RETRO RÁDIÓ

Neked is fáj a fejed? Meglepő megoldás segíthet





A légkörben nagyon összetett folyamatok zajlanak, mely sokaknak okoz most fejfájást – hívta fel a figyelmet dr. Pintér Ferenc.



Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2023.05.22.
fejfájás fronthatás időjárás légkör

Hétfőn egész nap kellemesen meleg időre számíthattunk, sok napsütéssel. Ugyanakkor a délutáni órákban előfordulhatnak az ország déli részein kisebb záporok, zivatarok. Az északkeleti szél is csak időnként élénkül meg.

fejfájás, migrén, időjárás, fronthatás, ciklon,
A légkörben zajló folyamatok hatásai miatt sokaknak fájhat most a feje – (Képünk illusztráció) Fotó: Pexels.com

Kedden eleinte napos, majd fátyolfelhős időnk lesz. Északnyugat felől egyre több gomolyfelhő érkezik, szórványosan várhatók záporok, zivatarok.

Az északnyugati szél tovább erősödik szerdán. Bár a nappali felmelegedésnek köszönhetően 21–26 Celsius-fok közötti nappali hőmérsékletre számíthatunk, szórványosan kialakulnak majd záporok, zivatarok – írta meg a Köpönyeg.

A következő néhány nap időjárása az emberi szervezetre is hatást gyakorol majd

– jegyezte meg dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója.

A nedvesség szállítása az angol szakirodalom által szabad fordításban légköri folyóknak nevezett „csatornákon” keresztül áramlik. Ezek a légköri folyók több ezer kilométer hosszúak, több száz kilométer szélesek és néhány kilométer mélységűek is lehetnek. Ezeknek a folyóknak az átvonulása ugyan a felső légköri rétegekben történik, ám nagyon megterheli a szervezetünket. A ciklontevékenység sokaknál erős fejfájást, vérnyomás-ingadozást, szédülést, görcsöket, rosszulléteket okozhat, melynek következtében a teljesítményünk is romlik.

Ezek a „folyók” egyébként olyan mennyiségű csapadékot szállítanak, mely az egész éves mennyiség közel negyede. Ilyenkor pláne nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy odafigyeljünk a szervezetünk jelzéseire.

Az időjárás, ami kifejti hatását a szervezetünkre, nem itt, ebben az alsó néhány méteres légköri rétegben dől el. Alapvetően a felettünk lévő légrétegben zajlanak a folyamatok, akkor is, ha idelent egy csendesebb időjárás van

– hangsúlyozta dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, figyelmeztetve a fejfájásra hajlamos embereket.

Fejfájás ellen nem csak a gyógyszer segít

A frontra érzékenyek számára kaphatók a gyógyszertárakban vény nélkül kiadható szerek, de gyakran elmúlik a fejfájás a vérkeringés serkentésével is. Egy kis mozgás, tempós séta a levegőn vagy egy fejmasszázs csodákra képes! Emellett érdemes elkortyolgatni egy bögre citromfűből készült vagy levendulát is tartalmazó gyógyteát, vagy ott az egyik leghatékonyabb fejfájás- és migrénűző, az őszi margitvirág.  

 





 





Ezeket olvastad már?
Döbbenetes: 217 ember él egy házban ezen a bizarr településen

Döbbenetes: 217 ember él egy házban ezen a bizarr településen

Mennyire vagy művelt? 10-ből 9 ember nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

Mennyire vagy művelt? 10-ből 9 ember nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

Érdemes várni a tankolással: kedvező árváltozás érkezik a benzinkutakra

Érdemes várni a tankolással: kedvező árváltozás érkezik a benzinkutakra

Deutsch Tamás: Szégyelljék magukat úgy, ahogy vannak!

Deutsch Tamás: Szégyelljék magukat úgy, ahogy vannak!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás