Karácsony ezt is elbaltázta: mocsárrá változott az ikonikus virágágyás a Lánchídnál





Félig lerakott gyephengerek, földkupacok, hatalmas tócsák, ottfelejtett virágok: ezt a képet mutatja a Lánchíd átadása előtt a virágágyás, amiről azt ígérték, hogy visszakapják a budapestiek.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.12.16.
Lánchíd Karácsony Gergely

Bár november közepén visszaépítették a Clark Ádám téren az eredeti, nagy körforgalmat, a közepén lévő, egykori ikonikus virágágyás mocsárrá változott, miután a munkások úgy otthagyták, mintha eluntak volna foglalkozni vele. Magyarország legszebb virágágyását még tavaly júniusban dózeroltatta el, majd aszfaltoztatta le Karácsony Gergely, hogy majd a híd lezárásakor ne okozzon fennakadást a közúti forgalom elterelése. Akkor a Ripostnak többen azt mondták, ha nem kapják vissza a virágágyást a budapestiek, akkor tiltakozniuk kell!

Így nézett ki 2021 júniusában a leaszfaltozott virágágyás. 

Karácsony Gergely persze azonnal megígérte, hogy a felújítás végével a Clark Ádám téri virágágyás majd "szebb lesz, mint valaha", a jól tájékozott, dollármilliókkal kitömött Telex pedig a BKK-ra hivatkozva azt írta: "amikor várhatóan 2022 decemberében visszaadják a hídpályát a forgalomnak, addigra a körforgalom visszaépítése is megtörténik, virágágyásostul."

Valaki elunta a munkát?

A BKK aztán novemberben tájékoztatott arról, hogy a visszaépítették az eredeti, "nagy körforgalmat", és a virágágyással is elkezdtek foglalkozni. 

"A virágágyás kialakításához szükséges humusz folyamatosan fog bekerülni a tér közepére, ahová a füvesítés mellett december közepére az első, téli időjárásnak megfelelő növényeket is visszatelepítik majd."

Karácsony új tavat akar Budapesten?

Mindez láthatóan el is kezdődött: pár helyen már leterítették a gyephengert is, középre pedig beültettek pár árvácskát. 

Ikonikus dagonya a Clark Ádám téren... 

Aztán mintha elszaladtak volna a munkások és otthagyták volna az egészet: szétdobált gyephengerek, még cserépben lévő virágok, földkupacok állnak a virágágyás helyén, a földtúrások pedig mocsárrá változtak az elmúlt napok esőzéseinek köszönhetően. 

És így nézett ki a virágágyás fénykorában, Karácsony Gergely előtt:

Évtizedek óta virágágyás volt a Clark Ádám tér közepén, minden évszakban más-más virágok nyíltak itt. Fotó: MTI
 

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás