RETRO RÁDIÓ

Beszakadt gerendák és kiálló csavarok – balesetveszélyes a hajógyári-szigeti csúszdapark – Videó!





A Fővárosi Önkormányzat helyett lelkes apák próbálják biztonságosabbá tenni a III. kerületi csúszdaparkot. Az önfeledten futkározó gyerekek nyomában járnak a szülők, nehogy valami komoly baleset történjen. A Metropol a helyszínen járt.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.08.23.
III. kerület Életveszélyes

Szörnyű állapotban van a park. A csúszdák melletti gerendák hiányosak, korhadtak.

Rossz állapotban van a nagyon meredek falépcső is. A lyuk miatt bárki kitörheti a bokáját is – Fotó: Metropol/Bánkúti Sándor

Ezek között a fagerendák között hatalmas lukak vannak, simán beleeshet egy gyerek. Ugye azt szokták mondani, hogy ott kezdődik a baj, ahol a karbantartás abbamarad. Márpedig én nem emlékszem arra, hogy itt lett volna ilyen” – mondta el lapunknak egy kétéves fiúcska édesanyja.

Balesetveszélyesen kiáll a csavar a deszkából – Fotó: Metropol/Bánkúti Sándor

Mint megtudtuk tőle, hónapokra lezárják a parkot, ha eltörik vagy meghibásodik valami, de a szülők szokták megjavítani végül, mert tudják, hogy más helyettük nem teszi meg. A balesetveszélyt okozó játszótéri eszközök hiányosak, de már a földön lévő burkolat is leamortizálódott. „Az esést tompító gumitéglák ugyanis felpöndörödtek” – teszi hozzá.

A műanyag csúszdákkal ellentétben az acélból készültek könnyen felforrósodhatnak a nyári melegben, ezzel sérüléseket okozva a gyerekeknek – Fotó: Metropol/Bánkúti Sándor

„Mi gyakran járunk ide, mert a gyerekek nagyon szeretik, de mindig itt vagyok a közelükben, nehogy valami baleset történjen. Sajnos életveszélyes itt játszani” – mondta a Metropolnak egy háromgyerekes anyuka.

„Addig is le kéne zárni, mielőtt valaki komolyabban megsérül”

Egy III. kerületi zárt Facebook-csoportban panaszkodtak a helyi lakosok a játszótér balesetveszélyes állapotáról.

Könnyen fel lehet bukni a felhajlott gumilapban – Fotó: Metropol/Bánkúti Sándor

„A múltkor egy léc hiányzott a középső csúszdáról, két hónapig volt úgy hagyva, lezárva… (amire amúgy tesznek a gyerekek nyilván… ráadásul lentről anyuka apuka ugye nem látja, hogy fent le van zárva, mert balesetveszélyes és simán csúszott le mindenki... De szerintem egy ügyes apuka csinálta meg végre... (vagy anyuka)” – írta Viktória.

„Addig is le kéne zárni, mielőtt valaki komolyabban megsérül, ezért nem is értem Szabó Tímeát. Miközben a szigettel és pl. a csúszdaparkkal kampányolt, hogy lehet ennyire közömbös ezzel az üggyel kapcsolatban! Főleg úgy, hogy a párttársa a főpolgármester, és Kiss Lászlóval is elég jó viszonyt ápol” – írta Mártin.

A csúszdapark állapotáért a Fővárosi Önkormányzat a felelős. Óbuda vezetése már jelezte feléjük a problémát, és a lakossággal is egyeztetett a megoldásról. Várhatóan a Radó Dezső terv keretében fel is lesz újítva a játszótér.





Ezeket olvastad már?
Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás