Alighogy felállították az emblematikus fenyőt, leesett az első hó – Videó

Örömmel jelentették a hírt, melyhez fotót is mellékeltek!



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2023.10.09.
Módosítva: 2023.10.09.
Mikulás Rovaniemi fenyő

Leesett az első hó Rovaniemiben, a lappföldi Mikulás házánál a hétvégén – jelentették annak hivatalos Facebook-oldalán hétfőn. Bár hozzátették: „Már olvad, de az öröm szikrái továbbra is beragyogják a napjainkat! Lássuk, kapunk-e még több hófehér napot idén októberben!”

Rovaniemiben egyébként a téli, ünnepi szezonban többnyire komoly hómennyiség várja a turistákat, akik akár kutya- vagy rénszarvasszánon is utazhatnak, s természetesen találkozhatnak a lappföldi Mikulással is. 

Fotó: Pexels/Lars Ley (Képünk illusztráció)

No, de térjünk vissza még a jelenhez, az őszhöz! Érdekesség, hogy pont a napokban állították fel a lappföldi Mikulás falujának főépülete előtt azt a hatalmas fenyőt, amely feldíszítve az idei ünnep meghatározó karácsonyfája lesz majd az odautazóknak. Az alábbi videó jobb oldalán jól látható a hatalmas örökzöld, melyet hétfő, kora délután még hó csipkéz a 0 fok körüli hidegben. A hőmérő a kép bal oldalán szerepel, a földön futó fehér csíkon, illetve piros oszlopokon olvasható „Arctic Circle” felirat pedig a sarkkört jelzi: annak egyik oldala Finnország, a másik oldala pedig Lappföld.  

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás