RETRO RÁDIÓ

Gyurcsányék megint megmutatták Karácsony Gergelynek, ki a főnök

A Demokratikus Koalíció ismert politikusa burkoltan befenyítette a főpolgármestert.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.05.23.
Módosítva: 2023.05.23.
Gyurcsány Ferenc Karácsony Gergely főnök

A Demokratikus Koalíció rövid időn belül másodszorra tette helyre Karácsony Gergelyt! Ezúttal Gréczy Zsolt, a Gyurcsány-párt parlamenti képviselője fogalmazott meg éles kritikát Budapest főpolgármesterével szemben, akit nyomatékosan arra kért, hogy fogja vissza magát, és legyen szerényebb – pláne azok után, amint ezzel az ellenzékkel csinált.

Fotó: Havran Zoltán

Mint ismert, Karácsony Gergely egy korábbi megszólalása során úgy fogalmazott, nagyon meglepődne, ha a DK saját jelöltet állítana, mert akkor kiderülne, hogy nem is olyan nagy párt. Hozzátette: a DK pedig nem akarja, hogy ez kiderüljön, ezért nem fog önálló jelöltet indítani. A főpolgármester erősen DK-kritikus szavaira az ATV Egyenes beszéd című műsorában reagált Gréczy Zsolt, a DK országgyűlési képviselője:

Egy egyszázalékos pártból kilépett főpolgármestertől, azok után, amit csinált ezzel az ellenzékkel, amikor elüttette magát a villamossal, és rászabadította erre az országra és az ellenzékre Márki-Zay Pétert, ennél egy kicsit nagyobb szerénységet és visszafogottságot javasolnék.

 

Gréczy szerint a főpolgármester ilyen mondatokat nem engedhet meg magának a legnagyobb fővárosi párttal szemben. Sőt, emlékeztette Karácsonyt, hogy a Fővárosi Közgyűlésben – a nem kormánypárti oldalon – a DK-frakciója a legnagyobb, amely nélkül gyakorlatilag nem lehet döntéseket elfogadni a testületben.

 

Géczy Zsolt intelmeit megelőzően személyesen Gyurcsány Ferenc tette helyre Karácsonyt. A baloldal főnöke a Spirit FM Harcosok Klubja című műsorában fejtette ki rosszallóan, hogy szerinte Karácsony nem tesz eleget „hazafias kötelességének”. Mert ő azt várná a főpolgármestertől, hogy a felhatalmazását és a főváros vezetését arra használja fel, hogy „nekimenjen ezerrel a kormánynak”, és ne a város fejlesztésével foglalkozzon. Gyurcsány főpolgármesternek küldött üzenete itt még nem ért véget, hanem felvillantotta annak a lehetőségét is, hogy vagy lesz a DK-nak saját jelöltje, vagy előválasztás lesz a főpolgármesteri székért, hogy így is nyomást helyezzen Karácsonyra.

A DK elnökének jelzését szinte azonnal vette a főpolgármester, aki először bejelentette a fővárosi Lakógyűlést, valamint azt, hogy nem fogja kifizetni a szegényebb önkormányzatoknak járó szolidaritási adót, és pert indít a kormány ellen – számolt be a Ripost.

 

 

Ezeket olvastad már?
„A gyásznak sosincs vége” – nem tudták megmenteni a 16 éves fiú életét

„A gyásznak sosincs vége” – nem tudták megmenteni a 16 éves fiú életét

A kutatók is elsápadtak attól, ami az óceán mélyéről előkerült

A kutatók is elsápadtak attól, ami az óceán mélyéről előkerült

Rétvári Bence: A szigorításoknak köszönhetően ma nyolcszor annyi pedofil ül börtönben, mint a baloldali kormány idején

Rétvári Bence: A szigorításoknak köszönhetően ma nyolcszor annyi pedofil ül börtönben, mint a baloldali kormány idején

50 éve van a halálsoron, eljött a kivégzés napja

50 éve van a halálsoron, eljött a kivégzés napja

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás