RETRO RÁDIÓ

A zuglói képviselők maguknak sokat, az óvónőknek csak egy picit emeltek a bérén





A baloldali vezetésű Zuglóban az óvónőknek és a szociális területen dolgozóknak nagyságrendileg 10 ezer forinttal emelik a bérüket, miközben a képviselőknek 110 ezerrel.



Megosztás
Szerző: E.Zs.
Létrehozva: 2023.03.14.
Horváth Csaba óvónők fizetésemelés Zugló pénz

Hatalmas aránytalanságok vannak a Zuglói Önkormányzat háza táján: miközben a testület rekord magas, 51 milliárdos költségvetéssel dolgozik idén, és 110 ezer forinttal megemelték a képviselők illetményét, addig a kerületi óvodákban és szociális intézményekben dolgozóknak kiszúrták a szemét nagyságrendileg 10 ezer forintnyi bérpótlékemeléssel. Óbudán sem honorálják az ágazat dolgozóit, pedig ott is lehetővé tenné az idei rekordméretű költségvetés.

Az önkormányzat dönti el az óvónők és szociális területen dolgozó közalkalmazottak bérét, a pótlék mértékét Fotó: Török János




„Eddig is 540 ezret kerestek a baloldali képviselők Zuglóban. Most az emeléssel ez 650 ezerre nő” – tudtuk meg Borbély Ádámtól, a kerület fideszes képviselőjétől.

A kormánypárti képviselők korábban harmadannyiért, most a feléért végzik el ugyanazt az önkormányzati munkát, mint a baloldali képviselők Borbély Ádám szerint Fotó: Facebook

Zuglóban a 17 baloldali képviselő úgy osztotta el egymás között az önkormányzati pozíciókat, hogy egyes tisztségekkel, bizottsági, elnöki, alelnöki és tanácsnoki tisztségekkel szép summát visznek haza. Ezek túlnyomóan mondvacsinált pozíciók, amelyeket arra használnak, hogy a sajátjaikat kifizessék. De ez még nem elég a baloldal képviselőinek, mert ezen túlmenően a baloldali városvezetés a barátaiknak az önkormányzat gazdasági társaságainál, vagy az önkormányzat cégeiben még állást is ad pluszban. Így több képviselői státuszban lévő munkavállalója az önkormányzat saját gazdasági társaságainak, sőt még olyan helyzet is van, hogy erősen megkérdőjelezhető hatásköri összefonódás vagy összeférhetetlenség áll fenn.  A demokratikus elveket semmibe véve pusztán hatalomtechnikai eszköznek tekintik a képviselők javadalmazását Zuglóban, ami botrányos

– mondta a Metropolnak Borbély Ádám, hozzátéve: „51 milliárdos rekordköltségvetés mellett nem lehetne kérdés az, hogy az óvónőink, a szociális ágazatban dolgozó munkavállalók nem kereshetnének ennyire méltatlanul keveset Zuglóban”.

Borbély szerint a baloldal kifizetőhelyként használja Zuglót

„Pazarló a baloldali vezetésű Zugló működése”

A költségvetést propagandacélokra, cégekre, a baloldali megmondóemberek, párkáderek kifizetésére, foglalkoztatására fordítják. Általánosságban elmondható, hogy pazarló a működés, folytatódik a vagyonfelélés és nagyon kevés a fejlesztés. Felháborító, hogy a zuglóiak rendkívül aránytalanul részesülnek a támogatásokból, miközben indokolatlanul sarcolják őket az új a garázsadóval, lakbéremeléssel és az emelkedő parkolási költségekkel is. Ha rajtuk múlna, akkor 15-20 milliárdos hitelt is felvennének azért, hogy a Bosnyák téri önkormányzati városközpontot felépítsék, miközben ennek az építési költségén, pontosabban a még fel nem vett hitelen már fél éve veszekszik egymással az MSZP és a DK.
 

– részletezte a kormánypárti képviselő, aki felhívta a figyelmet arra: „Egy szó sem igaz abból a baloldali hazugságból, hogy a kormány kivérezteti az önkormányzatokat. Éppen ellenkezőleg, idén 2 milliárd forinttal több forrást kaptunk az államtól. De nagyon erős a kontraszt a kerületi fejlesztések hiánya és a kormány zuglói fejlesztésének sokasága között is”.

 

A kormány 44 milliárdot osztott szét az önkormányzatok között

Mint ismert, a kormány 138 városi és 17 kerületi önkormányzat között osztott szét 44 milliárd forintot, amelyet az önkormányzatok a legfontosabb közszolgáltatások működtetésére fordíthatnak. A tárgyalásokra a tízezer lakos feletti városok és a fővárosi kerületek kaptak meghívót. „A támogatásért cserébe mindenkitől takarékosságot kértünk, ezért az érintett önkormányzatok tervet készítettek a lehetséges energiamegtakarítási lehetőségeikről. A támogatás összegét a települések anyagi helyzete, energiabeszerzési szerződései, valamint az adott önkormányzat egy lakosra jutó iparűzési adó képessége határozta meg” – mondta el korábban a Metropolnak Láng Zsolt kormánybiztos.


 

 





Ezeket olvastad már?
Hátborzongató: regisztrált szexuális ragadozó próbált elrabolni egy kisfiút az iskolából – videó

Hátborzongató: regisztrált szexuális ragadozó próbált elrabolni egy kisfiút az iskolából – videó

Kocsis Máté: a Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

Kocsis Máté: a Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

Egerek és patkányok tartják rettegésben ezt a budapesti környéket - A helyiek közegészségügyi vészhelyzettől tartanak - Fotó!

Egerek és patkányok tartják rettegésben ezt a budapesti környéket - A helyiek közegészségügyi vészhelyzettől tartanak - Fotó!

Szelfit készített a 13 éves fiú, miután 40 késszúrással végzett anyjával

Szelfit készített a 13 éves fiú, miután 40 késszúrással végzett anyjával

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás