Méteres gyomok szegélyezik az augusztus 20-i helyszínekhez vezető utakat





A vidéken élőknek és a külföldieknek szégyenszemre gaztengeren kell átverekedniük magukat, hogy részesei lehessenek az augusztus 20-ai ünnepségeknek. Köszönjük, Karácsony Gergely!



Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2023.08.18.
Módosítva: 2023.08.18.
méteres gyom főváros parlagfű augusztus 20. gaz

A Metropol korábban beszámolt róla, hogy Karácsony Gergely főpolgármesternek köszönhetően Budapest a gyomok fővárosa! A közelgő augusztus 20-i ünnepségekre ellátogatóknak valóságos gyomerdőn kell átverekedniük magukat.

I. kerület, budai vár, halászbástya környéke, gaz, gyom, budapest
A Halászbástya alatti, már fővárosi, illetve I. kerületi fenntartású terület tele van gyommal – Fotó: Metropol

Augusztus 20. I. Szent István király és az államalapítás ünnepe, valamint a kenyér ünnepe. Több mint száz program várja idén is azokat, akik a nemzet fővárosában ünneplik Magyarország születésnapját. A megújult Budavári Palotanegyed elképesztő látványosságait mindenképp érdemes felkeresni, itt gyönyörű, rendezett parkokat talál a látogató. Ám a vár aljában, a főváros, illetve az I. kerület kezelésében lévő területen méteres gyom áll – vette észre egy olvasónk. A várba vezető utakat, parkokat gyom szegélyezi! A baloldali zöldpolitika, úgy tűnik, kimerül a burjánzó gyomban!

I. kerület, budai vár, halászbástya környéke, gaz, gyom, budapest
Szép lenne a kilátás, ha nem csúfítaná el a sok gyom – Fotó: Metropol

A Szent István-napra a kormányzat több mint száz rendezvénnyel, kiállításokkal, Ízek Utcájával, ország tortájával és kenyerével, rengeteg ingyenes családi programmal készül. De illik egy világvárosnak így fogadni a vendégeit? Szerintünk nem!

I. kerület, budai vár, halászbástya környéke, gaz, gyom, budapest
Ahol a Várkapitányság gondozza a területet, ott ápolt és tiszta, ahol a baloldali városvezetés, ott csupa gyom – Fotó: Ripost

A Metropol olvasói a főváros minden pontjáról küldik be fotóikat, melyek alátámasztják, hogy mennyire elhanyagoltak a baloldali vezetésű főváros közterületei. Többek között a Liszt Ferenc repülőtérről a főváros irányába vezető Üllői úton, a Petőfi hídtól a Nyugatiig a villamossín mellett párhuzamosan, a Mammut bevásárlóközpontnál, a Corvin közben, valamint  több kerület buszmegállóiban is gyomok csúfítják el a várost.

A gaz amellett, hogy csúnya, az allergiásokat sem kíméli. Az allergia a XXI. század népbetegsége és hazánkban a parlagfű virágpora a legjelentősebb allergén a Nemzeti Népegészségügyi Központ 2021-es felmérése alapján. A magyar lakosság körülbelül 15-20%-a, Budapesten viszont körülbelül 400 ezren vagy annál is többen szenvednek allergiás tünetektől, Magyarországon több mint másfél millió embert érint ez a probléma. Ezek szerint a főpolgármester legalább ennyi emberrel nem törődik, amikor hagyja, hogy a főváros egy gyomtengerré váljon.

Nézd meg a budai Várhoz vezető utakról készült videónkat!

A Metropol többször beszámolt arról is, hogy milyen veszélyes az állatokra a rengeteg toklász, ami jó esetben csak kellemetlenséget okoz a kutyáknak és a kutyatulajdonosoknak, rosszabb esetben viszont akár súlyos sérüléseket.

gaz, gyom, pályázat, olvasói fotó,
Olvasónk írta: A 14-es villamos teljes hosszában gaz éktelenkedik – Olvasói fotó

A 14-es villamos teljes hosszában gaz éktelenkedik a villamossínek mellett, de a járdáknál is végig a Lehel úton. A Lehel téri végállomáson pedig derékig ér a gaz! Ez egy frekventált hely, sok turista is jár a piacra, szégyen ez a városnak

– írta meg a Metropolnak egyik olvasónk.

Gyalázatos! A lakótársaimat is elszomorítja a látvány. Sajnos egész Zugló egy gaztelepnek néz ki: az utak mentén parlagfű mindenütt, a közterek, útszélek gazzal ellepettek. Ez tarthatatlan, szégyenletes, a külföldiek csodálkozva szemlélik, hogy ezt a gyönyörű várost ilyen gazdátlanná tették...

– tudatta a Metropollal egy zuglói lakos.

gaz, gyom, pályázat, olvasói fotó,
Gyomrengeteg Budapest IV. kerületében, a Székesdűlő soron – Olvasói fotó

A fotók Budapest IV. kerületében, a Székesdűlő soron készültek. A környéken sok hasonló hely van, érdemes megnézni, meg amúgy az egész környéket ellepi a gaz, ami Budapest szégyene!

– hívta fel a Metropol figyelmét egy Dunakeszi felé gyakran járó férfi.

gaz, gyom, pályázat, olvasói fotó,
A Városliget közelében szemmel láthatóan térdig ér a gaz – Olvasói fotó

Budapest a gyomok fővárosa!

Fotópályázatot hirdettünk, célunk, hogy buzdítsuk a fotósokat, hobbifotósokat vagy éppen a fotózni vágyókat arra, hogy bemutassák a gyomokkal borított fővárost, rávilágítva arra, hogy amikor nagy nemzetközi fesztiválok és sportesemények zajlanak Budapesten – mint a Sziget és az atlétikai világbajnokság –, akkor mennyire zavaróak az elhanyagolt területek. Nem beszélve arról, hogy a városlakók számára is kellemetlen a gyomos utcák, terek látványa, az allergiások pedig szenvednek tőle. Célunk az, hogy az olvasók/userek segítségével rávilágítva erre a problémára, minél tisztább és gyommentes legyen gyönyörű fővárosunk! A legjobbakat vásárlási utalvánnyal díjazzuk és fényképfelvételeiket közöljük. A pályázatra minden 18. év feletti magyar állampolgár jelentkezhet, felső korhatár nincsen.

A pályázatokat a [email protected] e-mail-címre várjuk legalább 1, maximum 3 Mb terjedelemben. Az e-mail-cím augusztus 14-én 10 órától 27-én éjfélig él. Egy pályázó több fotót is küldhet, de maximum 30 db-ot. Kérjük, a fotóhoz mellékelt levélben és a kép elnevezésében tüntessék fel a helyszínt, ahol a felvétel készült! A pályázatban csak olyan fotóval lehet pályázni, amelyen azonosítható, hogy a fotó Budapesten készült és gyomos területek láthatók a fotón.

Határidők:

Pályázati időszak 2023. augusztus 14. 10:00 órától – 2023. augusztus 27. 23:59 óráig tart

Eredményhirdetés időpontja: 2023. szeptember 1.

A nyertesek nevét a szervező hivatalos Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/Metropol.Napilap) közzéteszi az eredményhirdetéstől számított 1 napon belül. A nyertesek nevét közzétesszük a Metropol újságban is és e-mailben értesítjük a nyerteseket.

Nyeremények:

1. díj: 150.000 Ft értékben Auchan-utalvány

2. díj: 75.000 Ft értékben Auchan-utalvány

3. díj: 50.000 Ft értékben  Auchan-utalvány

A beérkezett pályázatok közül az első három helyezett pályázót a szervező által összeállított zsűri választja ki.

 

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás