RETRO RÁDIÓ

Kispesten újabb értelmetlen biciklisávot akarnak felfesteni





Nem kérnek Karácsony újabb biciklisávjából a XIX. kerületi Hunyadi utcában élők. A főpolgármester azonban nem foglalkozik az emberek akaratával, hiszen akkor elvesztené az EU-s támogatást.



Megosztás
Szerző: S.K.
Létrehozva: 2023.03.28.
XIX. kerület Budapest Karácsony Gergely biciklisáv

Újabb értelmetlen és balesetveszélyes biciklisávot szeretnének kialakítani a fővárosban, ezúttal a XIX. kerületi Hunyadi utcában, ahol a lakók parkólóhelyét számolnák fel, az amúgy is szűk forgalmi sávokban kialakítva a kétirányú biciklisávot. Szinte minden lakos ellenzi az ötletet, de a kerület és a főváros vezetése nem tágít, hiszen akkor elvesztené az Európai Uniós támogatást.

A Hunyadi utcában biciklisáv nélkül is éppenhogy elférnek egymás mellett a járművek Fotó: Bánkúti Sándor / MW

„Nem változtatnak a terveken, mert nem akarják elveszíteni az erre kapott uniós forrást”

Dódity Gabriella Facebook-posztjában azt írta, hogy a fővárosi és a kispesti önkormányzatnál is falakba ütközött, hiszen senkit nem érdekelt, hogy a lakosok mit akarnak.

„[…] Az utcában élőket nem kérdezte meg senki, tiltakozó álláspontjukat közlő levelemre Gajda Péter polgármester nem válaszolt, interpellációmra Karácsony Gergely helyettese azt mondta, nem változtatnak a terveken, mert nem akarják elveszíteni az erre kapott uniós forrást […]” – írta Facebook-posztjában Dódity Gabriella fővárosi fideszes képviselő.

„Így is keskeny az utca, alig férnek el az autósok”

Az általunk megkérdezett emberek egyöntetűen bosszantónak, balesetveszélyesnek és feleslegesnek tartják a biciklisáv kialakítását a Hunyadi utcában.

Mégis, mit szeretnének még ebből az útból elvenni? Így is keskeny az utca, alig férnek el az autósok! Egy sávra szűkülne az út, ha a kétirányú biciklisávot felfestenék

– mondta Répánszki Józsefné.

Répánszki  Józsefné szerint alapból is keskeny az utca  Fotó: Bánkúti Sándor / MW

„Ötletnek nem lenne rossz, de nem itt. Keskeny az utca, és az autójukkal nem tudnak majd hol parkolni az emberek” – mondta László.

László szerint nem tudnak majd hol parkolni az utcában Fotó: Bánkúti Sándor / MW

Karácsony szakadjon meg; ezt tudom mondani erre. Kizárólag azért csinálja ezt az egészet, hogy felvegye az EU-s támogatást. Megint egy újabb hülyeség, amit kitalált. Ha más kerület szenved, nekünk is kell?

– kérdezte felháborodva Zoltán, majd hozzátette: „Nekünk szerencsénk van, mert van saját beállónk, de szintén az utcában lakó több barátom sem tud majd hol parkolni az autójával.”

Zoltán nem ért egyet Karácsony döntéseivel Fotó: Bánkúti Sándor / MW

Karácsony Gergely biciklisávokkal teszi tönkre a fővárosi közlekedést

Külföldön teljesen mást jelent a biciklisáv fogalma: biztonságosabbak, hiszen egy külön út áll a kerékpárosok rendelkezésére. 

Biciklisáv
Ilyen Franciaországban egy biztonságos biciklisáv Fotó: -

Ezzel szemben itthon Karácsony Gergely teljes nyugalommal hoz létre veszélyes halálsávokat például a Karolina úton, az Oktogonnál, vagy a Dob utca–Erzsébet körútnál. A Clark Ádám téri biciklisávot pedig nem is használják az emberek.

Biciklisáv, Budapest
A nagykörúti biciklisáv is életveszélyes Fotó: Markovics Gábor

Budapest jó részében egyszerűen felfestenek egy biciklisáv jelző útburkolati jelet – sokszor a buszsávban – és kész, ez a bicikliút. Nyugat-Európa számos országában és a skandináv országokban teljes bicikliútrendszer van saját jelzőlámpákkal, elkülönítve az autós forgalomtól. Kész csoda, hogy Budapesten nem történik több kerékpáros baleset, mert egyébként minden adott hozzá!





 





Ezeket olvastad már?
Szerelem a levegőben: mágikus együttállás segít bevonzani a kiszemeltedet

Szerelem a levegőben: mágikus együttállás segít bevonzani a kiszemeltedet

A hideg csak a kezdet: pánikrohamokat hoz az időjárás

A hideg csak a kezdet: pánikrohamokat hoz az időjárás

A Mészáros Csoport megvásárolta a híres babaáruházláncot

A Mészáros Csoport megvásárolta a híres babaáruházláncot

Rettenetes: betonkeverő végzett egy férfival – Sokkoló részletek

Rettenetes: betonkeverő végzett egy férfival – Sokkoló részletek

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás