Kitört a pánik: bomba robbant a japán miniszterelnök választási gyűlésén - Videó!

Alig egy éve már meggyilkolták az akkori kormányfőt.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2023.04.15.
Japán Robbantás Bomba

A japán miniszterelnöknek éppen helyi specialitásokat szolgáltak fel a kormányzó Liberális Demokrata Párt szombati rendezvényén, amikor füstbombát dobott rá egy férfi Szaikazaki kikötőjében. A robbanás pánikot okozott, de Fumio Kisidát sértetlenül kimenekítték, csak egy rendőr sebesült meg könnyebben.

Fotó: Pixabay

A robbanás még a kormányfő kampánybeszéde előtt történt. Az eseményről készült felvételen jól látható, hogy Kisida meglepetten megfordul, amikor mögötte hangos kiabálás tör ki, egyik fegyveres őre pedig félrerúgja a lába elé eső 20-30 centiméteres fémcsövet. Mire a robbanás bekövetkezett, a kormányfő már fedezékben volt, a feltételezett tettest pedig legyűrték a biztonságiak. A 24 éves férfi egyelőre nem árult el semmit tettének indítékairól. 

Sajnálom, hogy sokaknak okoztam aggodalmat, de fontos választásokra készülünk, és ezt együtt kell élnünk

- mondta az eset után Fumio Kisida, akit a robbanás után autóval evakuáltak a helyszínről.

Az incidens azért váltott ki hatalmas pánikot, mivel nem ez az első eset a modernkori Japánban, hogy támadás ér egy vezető politikust. A leghosszabb ideig hivatalban lévő miniszterelnököt, Abe Sinzót éppen saját választási kampánya során gyilkolták meg házi készítésű lőfegyverrel tavaly júliusban. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás