Bringaút-botrány: Karácsony párttársa szerint mindegy, mit gondolnak a helyiek





A kispestiek akarata ellenére létesült biciklisáv a Hunyadi utcában, ami miatt alig tudnak hazajutni az ott lakók. Az alpolgármester, Karácsony Gergely párttársa szerint teljesen mindegy, mit gondol a lakosság. A tiltakozó helyiek aláírásgyűjtésbe fogtak.



Megosztás
Szerző: E.Zs.Z.
Létrehozva: 2023.09.16.
bicikliút Hunyadi utca kispesti önkormányzat aláírásgyűjtés

Ahogy beszámoltunk róla, a Hunyadi utcában élők csak nehezen tudnak hazajutni autóval az újonnan felfestett bicikliút miatt, de egy hűtőt sem tudnak házhoz rendelni, mert sem parkolni nem lehet, sem a saját udvarukba kanyarodni az útról. A baloldali vezetésű önkormányzat – bár tudott a lehetséges problémákról és a lakosság elutasító véleményéről –, a Hunyadi utcát választotta a bicikliút létesítésére. A felfestést csak részlegesen tudták kivitelezni, mert a helyiek nem álltak arrébb autóikkal. A lakosság az utcán tiltakozott. A helyieknek annyit sikerült kiharcolniuk, hogy legalább fogadja őket a Gajda Péter vezette önkormányzat, igaz, az órákig tartó találkozón semmi érdemi nem történt. De amit megtudtak, az végleg kiverte a biztosítékot náluk, ezért kezdtek aláírásgyűjtésbe.

Nem lehet szabályosan megállni a házak előtt, de környéken sem, a keresztutcák is telítettek Fotó: Facebook

 A járda szűk és az autóút is, a Hunyadi utca óriási átmenő forgalmat is bonyolít, ráadásul csuklós buszok is járnak mindkét irányból. A demonstráló helyiek kétségbeestek, mert parkolni gyakorlatilag szinte sehol vagy nagyon távol tudnak csak. 

Szűk utca, óriási forgalommal: a tervezők csak „húsdarálónak” nevezték a Hunyadi utca és az Ady Endre út kereszteződését Fotó: Facebook.

Ez persze megkeseríti mindennapjaikat, így a tiltakozással elszerették volna érni, hogy Gajda Péter polgármester vagy egy embere beszéljen velük a helyzetről. A találkozó meg is történt, órákon át izzasztották egymást a városüzemeltetésért felelős alpolgármesterrel, Varga Attilával –aki egyébként Karácsony Gergely párttársa–, de érdemi választ mégsem kaptak.   

Szakmaiatlan kapkodás, ami zajlik, a lakóknak a baloldali vezetésű önkormányzat semmi érdemit nem tudott mondani. Annyival intézték el az ügyet a háromórás találkozón, hogy majd megnézik a területet újra, és három (!) parkolóhelyet kialakítanak, ha az lehetséges. A kérdés csak az: hová? Irreális maga a felvetés is, hiszen a járda nagyon szűk, a forgalom hatalmas és a biciklisáv már végigfut  a Hunyadi utca mindkét oldalán. A lakók elkeseredettek, aláírásgyűjtésbe fogtak

– mondta a Metropolnak Dódity Gabriella. A fideszes kispesti és fővárosi képviselő már több éve küzdött azért a lakókkal együtt, hogy ne oda, hanem a kertvárosba jelöljön ki az önkormányzat bicikliutat

Kiderült: tökmindegy, mit gondolnak a kispestiek

Varga Attila egy egy évvel korábbi testületi ülésen reflektált Dódity Gabriella felszólalására. Ebben azt mondta: elképzelhető, hogy hiba volt, de tudomása szerint a Hunyadi utcában élőkkel előzőleg nem egyeztettek. Mint fogalmazott: "Viszont annyiban azért tennék hozzá gondolatot, és most ezt értsék jól és nem támadó szándékkal mondom, hogy ebben az esetben ezt nem is szükséges megtenni. Hiszen bárhol az országban –ha van ehhez hasonló szituáció –, akár a körúton, akár az Üllői úton voltak hasonló beavatkozások, ott sem egyeztettek a kereskedőkkel, nem egyeztettek a társasházban élő rengeteg emberrel, hiszen van egy olyan közérdek, ami ennél súlyosabb".

Karácsony Gergely, Gajda Péter és Varga Attila - nem számít nekik, a helyiek mit gondolnak. Fotó: Facebook

A gond csak az, hogy a Hunyadi utcában élőket azóta sem kereste meg az önkormányzat, Gajda Péter sem Dódity levelére, sem a lakók megkereséseire nem válaszolt. 

Kispesten még a Tarlós István főpolgármester idején elnyert uniós pályázati forrásból épít bicikliutat Karácsony Gergely, azaz a főváros. Annak idején a fejlesztés több kerületet is érintett volna, de mára ezt a balos kerületek elmeszelték. Gajda Péter talán az egyetlen polgármester, aki megvalósítja, de a jelek szerint rosszul. Az elképzelés szerint, miután Tarlós elnyerte a pénzt, a városrészek feladata volt megtervezni, hogy hol is fusson az a bicikliút. A kispesti önkormányzat az Üllői út teljes vonalát és a Galvani utat tehermentesítő Hunyadi utcát jelölte ki. Azóta áll a bál.

 

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás