Menzás ételekkel hódít a TikTokon a pécsi családanya, már több millióan nézik – videók!





Csiky Beatrix receptjeivel felidézhetjük otthonunkban a menzás ételek ízét. TikTok-videóiban újraalkotta például a menzás tejbegrízt és a paradicsomlevest betűtésztával.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2023.03.02.
receptek konyha iskola menza

Az iskolai menzás korszak senkiben sem múlt el nyomtalanul: van, akinek pozitív emlékei vannak, de olyan is akad, akinek kellemetlenek az élményei az iskolai étkezdékről. Csiky Beatrix főállású anya, aki szabadidejében imád főzni. TikTok-csatornáján pedig többek között menzás ételek elkészítését is megosztja követőivel. Receptjei között megtalálhatjuk a menzás piskótát, a tejbegrízt, a paradicsomlevest betűtésztával, vagy a meggymártás-főtt hús-gríz kombinációját.

Csiky Beatrix menzás ételeket alkot újra Fotó: Olvasói

„A menzás bolognainak semmihez sem fogható az íze”

Az egész úgy kezdődött, hogy kipróbáltam egy új bolognai receptet. Én nagyon nagyon szerettem a menzás bolognait, szerintem semmihez sem fogható az íze

 – emlékezett vissza a 24 éves családanya, aki a főzésről készült videóját feltöltötte a TikTokra.

Itt aztán megihlette követőit is: több ezer kommentet kapott igazi menzás bolognai receptekről. Beatrix a legnépszerűbb hozzászólást kiválasztotta és elkészítette, majd megkérdezte követőit, hogy milyen menzás ételeket látnának még szívesen újraalkotva.

„Utána kiderült, hogy az én nagynéném Walczné Boda Brigitta menzán dolgozott és a továbbiakban ő segített nekem a receptekben” – avatott be a kulisszatitokba bennünket az édesanya, aki elárulta azt is: innen már nem volt megállás: elkezdte „újraalkotni” a menzás ételeket.

A kétgyermekes anyuka imád sütni-főzni Fotó: Olvasói

A gyermekei is rajongói a menzás ételeknek

Beatrix egyébként óvodás és iskolás korában is menzás volt és csupa jó emlékekkel tekint vissza az időszakra.

Nekem nem volt kellemetlen élményem a menzáról. Nálunk teljesen normális volt a menza, nem volt az ételben köröm, ragtapasz, hajszál vagy szőr

 – mesélte nevetve, majd azt is elmondta: a gyermekei is szeretik nagyon a menzás ételeket. Beatrixnak egy kétéves kislánya és egy egyéves fia van, akik imádják, ha anyukájuk klasszikus menzás ételeket főz nekik.

Nagyon ízlett nekik például a menzás piskóta, amit már háromszor is elkészítettem. A menzás tejbegrízt például heti szinten el kell készítenem nekik 

– mesélte büszkén a pécsi anyuka.

Nem számított ekkora nézettségre

Csiky Beatrix egy éve hozta létre TikTok-csatornáját, amit már közel 200 ezren követnek és több millióan nézik meg videóit. A menzás ételek újraalkotásáról készült tartalmai a legnépszerűbbek. A továbbiakban pedig olyan bolti élelmiszereket szeretne otthon is elkészíteni, mint például a péksütik, vagy a felvágottak.

„Örülök neki, hogy ennyien érdeklődnek a videóim iránt. Szerintem mindenkinek az a célja, aki videót tölt fel TikTokra, hogy nézzék és szeressék azt, amit csinál. Viszont azt nem gondoltam volna, hogy többmilliós nézettségem lesz, ami azért nagyon jó egy ilyen kicsi országban” – mondta büszkén.

 





 





Ezeket olvastad már?
Ellepték a rendőrök a Városligetet – ezért vonultak ki - galéria

Ellepték a rendőrök a Városligetet – ezért vonultak ki - galéria

Holtan találták meg a gyermeke születése előtt eltűnt orvost

Holtan találták meg a gyermeke születése előtt eltűnt orvost

Ők azok, akik gyűlölik a jó időt - és erre minden okuk meg is van

Ők azok, akik gyűlölik a jó időt - és erre minden okuk meg is van

Nacsa Lőrinc: A benzin és a gázolaj árán ne lehessen nyerészkedni! - Videó!

Nacsa Lőrinc: A benzin és a gázolaj árán ne lehessen nyerészkedni! - Videó!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás