„Több sör lesz a prémium” – életük meccsére készülnek a Fradi ellen a nagyecsediek





A Nagyecsed vezetőedzője, Harbula Balázs azért fohászkodik, hogy a Fradi futballistája, Adama Traoré minél előbb jöjjön rendbe, ugyanakkor Kristoffer Zachariassen játsszon a megyei bajnokságban érdekelt nagyecsedi csapata ellen szombaton 12.45 órától a Magyar Kupa 3. fordulójában.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2023.09.14.
Módosítva: 2023.09.14.
labdarúgás Magyar Kupa FTC

Várhatóan 2000 szurkoló előtt rendezik meg szombaton a Nagyecsed–FTC labdarúgó Magyar Kupa-mérkőzést (tv: M4 Sport, 12.45), mivel a fővárosi drukkerek is igényeltek 250 belépőt.

Nagyecseden természetesen nagy show lesz a Fradi elleni meccs – Fotó: Dodó Ferenc

Sztankovics bemutatkozik

„Ünnepnap lesz ez a találkozó” – mondta Harbula Balázs testnevelő tanár, a hatezres Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei futballegyüttes edzője. „A bajnokságot rosszul kezdtük, de íme, az MK 3. fordulójában Európa-hírű rivális látogat hozzánk.

A tanár úr elárulta, sok a sérültje, de abban bízik, hogy kapusa, Szabolcsi László, illetve a 35 éves román csatár, a Mutunak becézett Vasile Marina jó napot fog ki. Legutóbb a zöld-fehéreket az Iváncsa búcsúztatta, tehát a csoda nem kizárt. Arra nagyon kíváncsi, hogy az új, szerb trénerével, Dejan Sztankovicssal mit mutat náluk a Fradi, hiszen a szerb szakember szombaton mutatkozik be tétmeccsen.

„Sztankovics Nagyecseden alighanem főleg a támadójátékra fekteti a hangsúlyt” – vélte a tréner, aki boldog lenne, ha legalább egy gólt lőnének a Ferencvárosnak, amely 2015-ben 10-0-ra nyert ugyanitt. „Kedvencemről, Adama Traoréről kiderült, megsérült, nem játszhat ellenünk, gyors jobbulást kívánok neki. A másik kiválóságuk, a norvég Kristoffer Zachariassen igazi ezermester, mindkét szélen előkészít, a kapu előtt középen befejez, gólt lő, ráadásul a gólpasszaival is bizonyít.”

Sör, de mennyi?

Ha netán búcsúztatják a fővárosiakat, esetleg egy krigli sör lehet a prémium? – vetjük fel a tanár úrnak.

„Nem egy. Több...” – válaszolta a szakember. 

Zámbó Krisztián belső védő, csapatkapitány az ötvenhez közelítő Makó Róbertet dicséri. Hosszú időn keresztül védett náluk, s bár arra kapacitálták, hogy maradjon, nemet mondott, így a szombati 90 perc a búcsútalálkozója. A 38 esztendős Zámbó, a kamionjaival vállalkozóként dolgozó veterán, 20 percet játszott az említett 0-10-es meccsen. 

„Nem szeretnék egy újabb kétjegyű vereségbe belefutni” – nyilatkozta a belső védő. „Tippem szerint az FTC idén újra bajnok lesz, és a Magyar Kupát is a vitrinjébe teszi.”





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás