Drámai vallomás: megszólalt az anya, aki férjét és fiát is elveszítette a Titanon





Pakisztán egyik leggazdagabb emberének felesége elárulta, honnan tudta meg, hogy a tragédia bekövetkezett.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2023.06.26.
tragédia titan baleset halál

Ahogy arról korábban már beszámoltunk: halálos tragédia lett a Titanic roncsaihoz való látogatásból. A szörnyű balesetet egy betört ablak okozta, az utasok gyakorlatilag azonnal meghaltak a beáramló víz következtében.

Íme a tengeralattjáró, amely az utasokat szállította a Titanic roncsához Fotó: Handout

A Titanon öten tartózkodtak, akik közelről szerették volna megnézni a Titanic roncsait. Köztük volt Shahzada Dawood, Pakisztán egyik leggazdagabb embere, és a fia Suleman is. A család beszámolója szerint a 19 éves fiúnak nem volt kedve a merész utazáshoz, de, édesapja kedvéért végül beleegyezett.

Az édesapa fiatalkora óta a Titanic történetének megszállottja volt, és szerette volna saját szemével is megnézni a roncsokat. Shahzada felesége nemrégiben a BBC-nek adott interjút, amelyben elárulta, hogy férje és fia izgatottan várták az utazást, mielőtt még felszálltak volna a tengeralattjáróra.

Christine Dawood és lánya, Alina a Titant kísérő hajón, a Polar Prince-en tartózkodtak, amikor megkapták az első híreket arról, hogy megszakadt a kommunikáció a tengeralattjáróval.

Az első pillanatban nem is értettem, mit jelent ez – aztán innentől minden csak rosszabb lett

– mondta a vállalkozó felesége, aki hozzátette, hogy reménykedett és folyamatosan a víz felszínét kémlelte, hátha felbukkan a Titan. Christine Dawood elmondta mit érzett, amikor már túlhaladtak a 96 órán.

96 óra után veszítettem el a reményt. Ekkor üzenetet küldtem a családomnak, hogy a legrosszabbra készülök

– fogalmazott az édesanya, majd megjegyezte, hogy lánya egészen odáig reménykedett abban, hogy családtagjai életben vannak, amíg nem hívták őket a parti őrségtől, és lényegében közölték velük, hogy törmelékmezőt találtak.

Az édesanya szerint eredetileg ő ment volna a férjével a Titanic roncsaihoz, majd később döntöttek úgy, hogy inkább fiuk, a 19 éves Suleman menjen. A fiú a Strathclyde Egyetem hallgatója volt, és az útra magával vitte a Rubik-kockáját is, ugyanis azt tervezte, hogy a Titanic közelében, 3700 méteres mélységben fogja rekordgyorsasággal kirakni a kockát.

Csak ölelkeztünk és vicceltünk, mert Shahzada annyira izgatott volt, hogy lemenjen, olyan volt, mint egy kisgyerek. Megvolt benne a gyermeki izgalom képessége, mindketten annyira izgatottak voltak

– emlékezett vissza Christine Dawood.

A gyászoló özvegy a tragédiát követő nyomozásról nem kívánt nyilatkozni, csak annyit mondott, hogy nem hinné, hogy a lánya és az ő számára lenne olyan lezárása ennek a szörnyű eseménynek, ami megnyugtatná őket.

Hiányoznak. Nagyon-nagyon hiányoznak

– nyilatkozta megtörten a BBC-nek Christine Dawood.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás