Élni vagy emlékezni? A műtét után elveszítheti emlékezetét az agyrákos Laura





Nagy dilemma előtt áll az édesanya: ha vállalja az műtétet, akár minden emlékét elveszítheti.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.08.11.
daganat agydaganat nehéz döntés édesanya

Van egy dolog, amit még az ellenségének sem kíván az ember. Nincs annál szörnyűbb dolog, mint amikor az orvosunk leültet egy steril szobában, és közli velünk, hogy agydaganatunk van. A fejben lévő tumor rendkívül veszélyes: a diagnózist követő egy éven belül a legtöbb beteg meghal, és csak az érintettek öt százaléka éli meg az öt évet. A műtét is rendkívül kockázatos, hiszen elég egy apró, rossz mozdulat, ez máris az életünkbe kerülhet. Éppen ezért a 29 éves édesanya nagyon nehéz döntés előtt áll. 

rák
Nagyon nehéz döntés előtt áll az agyrákos édesanya / Fotó: Pixabay

Laura Connelly mindössze 29 éves, megtalálta élete szerelmét, akivel közösen nevelik kétéves kislányukat. Nem is kívánhatna ennél teljesebb, csodásabb életet. Amikor azonban az orvosok közölték vele, hogy daganatot találtak az agyában, hirtelenjében az egész élete megváltozott. Együtt élni a tumorral nem lehet, és csak az segíthet rajta, ha megoperálják. Azonban ez is komoly kockázatokat rejt magában. 

A fiatalasszony gyakori és roppant erős fejfájásra és kettős látásra panaszkodott, amikor orvoshoz ment. A vizsgálatok során egyértelműen kiderült, hogy 3. stádiumú rákja van, amellyel együtt élni nem lehet. Döntést kell tehát meghozni: vagy csendben, nyugalomban megvárja, hogy véget érjen az élete, vagy vállalja a műtétet. A daganat azonban az agynak pont azon területén helyezkedik el, amely a memóriáért felelős. Mivel a daganattal együtt az agy egészséges részének egy kis részét is el kell távolítani, azért az orvosok arra figyelmeztették Laurát, hogy talán minden emlékét elveszítheti. Előfordulhat, hogy úgy ébred fel, hogy nem ismeri fel a párját, és elfelejti gyönyörű kislányát is. 

A párom azt mondta, még ha el is veszítem kicsit az emlékezetemet, akkor is tudunk újakat gyűjteni. Tehát meg kell tennem

– emelte ki Laura, amit a Mirror hozott le. Azt is elárulta, hogy csak kislánya miatt vállalja a műtétet, ugyanakkor bízik abban, hogy a legjobb döntést hozta meg. 





 





Ezeket olvastad már?
Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

„Lövöldözik felénk” -  Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

„Lövöldözik felénk” - Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

Kitálalt a korábbi űrhajós: sokkoló dolgokat mondott az idegenekről

Kitálalt a korábbi űrhajós: sokkoló dolgokat mondott az idegenekről

Meghozták a fájó döntést a kis Maddie szülei: azonnal elhagyták a várost

Meghozták a fájó döntést a kis Maddie szülei: azonnal elhagyták a várost

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás