Döbbenet! Kiderült, mennyibe került az 5 méteres bicikliút Rákospalotán





A BKK nem lát semmi kivetnivalót a nem mindennapi beruházásban, a helyiek viszont úgy vélik, hogy inkább másra kellett volna költeni, mert ez teljesen felesleges.



Megosztás
Szerző: SZ.D.
Létrehozva: 2023.05.25.
Rákospalota bicikli kerékpárút

Forgalomtechnikai beavatkozásokkal együtt másfél millió forintba került az a pár méteres bicikliút, amit nemrég adtak át Rákospalotán, derült ki abból a válaszból, amit a BKK küldött a Metropolnak. A társaság szerint a XV. kerületi projekt tervezésekor a cél az volt, hogy könnyebb és biztonságosabb legyen a közlekedés kerékpárral a kerület köz- és oktatási intézményeibe, valamint az üzletekbe és a közösségi közlekedés megállóihoz. 

Alaposan kiverte a biztosítékot a helyiek körében a bicikliút Fotó: Metropol 

Fontosnak tartottuk továbbá azt is, hogy egyszerűbben megközelíthetők legyenek a szomszédos kerületek, ezzel ösztönözve a kerékpárhasználatot, társítva azt akár a közösségi közlekedéssel is

– emelték ki.

Mint ahogyan fogalmaztak, a BKK kisebb korrekciókat végez azért, hogy lehetővé tegyék, illetve elősegítsék a Széchenyi úti, a Szent Korona úti, a Wesselényi utcai, valamint az Arany János utcai gyalogos-felüljáró megközelítését, csökkentve ezzel az M3 okozta elvágó hatást. Bár az Arany János utcai gyalogos-felüljárót járdán meg lehetett közelíteni, ám a társaság mégis úgy döntött, hogy segíteni kívánja a kerékpárosokat azért, hogy ne egy kitaposott ösvényen keresztül érkezzenek a lépcsőhöz.

Mint ahogyan arról beszámoltunk, nemrég sajátos beruházást valósítottak meg a Cserdiné Németh Angéla által vezetett Rákospalotán, ahol egy mindössze ötméteres bicikliutat adtak át a Kozák tér Damjanich János utca felőli oldalán. A szakasz alaposan kiverte a biztosítékot a helyiek körében. Az általunk megkérdezett lakosok azt mondták, szerintük teljesen felesleges ez a bicikliút, ebből a pénzből inkább a Rákos utat kellene újraaszfaltozni, mivel az több helyen is gyalázatos állapotban van. 

Erre aztán mi szükség van? Azt a pénzt, amibe ez került, más, hasznosabb dologra is el lehetett volna költeni

– írta felháborodva az egyik helyi lakos a Facebookon.

A legtöbben teljesen értetlenül állnak a „fejlesztés” előtt, azt mondják, a környéken kevesen közlekednek kerékpárral, ugyanakkor sokan úgy vélik, hogy a most kialakított biciklisávra sem az autósok, sem az áruszállítók nem lesznek tekintettel, ráhajtanak és úgyis tönkreteszik majd. 





 





Ezeket olvastad már?
Fontos bejelentést tett a Magyar Sportmárka Zrt., a 2RULE

Fontos bejelentést tett a Magyar Sportmárka Zrt., a 2RULE

Géppisztolyos rendőrök zárták le a Lidlt - rettenetes, amit az üzletben találtak

Géppisztolyos rendőrök zárták le a Lidlt - rettenetes, amit az üzletben találtak

Mikor lesz már vége? Mozgáskorlátozott bácsi égett halálra Dunaföldváron

Mikor lesz már vége? Mozgáskorlátozott bácsi égett halálra Dunaföldváron

Lezárt Rám-szakadék: mindig is veszélyes volt kirándulni a szurdokban – GALÉRIA!

Lezárt Rám-szakadék: mindig is veszélyes volt kirándulni a szurdokban – GALÉRIA!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás