RETRO RÁDIÓ

Borzalmas állapotok! Elöntötte a szemét Zuglót – Fotók!

Karácsony Gergely leszereltetett 3000 köztéri kukát Budapesten – itt az eredmény, egész Budapest úszik a mocsokban.Megosztás
Szerző: metropol
2021.09.17. 05:40
XIV. kerület drasztikus helyzet

Olvasóink jelezték, hogy elképesztő állapotok vannak Karácsony Gergely volt kerületében, Zuglóban: rengeteg szemét a túlcsorduló kukákban, illetve a kukák helyén. A főpolgármester 3000 utcai szemetest szereltetett le „spórolásból” Budapesten. A legtöbb helyen már látszik a következmény: az egész várost elönti a szemét.

Mindent el lep a szemét és a mocsok Fotó: Metropol

Katasztrofális állapotok vannak Zugló utcáin. A XIV. kerületben sokzsáknyi és doboznyi szemét hever az utcán, az emberek elszórják a használt maszkokat, üdítős- és sörösdobozokat, még egy egész torta is akadt az egyik megállóban. Szemetesek viszont sehol.

Fotó: Metropol

Budapest néhány kerületében már a helyi lakosok elégelték meg a tarthatatlan helyzetet, és a saját kezükbe vették a takarítást.

Az is megfigyelhető Zuglóban, hogy a növények is gondozatlanok, a fák tövében sörösdobozok vannak, és lassan a fák magasságával vetekszik a gyomok mérete. Ugyancsak Zuglóban az egyik jegykiadó automata mögé egy kidőlt oszlopot támasztottak, hogy ha már el nem viszik, legalább ne legyen útban.

Leszerelt vagy eltűnt kuka a Korong utcai megállóban Fotó: Metropol

Karácsony Gergelyék a főváros 11 ezer nyilvános szemétgyűjtőjének a negyedét leszereltették. Ezzel az akcióval 120 millió forintot akartak megspórolni, ami a főváros 390 milliárdos költségvetésnek mindössze 0,03 százaléka. A csekély „spórolás” ára viszont óriási: kifolyik a szemét mindenhonnan, az emberek a hulladékot a kukák mellé dobálják, vagy éppen kihelyezik zsákokban, hátha elviszi valaki. A köztéri hulladékgyűjtők üzemeltetését a fővárosi önkormányzat megbízásából a FKF Nonprofit Zrt. végzi. A kukákat a csökkentett számuk miatt éppen hogy gyakrabban kéne üríteniük, azonban ezt úgy tűnik, nem végzik el. Ennek következtében gyakran egész lakótömbök válnak szemétdombbá.

A megmaradt kukák tele, a környékük mocsok és hulladék alatt fuldoklik Fotó: Metropol

Ráadásul már a történelmi építmények is a szemét alatt fuldokolnak.

Ezeket olvastad már?
Mindenki meglepődött: érdekes jelenség tűnt fel a budai Várban - fotó!

Mindenki meglepődött: érdekes jelenség tűnt fel a budai Várban - fotó!

Áll a forgalom Budapesten: durva karambol történt

Áll a forgalom Budapesten: durva karambol történt

Vérlázító: értékmegőrzőből tűntek el az újonnan vásárolt ruhák az Árkádban

Vérlázító: értékmegőrzőből tűntek el az újonnan vásárolt ruhák az Árkádban

Végre esik a hó! Sokan szánkóztak szombaton a budai hegyekben – videó

Végre esik a hó! Sokan szánkóztak szombaton a budai hegyekben – videó

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás