Szerdán végre fellélegezhetünk – zivatarok mentik meg az allergiásokat





Amíg a száraz idő kitart, szenvedni fognak az allergiások, de jó hír nekik, hogy hét közepétől a lehűlés és a csapadék is mérsékli majd a szenvedéseiket.



Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2023.09.11.
Módosítva: 2023.09.11.
lehűlés zápor időjárás hidegfront zivatar

A hét első napján a napsütésé volt a főszerep, ami tovább erősítette az allergiások nehézségeit, akik már napok óta szenvednek a parlagfűtől. Amíg kitart a meleg és száraz idő, addig nem is tudjuk biztatni őket, azonban hamarosan megváltozik a nyárias időjárás. Mutatjuk a részleteket.

allergia, parlagfű, tüsszent, köhög, orrfolyás,
Napokon át tart a parlagfű tetőzése. (Képünk illusztráció) Fotó: Pexels

A parlagfűre érzékenyeknél az utóbbi napokban folyamatosan közepes-erős tünetek jelentkezhettek. Enyhülés számukra az elkövetkező időszakban sem várható. A csalánfélék virágpora országosan közepes, helyenként magas koncentrációban van jelen, a libatopféléké alacsony, esetenként közepes szintet érhet el. Országosan alacsony koncentrációban jelen van még a levegőben a pázsitfűfélék, az üröm, a kenderfélék, az útifű, a lórom, az ernyősvirágzatúak, illetve a rézgyom és a szerbtövis pollenje. Ezek a száraz időjárással együtt még maradnak – írta a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Kedden még a hétfőihez hasonlóan sok napsütésre, száraz időre van kilátás. Jó hír lehet az allergiásoknak, hogy néhol már felhők jelenhetnek meg. Helyenként élénk lehet a délies szél. Hiába írunk szeptembert, kedden még maradnak a nyárias csúcshőmérsékletek. 

A hét közepén érkező csapadék csökkenteni fogja az allergiások tüneteit Fotó: Pixabay

Többfelé szűrhetik fátyolfelhők a napsütést, a késő délutáni, esti órákban a közeledő hidegfront hatására már záporok, zivatarok alakulhatnak ki nyugaton, északnyugaton. Szerdán a Dunántúl északi felén északnyugatira fordul a szél, máshol mérsékelt, többfelé élénk lesz a légmozgás. Délután 27–34 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön hidegfront vonulhat át, melynek hatására feltámad az északnyugati szél és több helyen záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A front hatására végre több fokot is hűl a hőmérséklet és 22–28 Celsius-fok közé csökkennek a maximumok – jelezte előre a Köpönyeg.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás