„Antibiotikummal megmenthették volna” – zokogta az 5 éves lányát gyászoló család





Az orvosok hazaküldték a kisgyermeket annyival, hogy hagyják lefolyni a betegséget, mert az egyszerű megfázás.



Megosztás
Szerző: K.C.
Létrehozva: 2023.09.14.
Módosítva: 2023.09.14.
mentőhelikopter család gyász kislány

Egy család tönkrement, miután ötéves gyermekük belehalt abba, amit az orvosok közönséges megfázásnak tartottak. Az ausztrál származású Cathy Kassis tünetei közé tartozott a súlyos légúti fertőzés és bőrfertőzés. 

Képünk illusztráció / Fotó: Pexels

Az orvosok azonban alaposabb vizsgálat nélkül hazaküldték annyival, hogy vírusfertőzése van. A család számára azt javasolták, hogy hagyják a betegséget lefolyni a maga útján. Mire azonban rájöttek a tünetei valódi okára, Cathy csatája már véget is ért...

„Egyszerű antibiotikum-kúrával megmenthették volna” – kezdte Justin, a The Sunnak, majd folytatta: „Majdnem olyan volt, mint egy asztmás roham, vagy mint amikor valaki tüdőtágulással próbál lélegezni”.

Napokkal később az édesanyja pánikszerűen hívta a mentőket, miután lánya ajkai elkékültek, és eszméletét vesztette. Justin elkezdte újraéleszteni a kicsit, amíg vártak a mentőre. Cathyt ezután mentőhelikopterrel egy gyermekkórházba szállították, de alig több mint egy óra újraélesztés után az orvosok azt mondták, hogy a kislány agyhalott. Végül a halottkém állapította meg, hogy a halál oka Streptococcus A volt.

A család számára az hozott egyedül némi vigaszt, hogy Cathy halála óta már három szervét is eladományozták. 

„Valami, ami életünk legrosszabb pillanata volt... legalább három másik családot meg tudott menteni, ami csodálatos dolog” – tette hozzá a mostohaapa. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás