Hasmenéssel vitték orvoshoz szülei a 8 hónapos Lolát, lesújtó diagnózist kaptak





Nyolc hónapos korában diagnosztizálták a daganatot Lolánál. A szülei és az orvosok mindent megtesznek a gyógyulásáért.



Megosztás
Szerző: J.K. Rowling
Létrehozva: 2023.10.10.
Módosítva: 2023.10.11.
daganatos beteg rák kislány

Egyik napról a másikra változott meg a háromgyerekes család élete. Az akkor nyolc hónapos Lolánál rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak. A kislány kálváriája júniusban kezdődött. Szülei ekkor vették észre, hogy egyre nehezebben mozog és fájdalmai vannak. 

Lola 8 hónapos korában diagnosztizálták a daganatot, azóta a családja mindent megtesz, hogy meggyógyuljon 

Műtétek és kezelések 

Júniusban az életünk megváltozott. Legkisebb lányunk nyolc hónapos volt, amikor kórházba került, hányás, hasmenés és fogyás miatt

– emlékszik vissza Péter, aki elmondta, hogy a vizsgálatok ideje alatt Lola panaszai egyre súlyosbodtak, végtagjai legyengültek. Az ultrahang és MR vizsgálatok megállapították, hogy daganat okozza a tüneteket, ami nyomni kezdte a gerincvelőt. Ez azonnali beavatkozást igényelt, így június 30-án hatórás idegsebészeti műtétet hajtottak végre a kislányon. Ezek után a kislány ismét tudta mozgatni a lábait, de ezzel még nem értek véget a megpróbáltatások. Megkezdődtek a kemoterápiás kezelések, hogy csökkenteni tudják a daganat méretét, és ismét műteni tudják a kislányt. A kezelés hatásosnak bizonyult, így augusztusban elvégezték a hasi műtétet, de a szövettan nem tudta egyértelműen alátámasztani ennek teljes sikerességét, így további kemoterápiára volt szükség. Ha minden jól alakul, még akkor sem lélegezhet fel a család. 

Az orvosi beavatkozásoknak köszönhetően a kislány már minden végtagját tudja mozgatni, de még hosszú az út, hogy járni is tudjon 

Lassú, de biztató javulás

A mellékhatások miatt a kislány mozgásfejlődése nem megfelelő, bár újra elkezdett kúszni, rövid időre már négykézlábra is tud állni, de felállni, ülni és járni egyáltalán nem tud. 

Előreláthatóan hosszú időt fognak igénybe venni a fejlesztések, ezeknek zöme fizetős lesz. A család kétségbe van esve.

Péter mentősként dolgozik, így a  munkabeosztása miatt a felesége van otthon a három gyermekkel. A betegség miatt anyagi kereteik megcsappantak. Egy keresetből nagyon nehéz fenntartani egy ötfős családot, főleg a gyógykezelések miatti extra költségekkel. A család rendezett körülmények között él, de Lola betegsége miatt speciális átalakításokat kell elvégezni az otthonukon, a higiéniás körülmények megteremtése miatt. A család költségeit még az is növeli, hogy minden nap Debrecenbe kell vinni a kislányt kezelésre, és a gyógyulásához szükséges eszközök is nagyon drágák. 

Fél éve táppénzen vagyok, feleségem a gyerekekkel van otthon. Így nagyon szűkösek az anyagi kereteink. De mindent megteszünk kislányunk gyógyulásáért, és tudja majd használni a végtagjait

– reménykedik az édesapa. A család egy alapítvány segítségét kérte, hogy adományokból tudják fedezni kislányuk további gyógykezelését.





 





Ezeket olvastad már?
Rémisztő alakot fotóztak a Nap felszínén az európai űrszondák

Rémisztő alakot fotóztak a Nap felszínén az európai űrszondák

A hétvégi időjárásban nem lesz köszönet: Az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki

A hétvégi időjárásban nem lesz köszönet: Az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki

Megpróbálták kifosztani, véletlenül meggyilkolta a betörőt

Megpróbálták kifosztani, véletlenül meggyilkolta a betörőt

Szentkirályi Alexandra jelöltként is megoldotta, amit Karácsony Gergely főpolgármesterként sem tudott

Szentkirályi Alexandra jelöltként is megoldotta, amit Karácsony Gergely főpolgármesterként sem tudott

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás