RETRO RÁDIÓ

Sokkoló: mérgezik a kutyákat a Margitszigeten!





Adrienn azonnal orvoshoz vitte a kiskutyáját, aminek köszönhetően elkerülték a tragédiát. A gazdi szeretné felhívni mindenki figyelmét az esetre, hiszen akár kisgyerekek is összeszedhetik az elszórt mérget.



Megosztás
Szerző: M.N.
Létrehozva: 2023.02.08.
Módosítva: 2023.02.08.
kutya gazdi mérgezés orvos Budapest Margit-sziget

Figyeljetek, mert bárkivel megtörténhet!

– olvasható a figyelmeztetés az egyik budapesti közösségi Facebook csoportban, ami felháborodott kutyás gazdiktól „zeng”. Állítják, hogy a Margitszigeten ismeretlenek mérget szórtak szét, ami komoly veszélyekkel jár. Lapunknak az egyik sértett, Tóth Adrienn számolt be az esetről, akinek a kutyáját megmérgezték.

A minap Amandámmal, vagyis Amival, a 3 éves mudi fajtájú kutyámmal elmentünk egy kicsit szaladgálni, játszani a Margitszigetre

 – kezdte Adrienn a történetüket, aki kifejtette, hogy igazából elsőre nem vett észre semmi különöset, hogy esetleg a kutyája felevett volna valamit a földről vagy hasonló. De aztán megtörtént a baj. Miután az eb és a gazdája hazaértek, a kutyus furcsán viselkedett, majd rosszul is lett.

A játék után hazamentünk és azt vettem észre, hogy Ami nagyon furcsán viselkedik. A feje imbolygott, remegett, majd álló helyében eldőlt. Gondolom mondanom sem kell, hogy megrémültem. Azonnal megfogtuk és rohantunk vele az orvoshoz, aki első ránézésre nem jósolt neki sok jót

– idézte fel a sokkoló eseményeket a gazdi, aki elárulta, hogy ezután vért vettek a kutyájától, majd a vizeletét is megvizsgálták és kiderült, hogy mérgezés történt! 

Adrienn szerint biztos, hogy mérgezés történt és a Margitszigeten evett meg valamit a kedvence, amitől végül rosszul lett, mert máshol nem is jártak. Arról is beszélt a lány, hogy infúziót kapott az eb, így hála istennek hazaengedték, de szeretné mindenki figyelmét felhívni arra, hogy nagyon vigyázzon!

A kutyás gazdik szerint csoda, hogy a kutyus túlélte az esetet, sokkal nagyobb tragédia is történhetett volna. Ráadásul nem csak a kutyák vannak kitéve ennek a veszélynek, hiszen ha egy kutya fel tudja venni a földről a mérget, akkor egy kisgyermek is…

Lapunk az esettel kapcsolatban megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, akik elmondták, hogy ez idáig az esetről nem kaptak bejelentést.
 





 





Ezeket olvastad már?
Eger polgármestere DJ Dominique és Danny Blue megöléséről beszélt

Eger polgármestere DJ Dominique és Danny Blue megöléséről beszélt

Megtisztul Budapest a Zöld Követ Egyesülettel, bárki besegíthet, mutatjuk, hogy hol!

Megtisztul Budapest a Zöld Követ Egyesülettel, bárki besegíthet, mutatjuk, hogy hol!

Ma "szabadon garázdálkodhatnak a boszorkányok" -  számos hiedelem kötődik április 24-hez

Ma "szabadon garázdálkodhatnak a boszorkányok" - számos hiedelem kötődik április 24-hez

Szörnyű ami ránk vár: brutális időjárás közelít az ország felé

Szörnyű ami ránk vár: brutális időjárás közelít az ország felé

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás