Méteres a gyom a Nagykörúton is – ezt érdemlik a budapestiek?





Soha ennyire gyomos és elhanyagolt nem volt még Budapest, mint most! A Metropol Budapest a gyomok fővárosa! címmel fotópályázatot hirdetett, hogy felhívjuk a figyelmet a jelenségre.



Megosztás
Szerző: E.Zs.
Létrehozva: 2023.08.15.
Módosítva: 2023.08.15.
Karácsony Gergely főváros levágás gyom

Budapest immár a gyomok fővárosa lett, pedig a gaz levágása filléres kiadás, ráadásul kötelező feladata is Karácsony Gergelynek és a városvezetésnek. De úgy látszik, ez nem fontos a főpolgármesternek még akkor sem, ha olyan nagy nemzetközi események helyszíne Budapest, mint a Sziget, az atlétikai világbajnokság vagy Magyarország születésnapja, az augusztus 20-i háromnapos rendezvénysorozat.

A Nagykörúton a járdán és a villamossínek mentén is gyomszőnyeg csúfítja a látványt – Fotó: Metropol 

Karácsony Gergely csődközeli helyzetbe kormányozta Magyarország leggazdagabb városát. A főpolgármester felelőtlen gazdálkodásának és hibás döntéseinek következményeit a lakossággal fizetteti meg. Már bejelentette a BKK-jegyáremelést és kilátásba helyezte a vízdíj áremelését. Sőt, helyettese, Tüttő Kata arról is beszélt, hogy többek közt a kaszálásra szánt pénzből kell elvenni. A Metropol munkatársai a várost járva pedig azt tapasztalták, hogy ez nem szándék, hanem már meg is valósult!

A Mammutnál is több tízezer ember fordul meg egy nap és látja az embermagasságú gyomot – Fotó: Metropol

Az atlétikai világbajnokság előtt így néz ki Budapest – ezt akarjuk mutatni a világnak?

Gyomtengerben úszik a Nagykörút, a Mammutnál embermagasságú a gyom, a Corvin közben gazzal ágyaztak meg a gyalogosoknak, a Petőfi hídtól a Nyugatiig a villamossín mellett párhuzamosan fut a gaz. Ez pedig nemcsak látványnak rossz, de szenvednek tőle az allergiások, a toklász pedig megsebesíti az állatokat. 

Ez igazán „bájos”, a repülőtérről érkező külföldiek ezt látják az Üllői úton – Fotó: Metropol

 

Gyomtengerben úszik a Nagykörút, az erről készült videónkat itt nézheted meg:

 

Budapest a gyomok fővárosa!

A Metropol BUDAPEST A GYOMOK FŐVÁROSA! címmel fotópályázatot hirdet. Célunk, hogy buzdítsuk a fotósokat, hobbifotósokat vagy éppen a fotózni vágyókat arra, hogy bemutassák a gyomokkal borított fővárost, rávilágítva arra, hogy amikor nagy nemzetközi fesztiválok és sportesemények zajlanak Budapesten – mint a Sziget és az atlétikai világbajnokság –, akkor mennyire zavaróak az elhanyagolt területek. Nem beszélve arról, hogy a városlakók számára is kellemetlen a gyomos utcák, terek látványa, az allergiások pedig szenvednek tőle. Célunk az, hogy az olvasók/userek segítségével rávilágítva erre a problémára, minél tisztább és gyommentes legyen gyönyörű fővárosunk.  A legjobbakat vásárlási utalvánnyal díjazzuk és fényképfelvételeiket közöljük. A pályázatra minden 18. év feletti magyar állampolgár jelentkezhet, felső korhatár nincsen.  A pályázatokat a [email protected] e-mail-címre várjuk legalább 1, maximum 3 Mb terjedelemben. Az e-mail-cím augusztus 14-én 10 órától 27-én éjfélig él. Egy pályázó több fotót is küldhet, de maximum 30 db-ot. Kérjük, a fotóhoz mellékelt levélben és a kép elnevezésében tüntessék fel a helyszínt, ahol a felvétel készült. A pályázatban csak olyan fotóval lehet pályázni, amelyen azonosítható, hogy a fotó Budapesten készült és gyomos területek láthatók a fotón.

Határidők:

Pályázati időszak 2023. augusztus 14. 10:00 órától – 2023. augusztus 27. 23:59 óráig tart 

Eredményhirdetés időpontja: 2023. szeptember 1. 

A nyertesek nevét a Szervező hivatalos Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/Metropol.Napilap) közzéteszi az eredményhirdetéstől számított 1 napon belül. A nyertesek nevét közzétesszük a Metropol újságban is és e-mailben értesítjük a nyerteseket.

Nyeremények:

1. díj: 150 000 Ft értékben Auchan-utalvány 

2. díj: 75 000 Ft +értékben Auchan-utalvány 

3. díj: 50 000 Ft értékben  Auchan-utalvány 

A beérkezett pályázatok közül az első három helyezett pályázót a Szervező által összeállított zsűri választja ki.

A pályázati feltételeket ITT találod.





 





A dosszié további cikkei

Top hírek







Hírlevél-feliratkozás