RETRO RÁDIÓ

Saját édesanyját rakatta ki az ajándékba kapott kőbányai lakásból a férfi

Kizárta az édesanyját a nagymamájától ajándékba kapott lakásból egy budapesti férfi. Nádasdy Zsóka azóta hol szállókban, hol barátoknál húzza meg magát. A jogászok szerint a fia, Norbert kötelesrésszel tartozik neki, de egyelőre nem mutatott hajlandóságot, hogy kifizesse.Megosztás
Szerző: Kóré
2023.02.06. 10:30
X. kerület lakás család fiú öröklés

Hiába lakhatna egy kőbányai lakásban egy budapesti asszony, a fia végrehajtó segítségével kipakoltatta őt az ingatlanból.

Nádasdy Zsóka nem csupán élete legnagyobb csalódását kénytelen feldolgozni, fedelet is kell keresnie a feje fölé. Jelenleg csak a barátainak köszönheti, hogy van hol aludnia.

 Nádasdy Zsóka
Zsókának már nincs kulcsa a lakáshoz Fotó: Bors

„Az anyukám tavaly februárban meghalt, és utána derült ki számomra, hogy nyolc évvel ezelőtt ajándékozási szerződéssel a balatoni telket, és ezt a szövetkezeti öröklakást ráíratta a fiamra” – mondta a Ripost munkatársának az asszony. Zsóka méltatlannak tartja, hogy miután egyedül felnevelte egyetlen gyermekét, a fiú az utcára tette őt.

12 évig az anyukámmal éltem. Norbert soha nem lakott itt, most is üres a lakás

 – fortyant fel Zsóka, miközben azt is megmutatta, hogy a gyermeke új ajtót tetetett fel az ingatlanra. A közgazdasági végzettséggel rendelkező asszony nem szeretne pereskedni a fiával, de lehet, hogy kénytelen lesz.

Azt javasolták az ügyvédek, hogy ki ne menjek a lakásból, mert kötelesrésszel tartozik. Ezért nem is mentem ki, nem is tudtam volna hova menni. Nincs senkim, az anyukám volt az utolsó, aki elment. Zárat cseréltettem, és visszamentem a lakásba. Egy hét múlva jött, és a nője kihívta a rendőrséget és újra zárat cseréltetett

– mesélte Zsóka. 

Az anya mélyen csalódott. A történtek ellenére szereti fiát, de úgy véli, durva, amit tett vele.

„Cipő nem volt a lábamon. Az ismerősök hoztak. A ruháim most is bent vannak a lakásban. Azt mondta, költözzem albérletbe, miközben ő tartozik egy rakás pénzzel. Az ügyvédek azt mondták, ha nem tud fizetni, létezik a természetbeni juttatás. Vagyis lelakhatom” – fejezte be az anya.
Zsóka hiába próbálja felvenni a kapcsolatot gyermekével, semmilyen fórumon nem éri el. Norbert az anyja információi szerint Luxemburgba költözött, a kőbányai ingatlan hosszú ideje üresen áll. Berényi András ügyvéd szerint Zsókának egyértelműen igaza van.

„Az ajándékozási szerződés a megkötése után alapos okkal megtámadható” – fogalmazott a jog embere.

A megdöbbentő esetről készült videót itt találod:

 

 

Ezeket olvastad már?
Razzia Budapesten: 9 embert fogtak el – Videó!

Razzia Budapesten: 9 embert fogtak el – Videó!

Egy 15 éves lányt akart megerőszakolni Újbudán egy férfi

Egy 15 éves lányt akart megerőszakolni Újbudán egy férfi

„Összeestem a tűzhely előtt” – Megrázó, hány munka közben meghalt közutast gyászolnak

„Összeestem a tűzhely előtt” – Megrázó, hány munka közben meghalt közutast gyászolnak

Botrányos: már rettegnek a járókelők Pesterzsébeten, rengeteg a félelmetes támadás

Botrányos: már rettegnek a járókelők Pesterzsébeten, rengeteg a félelmetes támadás

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás