Fellángolt a vita: hova pisiljen a gyerek, ha nincs mosdó a játszótér közelében?





Megosztó a kérdés, a megoldás pedig nagy kihívás elé állítja az édesanyákat. Akad, aki a bokorra szavaz, mások szerint vissza kéne tartania a gyereknek, és olyan is van, aki szerint szabálysértést követ el a kicsi, ha közterületen végzi el a dolgát.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.09.18.
Módosítva: 2023.09.18.
Pillangó park játszótér megoldás szabálysértés bokor

Ártatlannak tűnő kérdést tett fel egy pilisi anyuka az interneten, aki valószínűleg nem számított rá, hogy érdeklődése ilyen heves vitát vált majd ki. A nő arra lett volna kíváncsi, hogy a többi édesanya hogyan oldja meg gyermeke pisilését, ha a játszótér közelében nincs mosdó. „A vasútállomásnál lévő játszótérnél hol lehet megpisiltetni a gyerekeket, ha nem a bokorban akarom elvégeztetni velük a dolgukat?” – kérdezte a nő, mire megérkezett a kommentcunami.

Mit tehet a szülő, ha a gyerekre játék közben jön rá a pisilés, de közel, s távol sincs mosdó? 
Fotó: Metropol

Szúrós bokor, szúrós szag

Talán nem meglepő, de a legtöbb válaszadó nem értette, hogy ha ott a bokor a játszótér közelében, akkor mi a gond. „Jó a bokor, csak ne legyen szúrós” – summázta egy kommentelő. A megoldással azonban nem mindenki értett egyet, egy netező szerint például egy gyermek ugyanolyan szabálysértést követel el egy közterületi pisiléssel, mint egy felnőtt. „Ha mindenki kidobja oda… Képzelheted, milyen szag lesz. Emellett szabálysértést követ el, akár gyerek, akár nem” – írta egy szigorú nő, akivel maga a kérdező is egyetértett. „Igen, gondoltam intelligensen megoldanám. A bokor a helyi wc, szép szag lesz ott hamar. De magyarázd meg egy 4 évesnek, hogy jól van, kicsim, most 20 percig tartod, míg hazaugrunk pisilni” – világított rá a nő arra, mennyire tehetetlen helyzetben vannak az édesanyák, akiknek tényleg egyetlen megoldásuk a bokor, akár akarják, akár nem.

Akad, aki kutyazacsival oldja meg

Persze egyéni megoldásokból ezen a területen sincs hiány, nézzünk pár díjnyertes ötletet. „Pesten laktunk, amikor még kicsi volt a lányom és már akkor is volt kutyánk, így volt nálam kakizacsi. Ha a gyereknek kellett akár pisilni, akár kakilni, a zacsival felszedtem a papírt, mint a kutyám után is a kutyagumit és a kukáig elkísértem” – osztotta meg egy anyuka a kutyazacsis trükköt. „Mi bilit viszünk magunkkal mindig” – írta egy másik anyuka, igaz, azt nem osztotta meg, hogy a bili tartalmát hová ürítik. „Tipp! Pisilésre fiúnak vinni kell egy félliteres műanyag üveget” – írta egy másik anyuka.

A soha meg nem nyíló közvécé

Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely 2019-ben létesített közvécét a Pillangó parkba, a nagy játszótér közelébe. 

Ez a szép, Pillangó parki közvécé közvetlenül a játszótér mellett áll, ajtajai azonban még sosem nyíltak ki Fotó: Szabolcs László/Metropol

Mégis, a gyerekek a mai napig a bokorba járnak ott is pisilni, az illemhely ugyanis még soha, egyetlen percet sem üzemelt. A környéken élők aláírásokat gyűjtenek a megnyitása ellen, a játszótérre járó anyukák pedig reménykednek, hogy egyszer majd nem kell azért félbeszakítani a játékot, hogy hazavigyék a gyereket pisilni.





 





Ezeket olvastad már?
Nem mindennapi videóval üzent Orbán Viktor az érettségizőknek

Nem mindennapi videóval üzent Orbán Viktor az érettségizőknek

Mielőtt bármilyen állatot tartanál, ezekkel nem árt ha tisztában vagy!

Mielőtt bármilyen állatot tartanál, ezekkel nem árt ha tisztában vagy!

"Anya, apa, ne haljatok meg" - szülei életét mentette a 9 éves kisfiú

"Anya, apa, ne haljatok meg" - szülei életét mentette a 9 éves kisfiú

"Ez csak marketing-zöldítés": a tájépítész szerint nullával egyenlő, amit Karácsony Gergely zöldítés néven művelt

"Ez csak marketing-zöldítés": a tájépítész szerint nullával egyenlő, amit Karácsony Gergely zöldítés néven művelt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás