RETRO RÁDIÓ

Neked is fáj a fejed? Meglepő megoldás segíthet

A légkörben nagyon összetett folyamatok zajlanak, mely sokaknak okoz most fejfájást – hívta fel a figyelmet dr. Pintér Ferenc.Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2023.05.22.
fejfájás fronthatás időjárás légkör

Hétfőn egész nap kellemesen meleg időre számíthattunk, sok napsütéssel. Ugyanakkor a délutáni órákban előfordulhatnak az ország déli részein kisebb záporok, zivatarok. Az északkeleti szél is csak időnként élénkül meg.

fejfájás, migrén, időjárás, fronthatás, ciklon,
A légkörben zajló folyamatok hatásai miatt sokaknak fájhat most a feje – (Képünk illusztráció) Fotó: Pexels.com

Kedden eleinte napos, majd fátyolfelhős időnk lesz. Északnyugat felől egyre több gomolyfelhő érkezik, szórványosan várhatók záporok, zivatarok.

Az északnyugati szél tovább erősödik szerdán. Bár a nappali felmelegedésnek köszönhetően 21–26 Celsius-fok közötti nappali hőmérsékletre számíthatunk, szórványosan kialakulnak majd záporok, zivatarok – írta meg a Köpönyeg.

A következő néhány nap időjárása az emberi szervezetre is hatást gyakorol majd

– jegyezte meg dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója.

A nedvesség szállítása az angol szakirodalom által szabad fordításban légköri folyóknak nevezett „csatornákon” keresztül áramlik. Ezek a légköri folyók több ezer kilométer hosszúak, több száz kilométer szélesek és néhány kilométer mélységűek is lehetnek. Ezeknek a folyóknak az átvonulása ugyan a felső légköri rétegekben történik, ám nagyon megterheli a szervezetünket. A ciklontevékenység sokaknál erős fejfájást, vérnyomás-ingadozást, szédülést, görcsöket, rosszulléteket okozhat, melynek következtében a teljesítményünk is romlik.

Ezek a „folyók” egyébként olyan mennyiségű csapadékot szállítanak, mely az egész éves mennyiség közel negyede. Ilyenkor pláne nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy odafigyeljünk a szervezetünk jelzéseire.

Az időjárás, ami kifejti hatását a szervezetünkre, nem itt, ebben az alsó néhány méteres légköri rétegben dől el. Alapvetően a felettünk lévő légrétegben zajlanak a folyamatok, akkor is, ha idelent egy csendesebb időjárás van

– hangsúlyozta dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, figyelmeztetve a fejfájásra hajlamos embereket.

Fejfájás ellen nem csak a gyógyszer segít

A frontra érzékenyek számára kaphatók a gyógyszertárakban vény nélkül kiadható szerek, de gyakran elmúlik a fejfájás a vérkeringés serkentésével is. Egy kis mozgás, tempós séta a levegőn vagy egy fejmasszázs csodákra képes! Emellett érdemes elkortyolgatni egy bögre citromfűből készült vagy levendulát is tartalmazó gyógyteát, vagy ott az egyik leghatékonyabb fejfájás- és migrénűző, az őszi margitvirág.  

 

 

Ezeket olvastad már?
Ma van a ritka betegségek világnapja: ennyi ember szenved bennük csak Európában

Ma van a ritka betegségek világnapja: ennyi ember szenved bennük csak Európában

 Szenzációs hírünk van: a tél utolsó napján akár 20 fok is lehet

Szenzációs hírünk van: a tél utolsó napján akár 20 fok is lehet

Jegyek, bérletek: péntektől nagy változások jönnek a közösségi közlekedésben Budapesten és vidéken - íme a részletek!

Jegyek, bérletek: péntektől nagy változások jönnek a közösségi közlekedésben Budapesten és vidéken - íme a részletek!

A levegőben lett vége mindennek, felesége mellett halt meg a beteg férfi

A levegőben lett vége mindennek, felesége mellett halt meg a beteg férfi

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás