„Négy órán át műtötték a kisfiam szívét” – három évig várt erre a hatgyermekes gyöngyösoroszi anyuka





A kis Benjiről születésekor derült ki, hogy szívproblémával küzd, amit műtéttel lehet csak orvosolni. Három éven keresztül volt várólistán, de most végre túlesett a beavatkozáson.



Megosztás
Szerző: M.N.
Létrehozva: 2023.09.12.
szívprobléma műtét gyerek gyógyulás

„Az imák segítettek túlélni nekünk ezt a borzalmat” – kezdte lapunknak Gyugyucz Tatainé Noémi. A Heves vármegyei Gyöngyösoroszin élő asszony ötéves fia műtétjére utalt, ugyanis a kis Benjámint néhány nappal ezelőtt műtötték meg a szívével. Az édesanya mesélt a Metropolnak a megpróbáltatásaikról.

Születése után derült ki, hogy probléma van a szívével. Fotó: olvasói

Születésekor derült ki a baj

Borzasztó hosszú időszakon vagyunk túl, ami mindannyiunkat megviselt

 – kezdte Noémi. „A kis Benjim – hiszen mi csak így becézzük – a hatodik gyermekemként jött a világra. Már nagyon vártuk őt, de sajnos nem volt felhőtlen az örömünk, ugyanis nem sokkal később közölték velünk, hogy nagy baj van… Kiderült, hogy szívproblémával küzd, ráadásul Down-szindrómás is. Azt mondták, hogy a szívén van két lyuk, illetve részleges tüdővéna-transzpozíciója van. Nagyon megijedtem, hiszen nem akartam elveszíteni. Azt mondták, hogy elkerülhetetlen, hogy megműtsék…”

Három évig voltak várólistán

Nagyon nehéz volt kézben tartani a dolgokat

– számolt be az anyuka. „Foglalkozni a többi gyermekkel, a háztartással, a munkámmal és persze Benjivel. A kisfiamat várólistára tették, így csak imádkozhattunk, hogy hamar sorra kerüljön. Minden pillanatban készen kellett állni az indulásra, hogy ha hívnak, akkor ne maradjunk le a lehetőségről. Sajnos az idő múlásával több munkahelyem sem tolerálta ezt, így jelenleg is biztos munkát keresek. Három évet vártunk arra, hogy előre kerüljünk a várólistán.”

Noémi folyamatosan imádkozott a fiáért. Fotó: olvasói 

„Négy órán keresztül műtötték a fiam szívét”

A fiam már jóval a műtét előtt érezte, hogy történni fog valami

 – emlékezett vissza Noémi. „Ő mindig nagyon mozgékony volt, de most nyugtalan volt inkább. Amikor végre sikerült bekerülnünk a kórházba, akkor talán a legnehezebb az volt, amikor el kellett köszönnünk egymástól a műtő előtt. Édesanyaként borzasztó volt látni, hogy beviszik őt, én pedig tehetetlen vagyok. Négy órán keresztül műtötték, de egy örökkévalóságnak tűnt.”

Rekordsebességgel gyógyul

„Az orvosok szerint csoda történt, ugyanis Benjit már a műtét napján le tudták venni a lélegeztetőgépről. Azt mondták, hogy rekordsebességgel gyógyul, ami elképesztő, hiszen nem egy apró műtétről volt szó. Befoltozták a szívén a lyukakat, és a tüdővénákat a helyére rakták. Figyelmeztettek minket, hogy a családban ettől fogva, ha születik gyermek, mindenkinél fennállhat ez a rendellenesség, ugyanis örökölhető…”

Jól sikerült a műtét, Benji már mosolyog! Fotó: olvasói

Az ima segített a családnak

„A műtét előtt egy Facebook-csoportba kiírtam, hogy mi fog történni, és kértem minden jóérzésű embert, hogy imádkozzon Benjiért.”

A Metropolon keresztül is szeretnék üzenni nekik, hogy nagyon szépen köszönjük, hiszen biztos vagyok benne, hogy segítettek az imák!

Továbbra is kérünk mindenkit – hiszen elég nehéz körülmények közé került a család –, hogy aki tud, segítsen akár anyagilag vagy imával nekünk. Nagyon hálásak vagyunk érte!” – zárta szavait Noémi.





 





Ezeket olvastad már?
Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

Botrányos Ovi+ Program Óbudán: Havi 60 ezret gombolnának le a tiltakozó szülőkről

Botrányos Ovi+ Program Óbudán: Havi 60 ezret gombolnának le a tiltakozó szülőkről

Szenzációs siker - Magyar sör került a világ legjobbjai közé

Szenzációs siker - Magyar sör került a világ legjobbjai közé

Nem mindennapi videóval üzent Orbán Viktor az érettségizőknek

Nem mindennapi videóval üzent Orbán Viktor az érettségizőknek

Top hírek

Magyar Péter

Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

50 milliós BMW-k, csúcstechnika, a pesti éjszakából jól ismert alakok... Miközben egy botrányba fulladt pr-akció keretében Magyar Péter vonattal utazott Debrecenbe, csapata 50 milliós BMW X6-osokkal, Mercedes buszokkal, „szolgálati” csúcstechnikával felszerelve az autópályán ment a vasárnapi rendezvény helyszínére.





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás