RETRO RÁDIÓ

Döbbenet! Kiderült, mennyibe került az 5 méteres bicikliút Rákospalotán

A BKK nem lát semmi kivetnivalót a nem mindennapi beruházásban, a helyiek viszont úgy vélik, hogy inkább másra kellett volna költeni, mert ez teljesen felesleges.Megosztás
Szerző: SZ.D.
2023.05.25. 13:30
Rákospalota bicikli kerékpárút

Forgalomtechnikai beavatkozásokkal együtt másfél millió forintba került az a pár méteres bicikliút, amit nemrég adtak át Rákospalotán, derült ki abból a válaszból, amit a BKK küldött a Metropolnak. A társaság szerint a XV. kerületi projekt tervezésekor a cél az volt, hogy könnyebb és biztonságosabb legyen a közlekedés kerékpárral a kerület köz- és oktatási intézményeibe, valamint az üzletekbe és a közösségi közlekedés megállóihoz. 

Alaposan kiverte a biztosítékot a helyiek körében a bicikliút Fotó: Metropol 

Fontosnak tartottuk továbbá azt is, hogy egyszerűbben megközelíthetők legyenek a szomszédos kerületek, ezzel ösztönözve a kerékpárhasználatot, társítva azt akár a közösségi közlekedéssel is

– emelték ki.

Mint ahogyan fogalmaztak, a BKK kisebb korrekciókat végez azért, hogy lehetővé tegyék, illetve elősegítsék a Széchenyi úti, a Szent Korona úti, a Wesselényi utcai, valamint az Arany János utcai gyalogos-felüljáró megközelítését, csökkentve ezzel az M3 okozta elvágó hatást. Bár az Arany János utcai gyalogos-felüljárót járdán meg lehetett közelíteni, ám a társaság mégis úgy döntött, hogy segíteni kívánja a kerékpárosokat azért, hogy ne egy kitaposott ösvényen keresztül érkezzenek a lépcsőhöz.

Mint ahogyan arról beszámoltunk, nemrég sajátos beruházást valósítottak meg a Cserdiné Németh Angéla által vezetett Rákospalotán, ahol egy mindössze ötméteres bicikliutat adtak át a Kozák tér Damjanich János utca felőli oldalán. A szakasz alaposan kiverte a biztosítékot a helyiek körében. Az általunk megkérdezett lakosok azt mondták, szerintük teljesen felesleges ez a bicikliút, ebből a pénzből inkább a Rákos utat kellene újraaszfaltozni, mivel az több helyen is gyalázatos állapotban van. 

Erre aztán mi szükség van? Azt a pénzt, amibe ez került, más, hasznosabb dologra is el lehetett volna költeni

– írta felháborodva az egyik helyi lakos a Facebookon.

A legtöbben teljesen értetlenül állnak a „fejlesztés” előtt, azt mondják, a környéken kevesen közlekednek kerékpárral, ugyanakkor sokan úgy vélik, hogy a most kialakított biciklisávra sem az autósok, sem az áruszállítók nem lesznek tekintettel, ráhajtanak és úgyis tönkreteszik majd. 

 

Ezeket olvastad már?
Horror a hegyen: a mélybe zuhant egy idős túrázó

Horror a hegyen: a mélybe zuhant egy idős túrázó

Csodájára jártak az orvosok a magyar babának, akire azt mondták, a reggelt sem éli meg

Csodájára jártak az orvosok a magyar babának, akire azt mondták, a reggelt sem éli meg

Letartóztatták azt a nőt, aki a 80 éves anyját többször nyakon és fejen szúrta

Letartóztatták azt a nőt, aki a 80 éves anyját többször nyakon és fejen szúrta

Kiderült, mivel operálják meg Ferenc pápát

Kiderült, mivel operálják meg Ferenc pápát

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél feliratkozás