RETRO RÁDIÓ

Zuglóban újabb óvodát zárnak be, Horváth Csaba szerint rossz állapotban van az épület





Két évvel a Napsugár Óvoda bezárása után újabb zuglói óvoda működését szüntetik meg. A gyereklétszám csökkenése mellett az intézménynek helyet adó, patinás villaépület állapotára hivatkozik a baloldali városvezetés. Könnyen elképzelhető, hogy valaki jól jár majd az Erzsébet királyné úti ingatlannal...



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.06.09.
Módosítva: 2023.06.09.
Herminka Óvoda Egyesített Zuglói Óvoda baloldali vezetés

Megpecsételődött az Erzsébet királyné útján álló Herminka Óvoda sorsa is. Az intézmény bezárását kezdeményezi a Horváth Csaba által vezetett testület. Az óvoda bezárását a testület az óvodaköteles korú gyermekek létszámának alakulásával, a sajátos nevelési igényű gyermekek fokozatosan növekvő létszámával, a telephely műszaki állapotával indokolta.

Két éve is bezártak egy óvodát

„Felháborító, hogy amíg Magyarország kormánya folyamatosan a családok megsegítésén dolgozik, addig a helyi baloldali vezetés 2019 óta a Napsugár Óvoda után már a második óvodát zárja be itt Zuglóban” – írta posztjában Borbély Ádám, a kerület Fideszes képviselője. 

 

2021-ben, egyidejűleg azzal, hogy létrejött az Egyesített Zuglói Óvoda, ami a kerület 24 óvodájának működését és működtetését fogja össze, bejelentették, hogy megszűnik a Napsugár Óvoda. „A jelenlegi gyereklétszám mellett egy óvoda, a Zuglói Napsugár Óvoda működtetését szüneteltetnünk kell. Sikerült valamennyi óvodás gyereket a szülők igényének megfelelő intézménybe elhelyeznünk, illetve valamennyi kollégánknak az óvodai rendszerünkben helyet találnunk” – írták akkor.

Kinek fáj a foga a patinás villára?

Zuglóban most a Herminka Óvoda ideje járt le a baloldali vezetés döntése révén. Az óvoda egy önállóan álló patinás villaépületben működött, amihez egy kert is tartozik. „Zugló 51 milliárdos rekord költségvetése mellett érdekes, hogy fel sem merül az óvoda épületének felújítása. Éppen ezért adódhat a kérdés, hogy vajon melyik baloldali vállalkozó foga fájhat az Erzsébet királyné útján található patinás villaépületre? – teszi fel a kérdést Borbély.

Nincs közel másik óvoda

„Herminamező ezen részén ez volt az egyetlen óvoda, ezért kifejezetten hiányzik. Vagy át kell menni a vasút és a Hungária körút másik oldalára, vagy keresztbe a Thökölyn az Újvidék térre, mindkettő elég messze van egy 3-4 éves gyerekkel gyalog” – írta Várnai László, a CivilZugló Egyesület elnöke a kialakult helyzetre. 





 





Ezeket olvastad már?
A lottóötös is kevés lenne Gattyán György Andrássy úti palotájáért

A lottóötös is kevés lenne Gattyán György Andrássy úti palotájáért

Újabb benzinárstop jöhet? A kormány vizsgálja a benzinárat

Újabb benzinárstop jöhet? A kormány vizsgálja a benzinárat

Krausz Ferenc Nobel-díjas tudósunk is kitöltötte a Zöld-párbeszéd kérdőívet

Krausz Ferenc Nobel-díjas tudósunk is kitöltötte a Zöld-párbeszéd kérdőívet

Magyarországra érkezik a latin filmsztár, nem akárhol látható

Magyarországra érkezik a latin filmsztár, nem akárhol látható

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás