási iratokból kiderült, hogy a már korábban megvett floridiai luxuslakás, és egy szigeten található birtoka mellé néhány hónapja egy luxus kondomíniumot is vásárolt magának a Mártha-klán, amit ezúttal a cégvezér édesanyjának a nevére írattak.

Ezúttal a közművezér édesanyja nevére került az ingatlan

Megpróbálta eltüntetni az újabb vásárlás nyomait

A Metropol a megszerzett iratokban azt látja, hogy a Gyurcsány-fiókának „becézett” cégvezér egy közjegyzői meghatalmazással bonyolította le az adásvételt, 71 éves édesanyjának ki sem kellett utaznia Floridába. Egyszóval Mártha Imre intézett mindent.

Két fürdőszobás luxuslakást újított be

A dokumentumok és fotók szerint a fővárosi közművezér ismét az amerikai milliárdosok kedvenc nyaralóhelyén, a floridai Naplesben vásárolt meg egy fényűző ingatlant, ezúttal egy kétemeletes, két fürdőszobás, magánparkolós luxuslakást. A Metropol által megkérdezett szakértők szerint az ingatlan értéke 500-700 ezer dollárra tehető.

A Mártha-klán új luxusingatlanának bejárata

A lakáshoz medence, teniszpálya és egy privát golfklub is tartozik. Az ingatlan remek helyen fekszik, pár percnyi autóútra található a luxusüzletekkel teli belvárostól, valamint a Mexikói-öböl partján fekvő fehér homokos strandoktól. Márthának nemcsak az ingatlan megvásárlásakor kellett mélyen a zsebébe nyúlnia, hiszen az újonnan megszerzett floridai lakásnak csak a közös költsége is félmillió forint kiadást jelent. A megkérdezett floridai ingatlanszakértők szerint az értéke évente akár 10-15 százalékot is emelkedhet és könnyen bérbeadható.

Az ingatlanhoz teniszpálya és privát medence is tartozik
Így néz ki belülről a kétszintes luxuskondomínium 

Az újonnan megszerzett luxusingatlan közelében található a Naples National Golf Club, ahova az egyszer beiratkozási díj 150 000 dollár, azaz kb. 50 millió forint.

Sorra veszi az ingatlanokat Floridában

A közművezér otthon érzi magát Floridában, egy évvel ezelőtt itt jegyezte el nála 20 évvel fiatalabb barátnőjét egy 10 millió forintot érő gyémántgyűrűvel. Mártha szinte már hazajár a napfényes amerikai államba, ahol immáron három luxusingatlan is rendelkezésére áll. 
Korábban ugyancsak a Metropol derítette ki, hogy Mártha először egy Sandpiper Bay Club nevet viselő, luxusingatlan szerzett meg magának Naplesben, amihez magánkikötő, medence és privát klub is tartozik.

Mártha Imre a saját magánszigetén Fotó: Facebook

Ezt követően egy hatalmas birtokot vásárolt magának egy olyan magánszigeten amelyik a Mexikói-öböl kijáratánál fekszik. Ez azért növeli az értékét mert a magánjachtokkal könnyen ki lehet jutni a nyílt tengerre.
Az óceánparti ingatlan egy mesterséges sziget legtávolabbi sarkán található, így az átlagnál sokkal nagyobb jachtkikötő építhető hozzá. 

Nem véletlenül Naples városában épít ingatlanbirodalmat

Csak a kiváltságosak engedhetik meg maguknak, hogy a floridai Naples városban vásároljanak ingatlant. A statisztikák szerint ez az Egyesült Államok leggazdagabb városa, ahol az egy főre jutó milliomosok száma a legmagasabb az egész országban.

Naples a milliárdosok kedvenc búvóhelye. Itt talált második otthonra a fővárosi közművezér

Naples azonban nemcsak a milliárdosok, hanem az A-listás celebek és befolyásos politikusok kedvenc búvóhelye is. Ennek megfelelően az ingatlanok átlagára is jóval magasabb itt, így sikerül elkerülni, hogy kevésbé tehetősek a városba költözzenek.
A statisztikák szerint az Egyesült Államok egyik leggazdagabb városa Naples, ahol az egy főre jutó jövedelem a hatodik legmagasabb, az egy főre jutó milliomosok száma pedig a legmagasabb egész Amerikában.

Az USA egyik leggazdagabb városa

Naples azért is népszerű a milliárdosok körében, mert 93 százalékban fehérek lakják, mindössze 7 százalék az afroamerikaiak aránya. Kimondatlanul ez is szempont a luxusingatlanok megvásárlói számára.

 





 





Ezeket olvastad már?
Megállíthatatlan: a Gellért-hegynél is nagyobb aszteroida közeledik

Megállíthatatlan: a Gellért-hegynél is nagyobb aszteroida közeledik

Cápatámadás: kétgyermekes apuka végtagjaiért küzdenek az orvosok

Cápatámadás: kétgyermekes apuka végtagjaiért küzdenek az orvosok

„A matektól félek a legjobban” – Dani az első SMA 1-es, aki leérettségizik

„A matektól félek a legjobban” – Dani az első SMA 1-es, aki leérettségizik

„Kampányvizit a Hegyvidéken. Van mit megvédenünk" – folytatódott Orbán Viktor kampánykörútja

„Kampányvizit a Hegyvidéken. Van mit megvédenünk" – folytatódott Orbán Viktor kampánykörútja

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás