Tömegmészárlást végzett három vérengző fenevad Pilisen, a kár milliós nagyságrendű

Egy teljes baromfiudvart irtottak ki, majd egy munkába igyekvő férfira támadtak a vér ízétől megvadult kutyák.



Megosztás
Szerző: IF
Létrehozva: 2023.11.15.
áldozat kutyatámadás Pilis mészárlás

November 10-én délután a Pest vármegyei Homoki Szőlő II. dűlőben egy családi ház udvarára bejutott két nagy testű, kaukázusi jellegű és egy kisebb testű kutya. Az ebek ezt követően szó szerint lemészárolták az ott lévő teljes szárnyasállományt, amelynek a többsége Brahma és egyéb díszkakas, de néhány liba és gyöngytyúk, valamint egyszerű házityúk is az ebek martalékává vált.

A birtok összes tyúkját megölték a kutyák  Fotó: Olvasói

Hatalmas az okozott kár

A Pest vármegyei Pilisen mindennapos problémát és félelmet okoz a nem megfelelő körülmények között tartott, kóborló kutyák utcai jelenléte. Péntek délután azonban gazdás ebek tartottak vérengzést egy családi ház udvarán. A mintegy hatvan darab kivéreztetett vagy megmart szárnyas kivégzése hatszázezer forintos kárt okozott, de a károsult baromfitartó gazda álláspontja szerint az okozott kár értéke meghaladja az 1 millió forintot is. A baromfimészárlást követően a rendőrség és a gyepmester is a helyszínre érkezett, ám nem csak itt okoztak galibát az említett négylábúak.

Emberekre is rátámadtak

A tömegmészárlást követően november 12-én, vasárnap hajnal négy óra magasságában szintén ugyanaz a három kutya egy munkahelyére rollerrel közlekedő férfira is rárontott az Attila utcában. A megvadult ebek fellökték, majd marni kezdték a földre került férfit. A nagyobb tragédia elkerülése a férfi lélekjelenlétének volt köszönhető, mivel képes volt lábra állni, és így el tudta zavarni a rátámadó ebeket, amelynek köszönhetően kisebb sérülésekkel megúszta a rémisztő esetet.
A hétvégi kutyatámadások miatt mindkét áldozat hivatalos eljárást kezdeményezett a felelőtlen kutyatartóval szemben, aki az elmondásuk szerint jelenleg úgy tudja féken tartani a nagy testű állatait, hogy egy rövid lánccal a nyaknál fogva egybekötötte őket, viszont ez a fajta megoldás egyáltalán nem nevezhető szabályosnak.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás