Figyelmeztetés: Ma lesz az év legmelegebb napja





A hőségriadó továbbra is országosan érvényben van.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2023.08.26.
felfrissülés bőr uv hőségriadó kánikula

Azoknak akik nehezen viselik a meleget, van egy rossz hírünk, ugyanis a meteorológusok szerint az idei év legmelegebb napja lesz a szombati. Akár 38 Celsius fokos délutáni hőmérsékletet is mérhetünk. Az északnyugati szél pedig csak néha élénkül meg, hogy akkor frissítsen kicsit a kánikulán - számolt be róla a Köpönyeg.hu

Lassan már 10 napja tart a hőségriadó hazánkban, lapunk összeszedett néhány tanácsok, amelyek segítségével védekezhettek a meleg ellen.

hőség kánikula forró autó kocsi gépjármű bezárt állat gyerek forróság illusztráció sablon
Akár 38 Celsius fok is lehet szombaton /Fotó: Pexels

Bár fronthatás jelenleg nem terheli a szervezetünket, a meteorológiai lap beszámolója szerint az UV-sugárzás extrém erős, ezért fontos oda figyelnünk a bőrünk és a szemeink egészségére. Következzenek a Metropol tippjei a nagy melegben:

  1. Az egyik leghatásosabb mód a beáztatott törülközők lefagyasztása lehet, ami nyakba vétel után igazi felfrissülést nyújthat. Igaz, nem árt az óvatosság, mivel sokaknál bőrirritációt és fagyási sérüléseket is okozhat.
  2. Komoly felfrissülést hozhat egy jeges vízzel teli gyerekmedence is, amit akár a lakásunkban is könnyen felállíthatunk. Ugyanakkor az is igaz, hogy nem árt a vízhőmérsékletre is gondosan figyelni azért, hogy elkerüljük a kihűlés veszélyét. 
  3. Az interneten az egyik leggyakrabban ajánlott trükk az is, hogy a ventilátor elé helyezett jég segítségével hozunk létre párát. 
  4. Ezeken a napokon ha tehetjük messziről kerüljük el a kávét, illetve az alkoholt. Kávé helyett érdemes inkább egy jeges teával felfrissülni. 
  5. Azért, hogy otthonunkat tartósan hűvösen tartsuk a nyári hónapokban, jobb redőnyöket, rolókat és árnyékolókat használni. Ezek a megoldások könnyen kezelhetőek és karbantarthatóak, hosszan tartó és hatékony hő- és fényvédelmet nyújtanak minden otthonnak, potenciális veszélyek nélkül.
  6. Ahhoz, hogy nyugodt legyen az éjszakánk és másnap teljesen kipihenten vághassunk bele az új napba, reggel és este is érdemes szellőztetni.
  7. Ha ez nem használ, és úgy érzzük, hogy a lakásunk üvegházzá változott, ragasszunk az ablakokra alufóliát. A látvány ugyan nem szép, de a vékony fémréteg visszaveri a fényt. 

 

Plusz 1 tipp: óvatosan a klímával!

Ha netalán azok közé a szerencsések közé tartozunk, akik légkondicionált helyiségben élhetik át ezeket a forró napokat, akkor is van néhány aranyszabály, amit fontos betartani. Érdemes figyelni arra, hogy ne legyen drasztikusan nagy eltérés a benti és a kinti hőmérséklet között, mert könnyen megfázhatunk. Ügyeljünk arra, hogy a klímaberendezés mindig tiszta legyen, mert az általa terjesztett gombás fertőzések komoly betegségeket okozhatnak.


 

 





 





Ezeket olvastad már?
Tragédiába fulladt a szex az első randin, meghalt egy 19 éves lány

Tragédiába fulladt a szex az első randin, meghalt egy 19 éves lány

9 éves kislány küldött üzenetet az anyjának a szexuális erőszakról

9 éves kislány küldött üzenetet az anyjának a szexuális erőszakról

Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás