RETRO RÁDIÓ

A Móricz Zsigmond körtéren videózták le Budapest pókemberét





Pataki Zoltán egy bátor és tehetséges parkouros srác, aki több méternyi távolságokat képes átugrani, bárhol képes szaltózni, és a metrómegállók mélysége is csupán kihívás a számára. A fiatalember videói láttán sok emberben meghűlhet a vér.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2023.04.08.
veszélyes akrobata mutatvány XI. kerület

A 21 éves Pataki Zoltán fiatalkora ellenére a parkour és a freerun sportok egy neves hazai képviselője. Azok számára akik esetleg nem ismernék ezeket a tevékenységeket, annyi a rövid lényege, hogy akadályokon keresztül kell eljutni A-ból B-be a lehető leggyorsabban. Lehet ez egy magas fal, vagy kanyarodó lépcsősorok, amit a hétköznapi emberek percekig tartó sétával tudnak csak megtenni, nem úgy mint a parkourosok, az ő számukra nem jelent kihívást bármilyen veszélyes helyzetet megoldani. Ha pedig egy-egy szakaszon még szaltóval és hasonló mozgáselemekkel színesítik a "futást", akkor megkapjuk a freerun sportot is. Következzen egy videó Zolitól, amelyben a budapesti Móricz Zsigmond körtéren hozta rá a frászt a járókelőkre elképesztő mutatványával.

Úgy látszik Zoli Budapest pókembere, ugyanis míg a szuperhős mozikban ezeket az elemeket CGI-technikával és drótkötelek segítségével forgatják le, addig a 21 éves srác védő eszközök nélkül, csupán a saját testével játssza ki a gravitációt.

Bár a freerunner kedvenc "akadálypályája" a főváros, emellett a szertorna gyakorlatokat és a különböző szaltókat például termekben és szivacsgödrök segítségével tökéletesíti.

Nem ajánljuk senki számára, hogy kipróbálja az életveszélyes ugrásokat, biztosak vagyunk benne, hogy Zoli is évek óta gyakorolja a mozdulatait, és megfelelő felkészültség után kezdett csak el az utcán "sportolni". Ha pedig kíváncsiak vagytok rá, hogy hogyan lehet átszaltózni egy több méteres szakadékot, Zoli azt is megmutatja nektek. Vigyázat, csak erős idegzetűeknek!

 





 





Ezeket olvastad már?
A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

Brutális karambollal indult a reggel: megállították a forgalmat

Brutális karambollal indult a reggel: megállították a forgalmat

Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás