Sokkoló: mérgezik a kutyákat a Margitszigeten!

Adrienn azonnal orvoshoz vitte a kiskutyáját, aminek köszönhetően elkerülték a tragédiát. A gazdi szeretné felhívni mindenki figyelmét az esetre, hiszen akár kisgyerekek is összeszedhetik az elszórt mérget.



Megosztás
Szerző: M.N.
Létrehozva: 2023.02.08.
Módosítva: 2023.02.08.
kutya gazdi mérgezés orvos Budapest Margit-sziget

Figyeljetek, mert bárkivel megtörténhet!

– olvasható a figyelmeztetés az egyik budapesti közösségi Facebook csoportban, ami felháborodott kutyás gazdiktól „zeng”. Állítják, hogy a Margitszigeten ismeretlenek mérget szórtak szét, ami komoly veszélyekkel jár. Lapunknak az egyik sértett, Tóth Adrienn számolt be az esetről, akinek a kutyáját megmérgezték.

A minap Amandámmal, vagyis Amival, a 3 éves mudi fajtájú kutyámmal elmentünk egy kicsit szaladgálni, játszani a Margitszigetre

 – kezdte Adrienn a történetüket, aki kifejtette, hogy igazából elsőre nem vett észre semmi különöset, hogy esetleg a kutyája felevett volna valamit a földről vagy hasonló. De aztán megtörtént a baj. Miután az eb és a gazdája hazaértek, a kutyus furcsán viselkedett, majd rosszul is lett.

A játék után hazamentünk és azt vettem észre, hogy Ami nagyon furcsán viselkedik. A feje imbolygott, remegett, majd álló helyében eldőlt. Gondolom mondanom sem kell, hogy megrémültem. Azonnal megfogtuk és rohantunk vele az orvoshoz, aki első ránézésre nem jósolt neki sok jót

– idézte fel a sokkoló eseményeket a gazdi, aki elárulta, hogy ezután vért vettek a kutyájától, majd a vizeletét is megvizsgálták és kiderült, hogy mérgezés történt! 

Adrienn szerint biztos, hogy mérgezés történt és a Margitszigeten evett meg valamit a kedvence, amitől végül rosszul lett, mert máshol nem is jártak. Arról is beszélt a lány, hogy infúziót kapott az eb, így hála istennek hazaengedték, de szeretné mindenki figyelmét felhívni arra, hogy nagyon vigyázzon!

A kutyás gazdik szerint csoda, hogy a kutyus túlélte az esetet, sokkal nagyobb tragédia is történhetett volna. Ráadásul nem csak a kutyák vannak kitéve ennek a veszélynek, hiszen ha egy kutya fel tudja venni a földről a mérget, akkor egy kisgyermek is…

Lapunk az esettel kapcsolatban megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, akik elmondták, hogy ez idáig az esetről nem kaptak bejelentést.
 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás