Annyi a gyom Budapesten, hogy nem győzik fényképezni a pályázók – Galéria! Videó!





Egyre több kép bizonyítja, hogy a főváros valóban gyomtengerré lett, és hogy ez nagyon zavarja a budapestieket.



Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2023.08.23.
Módosítva: 2023.08.23.
gyom főváros atlétikai világbajnokság Karácsony Gergely gaz

Egyre több kép érkezik a Metropol „Budapest a gyomok fővárosa!” című fotópályázatára, melyre még te is küldhetsz be fotókat.

gyom, gaz, fotópályázat
A Városmajor gyomtengerében akár egy robogót is elrejthetsz... Olvasói fotó

A fővárosiak nagy érdeklődése mutatja, hogy mennyire fontos téma a fővárost a turistaszezon kellős közepén beborító gyom. A fővárosiak, de az ide érkező vidékiek és külföldiek is szembesülnek a gaztengerrel. Mindezt ráadásul egy olyan időszakban, amikor az egész világ Budapestre figyel, hiszen javában zajlik az atlétikai világbajnokság.

A Metropol kapott már fotókat többek között az Üllői út több szakaszáról, a Nagykörút egyes részeiről, a Bem rakpartról, a Duna korzóról, az Árpád híd, a Margit híd, a Szabadság híd, a Petőfi híd és a Rákóczi híd környékéről, az Orczy térről, a Corvin közről, ezenkívül Kispest, Zugló és Óbuda gyommal fedett területeiről is. Most megmutatunk néhány fotót:

A gazban egyébként nemcsak szemét, de szúnyogok és kullancsok is jól el tudnak bújni, mert az élőhelyük nem attól függ, hogy földrajzilag hol vannak, hanem attól, hogy milyen feltételek adottak számukra. Talán nem kell hangsúlyozni, mennyiféle betegséget lehet elkapni egy-egy csípéssel. Örülhetsz, ha egy kellemetlen pirosodással, duzzanattal megúszod.

 

Budapest a gyomok fővárosa!

Fotópályázatot hirdetett a Metropol, mellyel célunk, hogy buzdítsuk a fotósokat, hobbifotósokat vagy éppen a fotózni vágyókat arra, hogy bemutassák a gyomokkal borított fővárost, rávilágítva arra, hogy amikor nagy nemzetközi fesztiválok és sportesemények zajlanak Budapesten – mint például a Sziget és az atlétikai világbajnokság –, akkor mennyire zavarók az elhanyagolt területek. Nem beszélve arról, hogy a városlakók és a Budapestre utazó vidékiek számára is kellemetlen a gyomos utcák, terek látványa, az allergiások pedig egyenesen szenvednek tőle. Célunk az, hogy az olvasók/userek segítségével rávilágítva erre a problémára, minél tisztább és gyommentes legyen gyönyörű fővárosunk! A legjobbakat vásárlási utalvánnyal díjazzuk és fényképfelvételeiket közöljük. A pályázatra minden 18. év feletti magyar állampolgár jelentkezhet, felső korhatár nincs.

A pályázatokat a [email protected] e-mail-címre várjuk legalább 1, maximum 3 Mb terjedelemben. Az e-mail-cím augusztus 27-én éjfélig él. Egy pályázó több fotót is küldhet, de maximum 30 db-ot. Kérjük, hogy a fotóhoz mellékelt levélben és a kép elnevezésében tüntesd fel a helyszínt, ahol a felvétel készült! A pályázatban csak olyan fotóval lehet pályázni, amelyen egyértelműen azonosítható, hogy a fotó Budapesten készült és gyomos területek láthatók a képen.

Határidők:

A pályázati időszak 2023. augusztus 14. 10:00 órától – 2023. augusztus 27. 23:59 óráig tart.

Eredményhirdetés időpontja: 2023. szeptember 1.

A nyertesek nevét a szervező hivatalos Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/Metropol.Napilap) közzéteszi az eredményhirdetéstől számított 1 napon belül. A nyertesek nevét közzétesszük a Metropol újságban is és e-mailben értesítjük a nyerteseket.

Nyeremények:

1. díj: 150 000 Ft értékben Auchan-utalvány

2. díj: 75 000 Ft értékben Auchan-utalvány

3. díj: 50 000 Ft értékben Auchan-utalvány

A beérkezett pályázatok közül az első három helyezett pályázót a szervező által összeállított zsűri választja ki.

 





 





Ezeket olvastad már?
Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

Századfordulós polgári ház vált patkánytanyává Budapest belvárosában – Videó

Századfordulós polgári ház vált patkánytanyává Budapest belvárosában – Videó

Borzalmas baleset Ceglédnél, gyerekek vannak életveszélyben

Borzalmas baleset Ceglédnél, gyerekek vannak életveszélyben

Macskafogó fantom kísért Újbudán – ügyes trükkel cserkészi be az áldozatait – Fotó

Macskafogó fantom kísért Újbudán – ügyes trükkel cserkészi be az áldozatait – Fotó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás