Íme 10 budapesti játszótér, ahol pancsolni is lehet!





Aki strandolás helyett inkább játszótérre vinné a gyermekét a kánikulában, annak mutatunk 10 fővárosi lehetőséget. Van bőben ugyanis olyan játszótér, ahol pancsolni is lehet!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.07.19.
Módosítva: 2023.07.19.
vizes játszótér hőség játék gyerek Budapest

Aki nem szeretne sokat költeni és valami hűsítő programot keres magának és a gyermekének, annak jó választás ennek a 10 budapesti játszótérnek a valamelyike. A nagy részük ingyenesen használható, mellékhelyiséggel felszerelt és könnyen megközelíthető. Íme a lista!

játszótér, vizes játszótér, játszik, gyermek
Ilyenkor az az igazi játszótér, ahol víz is van – Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld 

Ez az egyik legnagyobb vizes játszótér a fővárosban

A Kispesten található játszótér még 2018-ban nyílt meg. 9 hatalmas játékelemet használhatnak itt a gyerekek, például minipatakmedrekben kis zsilipekkel terelhetik a vizet, van spriccelő polip, kalózhajó, megmászható világítótorony és elárasztható homokozó is. A játszótéren van mosdó és ivókút is. A játszótér a Berzsenyi u. 6. számnál található.

Vizes játszóterek Budán

A III. és a XI. kerületben is van lehetőség egy kis strandon kívüli pancsolásra, összesen három. A harmadik kerültben található Akácfa utcai játszótéren van homokozó, csúszda, hinták, rugós játékok, mászóka, ingyenes WC, pelenkázó és kerékpártároló is. Nyáron pedig vannak vízi játékok is. A pontos cím: 1039 Bp., Akácfa u. 12/b. Ezenkívül a 11. kerületben, a Szent Adalbert tér 1. szám alatt van egy vizes játszótér, az Eperke, illetve a Bikás parkban ott van a közkedvelt Kalóz játszótér is.

Vizes játszóterek Pesten

Pesten több lehetőség is van a pancsolásra. Az egyik legjobb lehetőség a Városligetben található Nagyjátszótér, ahol a nyári időszakban a kis patakmedrek megtelnek vízzel, de van vízforgató, gátak, párakapu, csobogó és sarazós játékok is. Ha pedig a vizezéshez már hűvös lenne, a gyerekek játszhatnak a 6 különféle csúszdán, a 10-féle hintán és körhintán, a 4-féle forgójátékon, a 3 homokozóban, a 7-féle rugós játékon vagy a 10 földbe süllyesztett trambulinon is. 

Ezen kívül Kőbányán ott van az Óhegyi park, ami inkább a nagyobbaknak való vizes, sarazós, bányászós játszótér. Aztán a 4. kerületi Óceánárok utcában lévő Szilas parkban (1046 Budapest, Óceánárok utca) is van vizes játszótér, ahogy a VI. kerületben, a Benczúr-kertben (Benczúr utca 37.) is. Újpesten pedig ott a Tarzan Park, annak is a Placcs Placc nevű része. Ez utóbbi játszótér 2 éves kor felett viszont fizetős. A belépő ára 2800 Ft, a felnőttjegyé pedig 2300 Ft. Vizes játszótér található még ezenkívül a pesti Olimpia parkban is, a Kossuth tér és a Jászai Mari tér között. Itt is vannak csúszdák, különböző méretű és nehézségű mászókák és gumilapos kosárpálya is, meg persze párakapu és szökőkút is.

Épül egy újabb vizes játszótér 

A Rózsakert utca 21. szám alatt sarazós-vizezős játszótér jön létre napvitorlákkal. A várható befejezés augusztus 10. A nyári melegben a vizes játszótér hűsítő kikapcsolódást nyújthat majd a környéken élő gyerekeknek és szüleiknek – írja a budafokteteny.hu.

 





 





Ezeket olvastad már?
Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

„Lövöldözik felénk” -  Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

„Lövöldözik felénk” - Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

Kitálalt a korábbi űrhajós: sokkoló dolgokat mondott az idegenekről

Kitálalt a korábbi űrhajós: sokkoló dolgokat mondott az idegenekről

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás