Ezúttal a IX. kerületben akarták megmérgezni a kutyusokat, méghozzá sósavval leöntött hússal

Az elmúlt hetekben felbolydult a fővárosi kutyás közösség. Sorra figyelmeztetik egymást a különböző Facebook-csoportokban a veszélyre. Lapunk utánajárt, hogy mit tehetnek a gazdik, hogyha kedvencük felszedne valami mérgezőt a földről.



Megosztás
Szerző: K. B.
Létrehozva: 2023.03.21.
Módosítva: 2023.03.21.
kutya méreg nyomozás sósav

Az elmúlt hetekben sajnálatos módon több esetben is arról kellett hírt adnunk, hogy különböző módokon próbálnak meg ismeretlenek kárt okozni a fővárosi kutyusoknak. Volt, ahol szöges kolbászt helyeztek ki, máshol méreggyanús törmeléket hagytak, de volt olyan is, hogy fagyállóval akarták bántalmazni az ártatlan ebeket. A legújabb esetben sósavval átitatott húsokról érkezett információ a Riposthoz.

The,Dog,Lies,On,The,Tiled,Floor.,Portrait
Sokan féltik már a kutyájukat a budapesti futtatókban /Fotó: schankz / Shutterstock

Szinte már mindegyik fővárosi kerületnek saját kutyás Facebook-csoportja van, itt figyelmeztetik egymást a gazdik. Néhány héttel ezelőtt is az itt megosztott információknak köszönhető, hogy sikerült megóvni a kutyusokat, amikor egy ismeretlen férfi méreggyanús anyagot helyezett el a Ferenc téren. 

Az ügyben feljelentés is történt, így a rendőrség nyomozást is indított környezetkárosítás vétség gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen.

A kerület kutyásai emellett 400 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki bizonyító erejű információval rendelkezik az elkövető kilétéről.

Sósavval öntötték le a húsokat

Sajnos újabb aggasztó hírek érkeztek a IX. kerületből: a Boráros téri kutyafuttatóban találtak kidobott, vélhetőleg sósavval leöntött húsokat a helyi gazdák.

Sziasztok, a múlt héten valakik sósavas húst tettek ki a Boráros futiban. Eredmény: egy halott, két sebesült eb. Nagyon vigyázzatok, ne egyen fel semmit a kutya a földről!

– írta bejegyzésében valaki, aki a Riposttal további részleteket is megosztott. 

Úgy tűnik, hogy az történt, hogy kiborítottak valamennyi húst, majd leöntötték sósavval. A sérült kutyáknak pedig a mancsát marta ki a sav, ezért lesántultak, enni meg sajnos nem volt jó ötlet belőle.

Ebben az ügyben eddig nem történt feljelentés, így a hatóság nem tud nyomozást elrendelni, vagy bevizsgálni a kidobált élelmiszereket. A Budapesti Rendőrkapitányság azt kéri, hogy minden mérgezésgyanús esetben tegyenek feljelentést a kerület rendőrkapitányságán a gazdák, ugyanis csak akkor tudnak foglalkozni az egyre gyakrabban előforduló hasonló esetekkel.

méreg kutya Nehru part
A Nehru parton is patkánymérget szórt ki egy ismeretlen /Fotó: Olvasói fotó

Mit tegyél, ha megtörtént a baj?

Korábban épp a Metropol beszélt dr. Hámori Zsolttal. Az elismert budapesti állatorvos megosztotta kollégánkkal, mit kell tenni, hogyha kedvencünk mérget fogyasztott.

„Ha mérgezésre gyanakodnak, hozzák el hozzánk az ebet, akkor meghánytatjuk. Olyan is volt már, hogy behoztak egy kutyust, meghánytattuk, és egy nejlonzacskó jött ki belőle, vagy ilyen ürülékszerű dolog, ezek nem számítanak mérgezésnek.” 

A mérgeknek színe van, piros vagy kék. Volt már olyan esetem, hogy hoztak egy ebet, aki a pincében megevett valami mérget, és már tiszta kék volt a pofája, mert ugye a kék méreg ráragadt a bajszára, de ezt kiürítettük a szervezetéből, és nem is volt semmi baj. Komolyabb eseteknél pedig tudunk adni az állatnak infúziót, valamint véralvadás-elősegítőt, és jól is lesznek gyorsan az ebek

– árulta el az állatorvos. Ha kíváncsi vagy rá, hogy milyen helyszíneken tapasztaltak még a gazdik méreggyanús anyagokat, akkor további információkat találhattok egy korábbi cikkünkben, ahol összefoglaltuk az eddigi tudnivalókat a témában.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás