RETRO RÁDIÓ

Horváth Csaba: hiba volt a budapesti szemetesek leszerelése





Hibának nevezte Horváth Csaba, Zugló polgármestere a 2020-as tömeges kukaleszerelést, ami miatt a fővárost valósággal elöntötte a szemét.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.06.15.
XIV. kerület beismerés

Az MSZP-s városvezető ezzel nyíltan kritizálta Karácsony Gergelyt is, aki „spórolási programja” keretében 3000 nyilvános szemetest tüntetett el a főváros közterületeiről. Horváth Csaba, Zugló polgármestere a Hír TV Célpont című műsorában ismerte be, hogy hiba volt tömegesen leszereltetni a fővárosi nyilvános kukákat. „Néhány tízmilliós megtakarításért lehet, hogy ma már nem szereltetnénk le azt a 3000 utcai kukát. Ezt egy hibának lehet mondani” – ismerte be. A zuglói polgármester szavai különösen nagy súllyal esnek a latba, mivel Horváth Csaba a fővárosi közélet igazi baloldali veteránja: 2002 és 2006 között Budapest II. kerületének volt a polgármestere, 2006 és 2009 között Budapest főpolgármester-helyetteseként működött, a 2010-es önkormányzati választásokon pedig Tarlós István legesélyesebb ellenfeleként indult a városvezetői székért.

Horváth Csaba is nyíltan kritizálta Karácsony Gergely főpolgármesteri tevékenységét /Fotó: Magyar Nemzet

Régóta elege lehet Horváthnak a zuglói szemétdombból

Ahogy arról a Metropol korábban beszámolt, a Fővárosi Önkormányzat vezette Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) 2020-ban spórolásra hivatkozva leszereltette a fővárosi köztéri szemetesek 30%-át, összesen 3000 darabot. Ezzel az akcióval 120 millió forintot akartak megspórolni, ami a főváros 390 milliárdos költségvetésnek mindössze 0,03 százaléka. Az akkori Covid-járvány miatt zsebkendők, maszkok hevertek szanaszét, a meglévő köztéri kukákból pedig kifolyt a szemét. Tavaly szeptemberben a Metropol Horváth Csaba kerületében, Zuglóban járt, ahol katasztrofális állapotokat tapasztaltunk: sokzsáknyi és doboznyi szemét, elszórt maszkok, üdítős- és sörösdobozok hevertek az utcán, és még egy egész torta is akadt az egyik megállóban. Szemetesek viszont sehol. A zuglói polgármesternek valószínűleg már ekkor elege lehetett a szemétdombból, mert április végén az ATV Start című műsorában már burkoltan kritizálta az elhibázott intézkedést „inkább szimbolikus, mint pénzügyileg jelentős döntésnek” nevezve azt.

Kerületi szemétgyűjtőkkel és gerillakukákkal próbálkoznak a budapestiek

Egy másik baloldali vezetésű kerület, Angyalföld egyes részein is jelentős problémát okozott a felgyülemlő szemét, ezért a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. az AngyalZöld összesen 11 db 80 liter űrtartalmú edényt helyezett ki a Kádár utcában. A Kétfarkú Kutyapárt pedig „gerillakukákkal” tiltakozott az utcákon halmozódó hulladék ellen: Tétényben, Budafokon és Újbudán szereltek fel szelektív szemétgyűjtőket, amelyeket aztán a fővárosi FKF helyett a helyi lakosság ürített.

Túlcsorduló szemetesek várják az ürítést főváros-szerte /Fotó: Metropol/Máté Krisztián

 





Ezeket olvastad már?
Fejlemény az Andrássy úti Louis Vuitton üzlet kirablásának ügyében

Fejlemény az Andrássy úti Louis Vuitton üzlet kirablásának ügyében

Orbán Viktor: Békepárti többség kell Európában, nem érdemelnek még egy esélyt a brüsszeli vezetők

Orbán Viktor: Békepárti többség kell Európában, nem érdemelnek még egy esélyt a brüsszeli vezetők

Programokkal és lezárásokkal teli hétvége áll előttünk: íme a részletek!

Programokkal és lezárásokkal teli hétvége áll előttünk: íme a részletek!

Brutális erővel csap le ránk a tél

Brutális erővel csap le ránk a tél

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás