RETRO RÁDIÓ

Tüttő Kata már kampányol a vízdíjemelés mellett

A közösségi oldalán kampányol Karácsony Gergely helyettese, azt magyarázva, hogy miért kell emelni háromszorosára a budapesti vízdíjakat. Tüttő Kata egy televíziós műsorban azt is elárulta, hogy a közlekedésben és a közvilágításban is megszorításokra készül a baloldali városvezetés.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.08.06.
Módosítva: 2023.08.08.
Karácsony Gergely emelés Budapest

Valóságos kampányt indított a közösségi oldalán Karácsony Gergely helyettese, aki két hete mindennap ugyanazzal a fotóval tesz közzé bejegyzést, azt magyarázva, hogy tarthatatlanul olcsó a fővárosi vízdíj, az önkormányzat képtelen pótolni a a közműcég veszteségét, ezért mindenképpen emelni kellene a tarifát.

„Mindennap ugyanaz a kép egy 1200 mm átmérőjű gömbgrafitos öntöttvas vízcsőről” – ez a július 24-e óta naponta visszatérő mottó, a fotókon pedig Tüttő Kata látható egy vascső peremén ülve. A Facebook-posztok szerint „a 150 éves Budapest alatt több mint 270 km, 100 éves vagy annál idősebb vízvezeték húzódik.”

Karácsony Gergely főpolgármester-helyettese főnökével egyetértve, háromszorosára emelné a budapesti vízdíjat, mert szerinte tarthatatlan, hogy a budapesti vállalkozások nem a piaci árat fizetik meg a szolgáltatásért. A napokban azt is elárulta, hogy a Fővárosi Vízművek idei várható vesztesége tízmilliárd forint lesz, amelyet a Fővárosi Önkormányzatnak kellene beletenni a kasszába, de erre nincs fedezetük – írja a Ripost.

Itt érdemes emlékeztetni arra, hogy a Tarlós István főpolgármester által irányított előző önkormányzati testület 2019 őszén 200 milliárd forint tartalékkal adta át a fővárost Karácsonyéknak. Ráadásul szintén Tarlósnak és a Fidesz–KDNP-nek sikerült visszavásárolnia 2012-ben a balliberális Demszky Gáborék által még 1997-ben privatizált vízmű céget, amelyeknek külföldi tulajdonosai 11 év alatt 50 milliárd forintnál is nagyobb összeget vittek ki az országból sikerdíj és osztalék címén. Jelenleg tehát a főváros hatáskörébe tartozik a közműcég gazdálkodása.

Karácsony Gergely helyettese azonban egészen másként gondolja, hiszen a Klikk TV Mélyvíz című műsorának vendégeként a vízdíjemelési tervekről beszélve elszólta magát, mondván: akkora a Fővárosi Vízművek vesztesége, hogy a közlekedésből, a közvilágításból, a kaszálásból kellene elvenni.

Tüttő Kata úgy fogalmazott:

tíz éve a kormány rögzítette azt az árat, amiért a gazdasági szereplőknek kell az ivóvizet adni. Az tíz éve egy normális ár volt, de azóta nem változott, csak a költségek. A vízkitermelés, valamint a víz csöveken való eljuttatása pedig nem olcsó.

Mint mondta, azzal egyetértenek, hogy a lakosság támogatott áron kapjon vizet. A gazdasági társaságoknál szerinte viszont már más a helyzet, mivel ott profit termelődik, a veszteség azonban a köznél marad.

Kétágú marad itt a veszteség. Egyrészről van egy olyan pénzbeli veszteség, hogy az áramszámlát se fedezi néha az a díj, amit beszedünk, mondjuk a benzinkutaktól az ivóvízért. Ezért oda kell tenni a közös adóforintokból, ugye el kellene venni a közlekedésből, a közvilágításból, a kaszálásból

– magyarázta Karácsony helyettese.

Tehát a BKK jegyárainak és a fővárosi vízdíjak emelése után újabb sarcra készül a főváros baloldali vezetése.

 

Ezeket olvastad már?
Decemberben több mint 10 százalékkal nőttek a reálbérek

Decemberben több mint 10 százalékkal nőttek a reálbérek

Ezzel az öt, misztikus számmal nyertek a legtöbben a lottón – mágikus erejük van

Ezzel az öt, misztikus számmal nyertek a legtöbben a lottón – mágikus erejük van

Nincstelenből lett médiasztár a magyar hajléktalan

Nincstelenből lett médiasztár a magyar hajléktalan

Rejtélyes haláleset: magyar turistát húztak ki a vízből az ausztrál partoknál

Rejtélyes haláleset: magyar turistát húztak ki a vízből az ausztrál partoknál

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás