Kegyetlen fordulatot vesz az időjárás – ez mindenkit meg fog viselni





A hetek óta tartó kánikulába heves esőzést és zivatarokat hozott csütörtökön a hidegfront, az időjárás azonban a jövő hétre is tartogat meglepetést.



Megosztás
Szerző: K.D.
Létrehozva: 2023.07.14.
Módosítva: 2023.07.14.
zápor őszi hangulat előrejelzés csapadék hidegfront

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint a hétvégén még igazi strandidő lesz, hétfőn azonban csapadék érkezik, nem is akármennyi. Ezek alapján még jobb, ha a hétvégén kiélvezzük a zavartalan napsütést, a jövő héten ugyanis bár meleg lesz, bőven kijut az égi áldásból. 

időjárás, időjárás-előrejelzés, Shutterstock, vihar, szél, köd, napsütés, eső
Hidegfront rondít bele a nyári időjárásba a jövő héten Fotó: IgorZh/Shutterstock

Szükség lesz esernyőre a jövő héten

Az előrejelzések szerint a csütörtöki eső csupán egy kis ízelítő volt abból, ami jövő héten érkezik. Bár maradnak a 30 fok feletti maximumok, esőre is bőven készülnünk kell a következő napokban. A Köpönyeg.hu szerint hétfőn fog tetőzni a hőmérséklet 35 fokos maximummal, azt viszont senkinek sem ajánljuk, hogy erre a napra szabadtéri, nyári programot szervezzen, a portál szerint ugyanis hétfő estétől északnyugat felől már zivatarok érkezhetnek. 

A csapadék pár fokkal mérsékeli majd a nyári meleget, de kedden is számíthatunk esőre, szerdán pedig hidegfront érkezik, zivatarokkal, ami akár egész hétre elhozhatja az őszi hangulatot a meleg ellenére. A jövő hét hétvégére az előrejelzések szerint visszatérhet a száraz, napos idő és elkerül minket az égi áldás, addig azonban jobb, ha minden nap kéznél van az esernyőnk. 

A,Woman,In,A,Brown,Coat,Under,An,Umbrella,Crosses
Eső hozza el az őszi hangulatot jövő héten Fotó: Aliaksander Karankevich/Shutterstock

Ingerlékenyek leszünk és szédülhetünk is majd a hidegfronttól

A Köpönyeg.hu azt írja a hidegfronti hatás mellett a helyenként megélénkülő szél és helyi záporok, zivatargócok miatt tapasztalható légnyomás-ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget. Az olyan általános tünetek mellett, mint a tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Az arra érzékenyeknél vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet. Ez alapján tehát ne lepődjünk meg, ha az eső miatt nehezebb napok elé nézünk majd a jövő héten és a viharos szél mellett az egészségügyi panaszokkal is meg kell küzdenünk.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás