Budapest a gyomok fővárosa, köszönjük, Karácsony Gergely!





Nem elég, hogy csődbe viszi Budapestet Karácsony Gergely, hagyta, hogy a gyomok fővárosává váljon, éppen akkor, amikor óriási nemzetközi eseményeknek ad otthont Budapest. Ezt érdemlik a vendégeink? Ezt érdemlik a városlakók? A Metropol most fotópályázatot hirdet, hogy felhívjuk a figyelmet a jelenségre.



Megosztás
Szerző: E.Zs.
Létrehozva: 2023.08.14.
Módosítva: 2023.08.15.
Karácsony Gergely gyomtenger vendégek Budapest mulasztás

A külföldi vendégek, akik repülővel érkeznek a Sziget Fesztiválra, az atlétikai világbajnokságra vagy az augusztus 20-i ünnepségekre, már Ferihegyről a város felé haladva szembesülnek azzal, hogy Budapest a gyomok fővárosa. De beljebb érve a városba ugyanezt tapasztalhatják. 

Budapestre érve ezt látja a külföldi: gyomtenger az út szélén – Fotó: Metropol

Munkatársaink Ferihegyről indulva a külföldi vendégek szemével nézték a várost, és azt tapasztalták, hogy gyom, gyom és gyom mindenütt! Hol méteres, hol embermagasságú gaztengert találtunk, és nemcsak a gyorsforgalmi út mentén, de az Üllői úton, a Corvin köznél, a Nagykörúton, a Margit hídon, sőt a város szívében is, például a Mammut előtt. Elárasztotta a gyom a fővárost, ezzel fogadja vendégeit Budapest!

A városba beljebb érve, az Üllői úton is gyom, eldobált csikkek, szeméthalmok – Fotó: Metropol

Karácsony Gergely csődközelbe kormányozta Budapestet és nem törődik azzal, hogy mit gondolnak rólunk azok a külföldiek, akik a Sziget Fesztiválra, az atlétikai világbajnokságra vagy az augusztus 20-i ünnepségekre érkeznek. Helyettese, Tüttő Kata azt javasolta, hogy „el kell venni a közlekedésből, a közvilágításból, a kaszálásból”. Úgy tűnik,  már meg is tették. Hát így kell kinéznie egy európai fővárosnak? 

A Soroksári úton is végig gaztenger van az út mellett – Fotó: Metropol

Munkatársaink hol méteres, hol embermagasságú gyomot találtak olyan főútvonalakon is, mint a Nagykörút, az Üllői út, a Margit híd vagy a Mammut előtti tér.  Pedig nemcsak a külföldiek, a városlakók számára is fontos volna, hogy ne egy gyomtenger legyen Budapest. Itt vagyunk az allergiaszezon kellős közepén, a gyom pedig ontja a polleneket, amikre nagyon sokan érzékenyek. Mint arról lapunk többször beszámolt, az állatorvosoknál megnőtt a forgalom, sorra viszik be a gazdik a toklász miatt szenvedő kutyákat, macskákat. Emellett az elhanyagolt területeken megtelepednek a fertőzést közvetítő kullancsok. A gyomos területek „vonzzák” a szemetet, a méteres gyomok között eldobált csikkek, papírzacskók, üdítős- és sörösdobozok bújnak meg, ami tovább növeli az érzést: a főváros gazdátlan, piszkos és gyomos. Ráadásul az elszáradó gyomtenger tűzveszélyes is. Ezt érdemlik a budapestiek? 

csikszereda park
Ezt az egykor szebb napokat is megélt óbudai teret a napokban fotózta a Metropol – Fotó: Vaskó Tamás

Annak érdekében, hogy felhívjuk a figyelmet a problémára, a Metropol fotópályázatot hirdet Budapest a gyomok fővárosa! címmel.

Nézd meg a videónkat! Ezt látja a külföldi, amikor Ferihegyről a városközpontba tart:

Arra buzdítjuk a fotósokat, hobbifotósokat vagy éppen a fotózni vágyókat, hogy bemutassák a gyomokkal borított fővárost, rávilágítva arra, hogy amikor nagy nemzetközi fesztiválok és sportesemények zajlanak Budapesten – mint a Sziget és az atlétikai világbajnokság –, akkor mennyire zavaróak az elhanyagolt területek. Nem beszélve arról, hogy a városlakók számára is kellemetlen a gyomos utcák, terek látványa, az allergiások pedig szenvednek tőle. Célunk az, hogy az olvasók/userek segítségével rávilágítva erre a problémára, minél tisztább és gyommentes legyen gyönyörű fővárosunk!  A legjobbakat vásárlási utalvánnyal díjazzuk és fényképfelvételeiket közöljük. 

A pályázati kiírást ITT találod. A pályázatokat a [email protected] címre várjuk!

 

 

 





 





A dosszié további cikkei
Ezeket olvastad már?
Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

Századfordulós polgári ház vált patkánytanyává Budapest belvárosában – Videó

Századfordulós polgári ház vált patkánytanyává Budapest belvárosában – Videó

Borzalmas baleset Ceglédnél, gyerekek vannak életveszélyben

Borzalmas baleset Ceglédnél, gyerekek vannak életveszélyben

Macskafogó fantom kísért Újbudán – ügyes trükkel cserkészi be az áldozatait – Fotó

Macskafogó fantom kísért Újbudán – ügyes trükkel cserkészi be az áldozatait – Fotó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás