RETRO RÁDIÓ

Budapest büszkesége az atlétikai vb, szégyene a gyomtenger

Az, hogy Budapesten rendezik az atlétikai világbajnokságot, elismerés, egyben nagy lehetőség, nem utolsósorban pedig jó bevétel a fővárosnak. Ehhez képest Budapest a gyomok városa, Karácsony Gergely gyomtengerrel fogadja vendégeit.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.08.19.
Módosítva: 2023.08.24.
atlétikai vb gyom karacsonygergely Budapest Ferihegy

Különleges alkalom, hogy Magyarország fővárosa adhat otthont az atlétikai világbajnokságnak. Ráadásul ez jelentős bevételi forrás is. Tele van a város vendégekkel, akik több éjszakát is itt töltenek, itt költik a pénzüket. Megérdemelnék, hogy Budapest a legszebb arcát mutassa - ehhez képest a stadionhoz vezető úton néhol ember magasságú gyom csúfoskodik, ezt látja, aki Ferihegyről az atlétikai stadion vagy a belváros felé igyekszik.

Az atlétikai stadion területe rendben van - na de a környéke, ami a fővároshoz tartozik? Fotó: MK

Budapest Európa egyik legszebb fővárosa. A házigazda is alaposan kitakarít, amikor vendégeket vár, Budapest vezetésének is ezt kellett volna tennie. Ehelyett mit lát a vendég, már érkezéstől kezdve és végig az úton, amíg az atlétikai stadionig eljut? A ferihegyi repülőtérről csak egyetlen út vezet be Budapestre, azon pedig a sportrendezvényre érkezők megcsodálhatják azokat a gyomokat, amiket Karácsony Gergely főpolgármester nem takaríttatott el. Csődbe vitte a fővárost felelőtlen gazdálkodással, és most ezt használja ürügynek.

Mint, ahogyan arról korábban beszámoltunk, már jó ideje méretes gyomok szegélyezik Budapest több főbb pontját, így a vidéken élőknek és a külföldieknek valóságos gaztengeren kell átverekedniük magukat, azért hogy részesei lehessenek a sportrendezvénynek. A rendezők 200 országból több mint 2500 versenyzőt várnak. Vannak olyanok, akik már jártak Magyarországon, de sokan először érkeztek ide. Őket alighanem meglepi az embernagyságú gaz és parlagfűerdő, ami mellett elhaladnak. 

 

Ferihegytől, egészen az atlétikai VB helyszínéig mindent beborít a gaz, elszáradt kórók lógnak rá az útra. De méteres elszáradt gyommal van tele az Üllői út is. Sok helyen pedig kész szeméttelep van a gyomtenger között a Kvassay úton. Az atlétikai VB-t hirdető tábla környékét is elszáradt gaztenger borítja a soroksári úton, mint ahogyan az atlétikai VB-helyszínét is.

Budapest a gyomok fővárosa!

Fotópályázatot hirdettünk, célunk, hogy buzdítsuk a fotósokat, hobbifotósokat vagy éppen a fotózni vágyókat arra, hogy bemutassák a gyomokkal borított fővárost, rávilágítva arra, hogy amikor nagy nemzetközi fesztiválok és sportesemények zajlanak Budapesten – mint a Sziget és az atlétikai világbajnokság –, akkor mennyire zavaróak az elhanyagolt területek. Nem beszélve arról, hogy a városlakók számára is kellemetlen a gyomos utcák, terek látványa, az allergiások pedig szenvednek tőle. Célunk az, hogy az olvasók/userek segítségével rávilágítva erre a problémára, minél tisztább és gyommentes legyen gyönyörű fővárosunk! A legjobbakat vásárlási utalvánnyal díjazzuk és fényképfelvételeiket közöljük. A pályázatra minden 18. év feletti magyar állampolgár jelentkezhet, felső korhatár nincsen.

A pályázatokat a fotopalyazat@metropol.hu e-mail-címre várjuk legalább 1, maximum 3 Mb terjedelemben. Az e-mail-cím augusztus 14-én 10 órától 27-én éjfélig él. Egy pályázó több fotót is küldhet, de maximum 30 db-ot. Kérjük, a fotóhoz mellékelt levélben és a kép elnevezésében tüntessék fel a helyszínt, ahol a felvétel készült! A pályázatban csak olyan fotóval lehet pályázni, amelyen azonosítható, hogy a fotó Budapesten készült és gyomos területek láthatók a fotón.

Határidők:

Pályázati időszak 2023. augusztus 14. 10:00 órától – 2023. augusztus 27. 23:59 óráig tart

Eredményhirdetés időpontja: 2023. szeptember 1.

A nyertesek nevét a szervező hivatalos Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/Metropol.Napilap) közzéteszi az eredményhirdetéstől számított 1 napon belül. A nyertesek nevét közzétesszük a Metropol újságban is és e-mailben értesítjük a nyerteseket.

Nyeremények:

1. díj: 150.000 Ft értékben Auchan-utalvány

2. díj: 75.000 Ft értékben Auchan-utalvány

3. díj: 50.000 Ft értékben  Auchan-utalvány

A beérkezett pályázatok közül az első három helyezett pályázót a szervező által összeállított zsűri választja ki.

 

 

A dosszié további cikkei
Ezeket olvastad már?
7+1 tipp, hogy mindig biztonságosan hazajuss

7+1 tipp, hogy mindig biztonságosan hazajuss

„A legrosszabbra számítunk” - Percről-percre küzd az életéért a 28 éves édesanya

„A legrosszabbra számítunk” - Percről-percre küzd az életéért a 28 éves édesanya

Dunába ömlő fekália: ezt vizsgálják a Római - parton

Dunába ömlő fekália: ezt vizsgálják a Római - parton

Hatalmas nyomás nehezedik Szerbiára

Hatalmas nyomás nehezedik Szerbiára

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás