Elképesztő fordulat: A nagyecsedi kocsmáros nyerte a Fradi meccsét





Valóságos népünnepély bontakozott ki Nagyecseden. A város focicsapata ugyanis a Fradit fogadta a magyar Kupa harmadik fordulójában.



Megosztás
Szerző: KKP
Létrehozva: 2023.09.16.
Módosítva: 2023.09.18.
Fradi szurkoló kupa foci

Nehéz szavakat találni arra az örömünnepre, ami a néhány évvel ezelőtt városi rangra emelkedett Nagyecseden bontakozott ki, amikor a Magyar Kupa sorsolásán kiderült, hogy a település csapata a Fradival mérkőzhet a harmadik fordulóban. Ugyan a legkeményebb helyi drukkerek is tisztában vannak a realitásokkal, szívből szorítanak kedvenceiknek a hamarosan kezdődő mérkőzésen.

Ilyen a teltház a nagyecsedi arénában Fotó: Markovics Gábor / Metropol

Néhány perccel ezelőtt a Nagyecsed játékosai megkezdték a bemelegítést, és nem sokkal később követték őket a ferencvárosiak is.

A megye 1. osztályában játszó csapat pályáját nem veszi körbe stadion. A 6000 lelkes városban a mérkőzéseken jellemzően 200-300 drukker vesz részt, ám ezúttal mintegy 2500 sportbarát tette tiszteletét. Az ellentétes táborokat ezúttal nem választotték szét, így a pálya körül elvegyülten foglalnak helyet a két csapat szimpatizánsai.

Minimum négy gól...

Csáki József egész életében a Nagyecsednek szurkolt, mégis Ferencváros győzelemre számít:

Minimum négy gólt kapunk, ami az osztályküönbséggel magyarázható. Nem számíthatok fényes győzelemre, igazából a sztárok miatt vagyok itt 

– mondta a nyugdíjas férfi.

Egy debreceni házaspár a Fradi-tábort erősítette, és úgy gondolta, kihasználja az alkalmat, hogy némi mellékesre tegyen szert.

- Remélem, sikerül eladnunk néhány Fradi-sálat! Az egész országban rengeteg a fradista, itt is sokan vagyunk, csak sajnos kevés szabolcsi engedheti meg magának, hogy rendszeresen felutazzon Budapestre az FTC mérkőzéseire.

A településen egyébként mindenki a város sztárvendégeiről beszél.

Nagyon berúgnak a meccs után

- Akár nyerünk, akár kikapunk, nagyon berúgunk ma este! Ez a nap történelmi, hiszen nem sok megyei csapat mondhatja el magáról, hogy találkozott Magyarország legnagyobb klubjával. Túlzott tiszteletre azonban ne számítsanak a vendégeink, mert biztosan nem borulunk hasra előttük! Hajrá, Nagyecsed! - mondta a Metropolnak a Nagyecsed-mezt viselő Ferenc.

Fradisták molinókkal a meccs előtt Fotó: Markovics Gábor / Metropol

A városban egyébként nagy a készültség. A sporttelep környékén rendőrök irányítják a forgalmat, de polgárőrök és biztonsági őrök is szép számmal láthatók az utcán.

Ma megkeresem az éves bevételemet!

 - tréfálkozott egy helyi vendéglátós.

- Na, jó, ez talán túlzás, de az biztos, hogy ma nem lesz okom a panaszra, ami a forgalmat illeti. A szokásosnál sokkal több sört rendeltem!

Nagyecsed híres szülöttje, Bódi Guszti és Margó jelenleg Egyiptomban tartózkodik, így ők csak távolról gondolhatnak az egyesületre. Csabi fiuk viszont itthon van, de ő ma négy koncertmeghívásnak tesz eleget, ezért nagy sajnálatára csak a televízióban követheti nyomon a meccset.

 Szívem szerint azt mondanám, hogy döntetlen lesz, de ez nem lehetséges. Bevallom, magam is szeretem a Ferencvárost, miközben Nagyecsed különleges helyet foglal el a szívemben!

Hogy milyen hangulat lett úrrá a városban, arról nézd meg az alábbi videónkat!





 





Ezeket olvastad már?
Hídpénz-botrány: súlyos testi sértés kísérletével vádolják az egyik főszereplőt

Hídpénz-botrány: súlyos testi sértés kísérletével vádolják az egyik főszereplőt

Elképesztő kegyeletsértés: kutyasétáltatót csináltak a váci temetőből

Elképesztő kegyeletsértés: kutyasétáltatót csináltak a váci temetőből

Magyar Péter durván beszólt Dobrev Klárának

Magyar Péter durván beszólt Dobrev Klárának

Folytatódik a táblaháború Újbudán

Folytatódik a táblaháború Újbudán

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás