Kiakadtak az óbudaiak, ez a bajuk az 1-es villamossal





A helyiek szerint régóta komoly problémát okoz a torlódó villamosforgalom.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.08.22.
Vörösvári út Bécsi út villamos BKV

Gombamód megszaporodtak a lakossági panaszok Óbudán azokkal a villamossokkal szemben, amelyek már bosszantóan sokszor, és sokáig állnak meg a Vörösvári úti végállomásnál. A helyiek szerint a villamosok sok esetben a zebrát is elfoglalják megakadályozva ezzel, hogy a gyalogosok biztonságban átkelhessenek az úttesten. A villamosok sokszor valóban nem tudnak beállni a végállomásra, mivel az többször is megtelik.

villamos
Régóta komoly gondot okoznak a torlódó villamosok – Fotó: MTI

A helyi lakosok szerint sokat segítene a helyzeten, ha a BKV létrehozna még egy beállót, amivel jelentősen tehermentesíteni lehetne a villamosforgalmat a környéken. Óbudán már régóta komoly gondot okoznak a torlódó villamosok. Hol a Kolosy téren, hol a Lukács fürdő előtt, hol a Vörösvári úti végállomásnál torlódnak fel a villamosok. Ezeken a vonalakon a villamosok olykor kénytelenek akár 5-10 perceket vesztegelni.

Egyes vélemények szerint a Bécsi úti végállomás kapacitását egyszerűen szűkre tervezték, ezért csúcsforgalomban gyakori, hogy egyszerre két-három villamos vesztegel a peron előtti lámpánál.

A Széll Kálmán téri 4-es, 6-os is ugyanez. Sőt, az rosszabb

– írta felháborodva az egyik hozzászóló.

A késés nemcsak azért nagy probléma, mert az utasok tovább zötykölődnek, hanem mert ha itt késik a villamos, akkor gyakorlatilag egész Budán késnek a járatok, hiszen minden mindenhez kapcsolódik. A probléma orvosolására korábban a Közlekedő Tömeg civil szervezet egy javaslatcsomagot dolgozott ki, melynek lényege röviden az, hogy a Bécsi úton és a Frankel Leó utcában déli irányban a villamosok mellett kizárólag a 9-es valamint 109-es buszok közlekedhetnének, az Árpád fejedelem útján pedig megszüntetnék az autóbuszsávot. 

Az utasok isszák meg a levét a torlódásoknak – Fotó: Ripost

A 17-es villamos jelenleg a két végállomás közötti távot 50-55 perc alatt teszi meg. Ez önmagában nem is nagy gond, hiszen a villamosnak majdnem Buda északi végéből (Bécsi út/Vörösvári úttól) kell eljutnia a Budafok határában lévő Savoya Parkig. De a legnagyobb gond ezzel kapcsolatban, hogy ez a menetidő sajnos tovább nő, mivel a Széll Kálmán téren (de rosszabb esetben máshol is) a villamosok határozatlan ideig várakoznak a menetrend betartása érdekében. Ez igencsak növeli a menetidőt Észak- és Dél-Buda között, így a legtöbben inkább a budai rakparton közlekedő 19-es és 41-es járatokat választják, hiszen ezek hosszabb várakozás nélkül közlekednek.

További problémára ad okot egy esetleges baleset, ami miatt sokszor nem könnyű megszervezni a villamosok pótlását. Ha történik egy baleset a villamos II. kerületi szakaszán, a Szent Lukács Gyógyfürdő és a Kolosy tér közötti szakaszon bárhol, akkor a járatok általában déli irányból a Szent Lukács Gyógyfürdőig, a Bécsi út/Vörösvári út felől pedig a Katinyi mártírok parkjáig közlekednek. A kimaradó szakaszon a BKV buszt szokott javasolni, csakhogy ezzel annyi az apró probléma, hogy ezek a járatok sok esetben nem rendelkeznek elegendő kapacitással.  

Az ügyben megkerestük a BKV-t, amint válaszolnak, frissítjük a cikkünket. 


 





 





Ezeket olvastad már?
„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás