RETRO RÁDIÓ

Vadásszák, aki mérgezi a ferencvárosi kutyákat: 400 ezer forint nyomravezetői díj jár érte





Több mint egy hónapja raknak ki folyamatosan patkánymérget az utcákra Ferencvárosban. A tettes nyomravezetőjének pénzjutalom jár.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2023.03.02.
Módosítva: 2023.03.02.
IX. kerület Budapest mérgezés kutya

A IX. kerületi lakosok az elmúlt hetekben több helyen is patkányméreggyanús anyagot találtak a közterületeken. A ZöldEb Kutyás Érdekvédelmi Egyesület ferencvárosi szervezete megelégelte a kutyák mérgezését, és a Kilencedik kerületben kutyázunk elnevezésű kutyás közösség tagjaival együtt nem kevesebb, mint 400 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlottak annak, aki érdemi bizonyító erővel szolgáló információval rendelkezik arról, aki elkövette ezt a cselekményt.

400 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlottak fel Fotó: Olvasói

2023. január vége óta több alkalommal találtak kutyasétáltatók szétszórt patkánymérget a 9. kerület terein, utcáin. Házfalak mentén, téren fűben szétszórva, illetve kutyafuttató kerítése mentén.  Nagy valószínűséggel a dobozokban kihelyezett patkánymérget szórta szét az elkövető, mert üres, széttört dobozt is találtak a környéken

 – kezdte lapunknak Szikora Viktória, a ZöldEb Ferencváros vezetője. „Az elmúlt 4 hétben több alkalommal megismétlődött még ez, főleg Belső-Ferencvárosban, de legutóbb a Haller utca–Mester utca sarkán álló templom előkertjében találtak granulátumot.”

Beautiful,West,Highland,White,Terrier,Dog,Sniffs,The,Grass,On
Nem csak a kutyákra jelent veszély a kihelyezett patkányméreg Fotó: Shutterstock

Minden élőlényre veszélyes a méreg

A méreg nemcsak a kutyákra jelent veszélyt, de az egyéb élőlényekre, madarakra, sünökre is, a talajba is bemosódik, arról nem is beszélve, hogy a rózsaszín, körömnyi darabokat a kisgyerekek is felszedhetik a földről. Rövid idő alatt 400 000 Ft felajánlás gyűlt össze a kutyástársainktól. Reméljük, ez előremozdítja a nyomozást

– mondta a ZöldEb Ferencváros vezetője.


A rendőrség is nyomoz az ügyben

Lapunk megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, és ők megerősítették: valóban érkezett bejelentés méreggyanús anyagokról. Az ilyen eseteket komolyan veszi a rendőrség, és ezért nyomozást rendeltek el az ügyben, valamint jelenleg is vizsgálják, hogy milyen anyagokat találtak a közterületeken a gazdik. 

Feljelentés alapján nyomozást folytat a BRFK IX. Kerületi Rendőrkapitányság környezetkárosítás vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen

– tájékoztatta lapunkat a BRFK.

Nemrég arról írtunk, hogy Óbudán is mérgezik a kutyákat, valamint a Margitszigeten is. Legfrissebb hírünk szerint Békásmegyeren két tacskó el is pusztult.





 





Ezeket olvastad már?
Csak az igazán profik szúrják ki – meg tudod találni az elveszett iránytűt?

Csak az igazán profik szúrják ki – meg tudod találni az elveszett iránytűt?

Brutális baleset a Hegyalja úton: döbbenetes, kik ültek a felborult kocsiban

Brutális baleset a Hegyalja úton: döbbenetes, kik ültek a felborult kocsiban

Óriási a baj: az iskolából még elindult, de nem ért haza a 12 éves magyar kisfiú

Óriási a baj: az iskolából még elindult, de nem ért haza a 12 éves magyar kisfiú

Ha eddig rosszul érezted magadat az időtől, most egyenesen szenvedni fogsz

Ha eddig rosszul érezted magadat az időtől, most egyenesen szenvedni fogsz

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás