Szirénázó mentők lephetik el hamarosan az országot, napjaink vannak hátra!





A pokoli kánikulának hamarosan vége szakad, de a lehűlésre érzékenyek ilyenkor tömegesen fordulhatnak orvoshoz, sőt megnő az infarktus vagy például a koraszülés esélye is. A Meteo Klinika vezetőjét kérdeztük a hatásokról.



Megosztás
Szerző: Z.H.
Létrehozva: 2023.08.25.
Módosítva: 2023.08.25.
lehűlés Dr Pintér Ferenc Meteo Klinika

Olyan pokoli napokat élünk át, hogy már a legmagasabb, harmadfokú hőségriadót is elrendelték. Az emberi szervezet már valamennyire alkalmazkodott ehhez a meleghez, de mi lesz, ha hirtelen akár tíz fokot is zuhan majd a hőmérséklet egy betörő hidegfront hatására, amely már körvonalazódik?

Az erős lehűlés problémákat okozhat az arra érzékenyeknél Fotó: Metropol

A koponyeg.hu előrejelzése alapján a hétvégén még akár 37-38 fokos maximumokat is mérhetünk, ám keddre 25 fokra zuhan a napi csúcshőmérséklet. Hogyan fog ez hatni a hidegfrontra érzékenyekre? Erről kérdeztük dr. Pintér Ferencet, a Meteo Klinika igazgatóját, meteogyógyászt.

Dr. Pintér Ferenc Fotó: Meteo Klinika

A mostani számítások szerint hétfő után kezdődhet a lehűlés

 – mondta lapunknak dr. Pintér Ferenc. A meteogyógyász szerint kétféle módon történhet meg a változás. Markánsan vagy több lépésben, ebben még most is nagy a bizonytalanság.

„Ha a lehűlés lépcsőzetes lesz, erre nagyobb az esély, az kedvezőbben hat majd az arra érzékenyekre, mintha egyik napról a másikra, drasztikusan történne meg a hőmérséklet-változás” – emelte ki a szakember. A meteogyógyász szerint a markáns változás hatására várhatóan megemelkedik az infarktusok, agyvérzések száma, sőt több lesz a koraszülés is a különféle görcsös panaszok mellett.

Nagyon sokan fognak fejfájást és vérnyomás-ingadozást tapasztalni. Aláhúznám, hogy aki érzékeny az időjárás változásaira, feltétlenül forduljon szakemberhez, nálunk a klinikán ilyen kezelési módszereket alkalmazunk, igen sikeresen. Kevesen gondolnák, de az elhanyagolt frontérzékenység, a tartós negatív hatások szervi megbetegedésekhez, akár szív, vagy agyi problémákhoz is vezethetnek

– emelte ki a meteogyógyász.

Az előrejelzésből egyébként az látszik, hogy jövő héten csapadékosabbra fordul az időjárás, és a hőmérséklet 25-29 fok körül áll majd be, ami sokak számára sokkal kellemesebb lesz, mint a mostani kánikula. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás