RETRO RÁDIÓ

Dráma a budai Várban: „Összeesett és mozdulatlan maradt, azonnal felkaptam és rohantam a kórházba”

Kórházba került a kis Oreo, aki mérget evett a budai Várban. A szerencséje az volt, hogy a gazdája időben észrevette, hogy rosszul van a kiskutya, és nagypénteken is nyitva volt az állatorvosi ügyelet Budapesten, ahol azonnal ellátták a bajba jutott ebet.Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2023.04.11.
kutyamérgezés fagyálló Budai Vár

Fájdalmas hétvégén van túl Oreo a kis Mudi-keverék kutyus. Gazdájával Caruel Zsófiával sétálgatott ugyanis a budai Várban a hosszú hétvégén, ahol még pórázon kísérve is sajnálatos módon valahol mérget fogyasztott a négylábú a Tóth Árpád sétányon.

Oreó kutya
Kórházi kezelésre szorult a kis Oreo Fotó: Olvasói fotó

Zsófia a Metropol napilapnak árulta el a megrázó részleteket az incidensről, és arról, hogy milyen kezeléseken kellett részt vennie kedvencének, hogy túlélje a mérgezést.

Pénteken a Tóth Árpád sétányon sétáltunk és csak azután vettem észre, hogy bármi baj van, miután hazamentünk a túráról. Oreo otthon összeesett és mozdulatlan maradt, ezért azonnal felkaptam és rohantam a Budapesti Állatkórházba

 – kezdte beszámolóját a megijedt gazdi.

– Szerencsére tudtam, hogy az ügyelet nagypénteken is nyitva lesz. Így amint odaértünk, körülbelül 5 percen belül már fogadták is Oreót. Itt hasi ultrahang és vérvétel is történt – árulta el a Metropolnak Zsófia, aki hozzátette, hogy az adatokból leszűrték, hogy nagy valószínűséggel mérgezés történt. 

Ezért Oreo ethanolos- és gyógyszeres infúziót kapott.

Hála istennek Oreo állapota ezután javulni kezdett, és bár szédelgett picit, de haza tudtam vinni. Másnap azonban reggelre visszarendeltek minket, hogy megnézzék a kutyám májértékeit. Ezek nem voltak rendben, így májvédő kezelés alatt áll most, és pénteken fogunk visszamenni egy – remélhetőleg – utolsó vérvételre

– mondta el lapunknak Zsófia, aki nagyon megrémült, amikor kutyája rosszul lett, ugyanis ő nem látott semmi méregszerű anyagot a földön, miközben kedvencét sétáltatta a Tóth Árpád sétányon.

Nem ez volt az első eset az I. kerületben

Néhány napja lapunk készítette el a nagy Budapesti Kutyamérgezés térképet, amelyen összegyűjtöttük az elmúlt hónapok mérgezéses eseteit. Ez a sorban már a 15. alkalom volt az elmúlt három hónapban. A megszaporodott számú eset miatt több helyen is nyomozást indított a rendőrség, illetve két kerületben is nyomravezetői díjat tűztek ki arra az esetre, ha valaki döntő bizonyítékot tud szerezni azokról az ismeretlenekről, akik bántani akarják szánt szándékkal a négylábúakat. A felsorolásban már egy patkánymérges incidens történt az I. kerületben, most Zsófiék esetével ez a szám már növekedett.

Zsófi azért is osztotta meg lapunkkal a velük történt szerencsétlenséget, hogy figyelmeztetni tudja gazditársait a veszélyre. Az I. kerületi Tóth Árpád sétány ugyanis egy körbekerítetlen kutyafuttató, ahol rengetegen sétáltatják kedvenceiket, így nagy az esély rá, hogy más eb is veszélybe kerüljön a fagyállótól.

 

Ezeket olvastad már?
Ilyen ízeket szaloncukorból még biztos nem kóstoltál

Ilyen ízeket szaloncukorból még biztos nem kóstoltál

Fontos, hogy minél többen elmondják most a véleményüket

Fontos, hogy minél többen elmondják most a véleményüket

122 éve született a rajzfilmek atyja, neki köszönhetjük Hófehérkét is

122 éve született a rajzfilmek atyja, neki köszönhetjük Hófehérkét is

Elsírod magad, ha meglátod, mennyi baktérium van az arcodon és kezeden

Elsírod magad, ha meglátod, mennyi baktérium van az arcodon és kezeden

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás