RETRO RÁDIÓ

„Gyurcsány-árnyékkormány vezeti Budapestet, és csapolja a kasszáját, mialatt Karácsony Gergely csődbe viszi a várost"





Döntött a baloldali többségű Fővárosi Közgyűlés: a csődközeli helyzetben lévő főváros 24 milliárd forint hitelt vesz fel, amely után még 673 millió forint kamatot is kell fizetniük a budapestieknek. Wintermantel Zsolt szerint a Karácsony fémjelezte csődközeli időszak alatt a DK továbbra is kitalicskázza a pénzt a városból a főpolgármester jóváhagyásával.



Megosztás
Szerző: E.Zs.
Létrehozva: 2023.05.24.
Módosítva: 2023.05.24.
Karácsony Gergely DK Budapest Gyurcsány Ferenc

Mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk a budapestieknek, miután a főpolgármester csődközelbe kormányozta a várost. Karácsony Gergely és a DK-s többségű fővárosi testület ugyanis megszavazta, hogy a BKK 24 milliárdos hitelt vegyen fel. „Mialatt Karácsony Gergely csődbe viszi Budapestet, azért arra jut pénz, hogy Gyurcsányék csapolják a város kasszáját. A Lakógyűlés lebonyolítása szuper ürügy arra, hogy komoly megbízást kapjon egy DK-közeli cég, és hogy több millióért dolgozzon Márki-Zay egykori kampányfőnöke, Záránd Péter, aki milliós megbízásokat zsebel be a főváros egyik cégénél – mutatott rá Wintermantel Zsolt napirend előtti felszólalásában. 

A Fidesz–KDNP frakcióvezetője a Fővárosi Közgyűlésen napirend előtti felszólalásában lejátszotta azt a felvételt is, amelyen Gurcsány Ferenc lehordja Karácsonyt Gergelyt amiatt, hogy államtitkárokkal tárgyal 2 milliárd forintról ahelyett, hogy a kormányt támadná ezerrel.  Fotó: önkormanyzati.tv

A főpolgármester három és fél éve csőddel fenyegetőzik

Úgy látszik, hiába fizet meg 34 tanácsadót a Városháza, Karácsony Gergely 3,5 éve csőddel riogat és fizetésképtelenségről beszél. A megszorító csomag részeként most már hitelfelvételbe is hajszolja a várost, de arra mégis van pénze közben, amire a DK-s többségű képviselők akarják, hogy legyen. Wintermantel szerint ilyen a Lakógyűlés bonyolítása is, amelyben megjelennek az alábbi cégek is. 

Ott sorakozik például a Crevocorp Kft., amely megalakulása óta jól ismert Dobrev Klára előkampányából, és a DK pártalapítványa, vagy éppen László Imre vagy Niedermüller Péter, vagy Cserdiné Németh Angéla polgármesterek számára is. A baloldali vezetésű II. kerülettől is kapott milliós megbízást, de ők voltak azok, akik Márki-Zay Péter szórólapjait, reklámanyagait is készítették a tavalyi országgyűlési választás előtt. De feltűnik a Publicus közvélemény-kutató intézet, és most felbukkant Záránd Péter – Márki-Zay, a Momentum és Puzsér Róbert egykori kampányfőnöke is, milliós megbízásokat kapva

 – mutatott rá Wintermantel. A politikus kérdéseket is intézett a főpolgármesterhez: „Nincs még egy város hazánkban, amelynek ekkora bevétele lenne. Budapestet ennek ellenére a csőd szélére sodorta a baloldal, mert elfolyik a pénz. De mégis hová lett az a több mint 400 milliárd forint többlet, amivel önök gazdálkodhattak? Hogyan lehet 3,5 év alatt eltüntetni 214 milliárd forint tartalékot, és hogyan lehet felélni 200 milliárd forinttal nagyobb iparűzésiadó-bevételt?”

 

„Gyurcsány-árnyékkormány vezeti Budapestet”

Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP-frakció vezetője a Fővárosi Közgyűlés ülésén kitért néhány olyan döntésre is, amely miatt százmilliót kivesz a budapestiek zsebéből, és amely a baloldali városvezetés felelőtlen gazdálkodását jól mutatja. 

„Biztos, hogy Karácsony Gergely a megfelelő embereket nevezte ki a fővárosi pozíciókba? Draskovics Tibor, Katona Tamás, Gál J. Zoltán, Szabó Zoltán és a többiek. A Gyurcsány-kormányok államtitkárai és miniszterei sorakoznak a cégekben mindenfelé. Főpolgármester úr, nem Dobrev Klára körül alakult árnyékkormány, hanem itt a fővárosban, az ön segédletével” – hangsúlyozta Wintermantel Zsolt beszédében. 

  • Jávor Benedek brüsszeli irodájának sikerült megháromszorozni az apanázsát.
  • Simán belefér, hogy az a cég, amelyért főpolgármester úr annyira aggódott, másfél éves csúszással, csökkentett műszaki tartalommal és 5 milliárd forinttal drágábban végezze el a Lánchíd felújítását. A Blaha sorsa ugyanez lett.
  • A Gellért-hegy oldalában elgurított betongolyókra nyilván megérte az elherdált milliókat, ahogyan biztosan sikeres döntés volt utasítani a BKV-t, hogy ne írják alá a korábban már eredményesen lefolytatott reklámtendert. Csak ezen évi 1 milliárd forintot bukik Budapest.
  • A hármas metró felújításának elhúzódása miatt kifizetett milliárdos többletköltség is biztosan ésszerű volt.
  • Beszélhetünk a sok száz millió forintos bírságokról is, a szabálytalan eljárásokról, a közbeszerzések rendszeres elbaltázásáról – mondta a politikus. 

 





Fotó: önkormanyzati.tv

 





Ezeket olvastad már?
Eger polgármestere DJ Dominique és Danny Blue megöléséről beszélt

Eger polgármestere DJ Dominique és Danny Blue megöléséről beszélt

Megtisztul Budapest a Zöld Követ Egyesülettel, bárki besegíthet, mutatjuk, hogy hol!

Megtisztul Budapest a Zöld Követ Egyesülettel, bárki besegíthet, mutatjuk, hogy hol!

Ma "szabadon garázdálkodhatnak a boszorkányok" -  számos hiedelem kötődik április 24-hez

Ma "szabadon garázdálkodhatnak a boszorkányok" - számos hiedelem kötődik április 24-hez

Szörnyű ami ránk vár: brutális időjárás közelít az ország felé

Szörnyű ami ránk vár: brutális időjárás közelít az ország felé

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás