RETRO RÁDIÓ

Használhatatlanná vált a fővárosi fenntartású Tejút parki játszótér

A csepeli gyerekes szülők bosszankodnak, hogy egyre inkább használhatatlanná válik a Tejút parki játszóterük. A parkért a főváros a felelős, de javítás helyett csak elkerítik a játékokat.Megosztás
Szerző: S.K.
2023.02.04. 09:30
XXI. kerület Budapest játszótér hanyatlás

Csepeli szülők hívták fel lapunk figyelmét arra, hogy egyre inkább használhatatlanná válik a fővárosi fenntartású Tejút parki játszótér. Ellátogattunk a helyszínre, ahol rögtön észrevettük a gumiszőnyegek szörnyű állapotát. Az érintett játékokat ugyan elkerítették, de a hibákat nem javították ki.

Foltokban hiányzik a játszótér biztonságát szolgáló gumiszőnyeg Fotó: Bánkúti Sándor

Elhanyagolja a játszóteret a főváros vezetése

A csepeli Tejút park Tarlós István egykori főpolgármesternek és Szentkirályi Alexandra főpolgármester-helyettesnek köszönhetően épült meg. A játszótér karbantartása azonban információink szerint a főváros feladata lenne. Úgy tűnik, Karácsony Gergely azonban nem érzi szívügyének a játszótér sorsát; egyre jobban leamortizálódik, és javítás helyett csak körbekerítik a játékokat. 

A trambulint sem használhatják a gyerekek Fotó: Bánkúti Sándor

„Biztos, hogy nem hoznám ide a gyerekemet játszani”

A környéken élő Nikolett a másfél éves kislányát hozta le a térre, hogy életében először láthasson havat. A játékokhoz azonban már nem engedné egyetlen gyermekét, mert szerinte életveszélyesek.

Nikolett félti a játszótértől másfél éves lányát Fotó: Bánkúti Sándor

Én biztos, hogy nem hoznám ide a gyerekemet játszani. Szerintem nem biztonságos. Nem is értem, hogy ez a viszonylag új építésű játszótér hogy lett így elhanyagolva. Kár érte. A szülők, akikkel itt találkozok, kérdezgetik egymástól, hogy vajon mikor lesz megcsinálva, de senki sem tudja rá a választ. Egyes játékokat hónapok óta elkerítettek, és azóta hozzá sem nyúltak. Szerintem ez nem megoldás

– panaszolta lapunknak Nikolett.

Megkérdeztük a fenntartót, a Főpolgármesteri Hivatalt, ahonnan a következő választ kaptuk:

„A kérdésben érintett Tejút Park-ot, 2019. augusztusában adta át a kivitelező OPUS Magnum Kft. Tudunk a park állapotáról, ismereteink szerint a gumiburkolat rongálása 2022 őszén történt, az akkori időjárási viszonyok között a javítás már nem volt elvégezhető. Az eredeti kivitelező vállalkozó (OPUS) a felek között történt megállapodás alapján gumiburkolatok javítását a lehető leghamarabb - ahogy az időjárás engedi - elvégzi. Ehhez tartósan 10 fok feletti hőmérséklet és száraz idő szükséges. Várhatóan tavasszal kezdődnek meg a javítási munkálatok."

 

 

 

Ezeket olvastad már?
Kétszer is elküldték az orvosok az anyát, most az életéért küzd

Kétszer is elküldték az orvosok az anyát, most az életéért küzd

Hatalmas vulkánkitörés várható, sokan fognak meghalni – állítja egy időutazó

Hatalmas vulkánkitörés várható, sokan fognak meghalni – állítja egy időutazó

Nyolc megyére adtak ki riasztást: veszélyes zivatar éri el az országot

Nyolc megyére adtak ki riasztást: veszélyes zivatar éri el az országot

Soha nem volt még ekkora bevétele a Fővárosi Önkormányzatnak, mégis csak panaszkodik a városvezetés

Soha nem volt még ekkora bevétele a Fővárosi Önkormányzatnak, mégis csak panaszkodik a városvezetés

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás