Karácsony Gergely újabb autóellenes kampányba kezdett - videó





Ezért(!) ma felengedte a személykocsikat a Lánchídra.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.12.16.
Módosítva: 2022.12.16.

A főpolgármester elrendelte, hogy 60 személyautót irányítsanak a felújított Lánchídra, méghozzá egy meghökkentő ok miatt. Így akarja elérni, hogy az emberek szálljanak ki az autóikból és gyalog, kerékpárral vagy BKV-val közlekedjenek.

A helyszínen a Metropol újságíróit arról tájékoztatták, hogy a 60 darab személyautó egy „autóellenes kampány miatt hajthat fel a hídra”.

karácsony lánchíd autóellenes kampány
Ezeket az autókat kifejezetten az autóellenes kampány miatt küldte fel Karácsony a Lánchídra, a hivatalos átadó előtt

Karácsony Gergely ezzel azt akarja megmutatni, hogy milyen sok személyautó kell ahhoz, hogy annyian utazhassanak, mint egy autóbuszban.

A mesterségesen létrehozott dugót éppen fotózták, filmezték a főpolgármester propagandastábjának tagjai, elmondásuk szerint azért, hogy minél előbb kitehessék a világhálóra, ez ugyanis Karácsony Gergely személyes utasítása.

karácsony lánchíd autóellenes kampány
 

A Metropol úgy értesült, hogy ez az akció egy újabb autóellenes kampány nyitánya lesz. Karácsony eltökélt szándéka, hogy minél több embert kényszerítsen arra, hogy ne autóval közlekedjen. Ennek jegyében vettek el a Nagykörút csaknem teljes hosszában egy egész sávot az autósoktól, hogy aztán többnyire csak biciklis ételfutárok használják a területet. Ennek a gondolatnak a jegyében lett autóval lényegében megközelíthetetlen a VII. kerület nagy része.

"Péntek délutántól szabad a Lánchíd a buszok, a taxik és a kerékpárosok számára!" - jelentette be kedden a főpolgármester. De azért még ma délelőtt hozzáláttak az autóellenes kampányfilm forgatásának és 60 személyautót irányítottak a hídra.

Íme a videónk a témáról!

 

A főpolgármester még májusban jelentette ki, hogy a felújított Lánchídról kitiltja az autósokat.

A felháborodás hatalmas volt, mivel ennek kapcsán egyáltalán nem konzultált a szakmai szervezetekkel, és nem végeztetett reprezentatív közvélemény-kutatást (csakúgy, mint közvetlenül előtte a pesti alsó-rakpart kapcsán sem).

A gépkocsik száműzését Karácsony azzal indokolta, hogy „a Lánchíd forgalma minimális a többi hídhoz képest”. Pedig nem kerülhette el a figyelmét, hogy a rosszul időzített hídlezárással az elviselhetetlenségig fokozta az - egyébként általa előidézett - fővárosi gigadugókat.
 

 





 





Ezeket olvastad már?
Szenzációs siker - Magyar sör került a világ legjobbjai közé

Szenzációs siker - Magyar sör került a világ legjobbjai közé

Nem mindennapi videóval üzent Orbán Viktor az érettségizőknek

Nem mindennapi videóval üzent Orbán Viktor az érettségizőknek

Mielőtt bármilyen állatot tartanál, ezekkel nem árt ha tisztában vagy!

Mielőtt bármilyen állatot tartanál, ezekkel nem árt ha tisztában vagy!

"Anya, apa, ne haljatok meg" - szülei életét mentette a 9 éves kisfiú

"Anya, apa, ne haljatok meg" - szülei életét mentette a 9 éves kisfiú

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás