„Megérdemel egy esélyt az életre” – lyukas szívvel született a 12 napos kislány





Az orvosok már lemondtak róla.



Megosztás
Szerző: K.C.
Létrehozva: 2023.09.16.
csecsemő harc esély kislány

Egy gyógyíthatatlan betegségben szenvedő hat hónapos csecsemő dacos szülei ma jogi harcot indítottak az életmentő kezelést megvonó orvosok ellen.

kórház
Képünk illusztráció / Fotó: Pexels

Indi Gregory ideiglenes, 12 napos haladékot kapott a mitokondriális betegséggel való küzdelme során. Ez egy ritka genetikai betegség, amely elszívja az energiát a test sejtjeiből. Jelenleg nincs rá gyógymód. A kislányt egy gyermekintenzív osztályon kezelik.  Indi élete már születése pillanatában megpecsételődött, ugyanis egy lyuk van a szívében, és nem sokkal a februári a világra jötte után megműtötték a beleit és a koponyáját, hogy levezessék a folyadékot.

Az orvosok szerint a további ellátása nem áll az érdekében, ahogyan a kritikus beavatkozás sem, ha romlana az állapota. Szülei, a 35 éves Claire Staniforth és a 37 éves Dean Gregory azonban kétségbeesetten próbálják megakadályozni ezt, arra kérve őket, hogy adjanak neki egy esélyt.

„Ez egy lesújtó nap volt. Ott ültem a bíróságon, és csak én voltam az NHS ellen. Most a bíró kevesebb mint két hetet adott nekünk, hogy megmentsük a lányunk életét. Indi fogyatékos, ezt tudjuk, de a kórház azt mondja, hogy nincs mit megmenteni, és ez összetöri a szívünket. Még a meghallgatás alatt is küldött nekem Indi anyukája egy videót róla ma reggelről, és látható, hogy egy boldog kislány, aki hempereg, és az anyukájával van. Egy fertőzéssel küzd, de egyébként stabil, és nincsenek fájdalmai. Indi egy erős kislány és igazi harcos. Megérdemel egy esélyt az életre. A kórház el akarja venni tőle, és mi több mint el vagyunk borzadva” - mesélte a végsőkig küzdő édesapa, majd hozzátette: „Nézze, ha azt gondolnánk, hogy Indi agyhalott, teljesen összetörnénk, de nem vitatkoznánk az orvosokkal. De a lányunk reagál ránk, és a jó napjain gügyög, hangokat ad ki, minden végtagját mozgatja. Határozottan képes megélni a boldogságot.”

„Bár a további invazív kezelés rövid időre meghosszabbíthatja Indi életét, nem fogja javítani annak minőségét, és további fájdalmat és szükségtelen szenvedést fog okozni neki” – közölték az orvosok.









Ezeket olvastad már?
Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás