„Koszos istálló lesz lassan már az egész város” – a kukákon spórol a budapesti városvezetés – Videó!





Egyre inkább elegük van a fővárosiaknak abból, hogy bármerre is lépnek, mindenhol szemetet találnak. Közben Horváth Csaba egy interjúban elismerte, „nagy a baj Budapesten”. A Fővárosi Közgyűlés MSZP-frakcióvezetője szerint a fővárosban leszerelt 3000 kuka, pénzügyileg súlytalan, „szimbolikus” döntés volt Karácsony Gergelyék részéről.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.04.23.
koszos

Ahogy arról a Metropol korábban beszámolt, a fővárosi önkormányzat vezette Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) 2020-ban spórolásra hivatkozva leszereltette a fővárosi köztéri szemetesek 30 százalékát, összesen 3000 darabot. Horváth Csaba szerdán az ATV vendége volt, ahol ezt egy szimbolikus döntésnek titulálta. Viszont elszólta magát, amikor azt nyilatkozta, hogy ha a nehéz anyagi helyzetben lévő főváros számára nem a hitelfelvétel lenne a kormány válasza, akkor olyan megoldást kell találniuk, amely „amputációval” jár.

Fotó: Metropol/Máté Krisztián

Például leszerelt 3 ezer zöld kukát a közterületekről a főváros, bár ez inkább szimbolikus döntés volt, mint pénzügyileg jelentős, de olyan döntés nincs, ami könnyű úton megoldást jelentene – mondta fővárosi közgyűlés MSZP-frakcióvezetője.

Megkérdeztük a budapestieket: több lett-e a szemét az utcákon?

Marika: „Hát az borzasztó, hogy több szemét van a városban. Bármelyik kerületben, főleg a VIII.-ban, az nagyon, meg bárhol megnézi a megállókban a szemetesládákat, se kiürítve nincsenek… Már láttam, hogy vödröket, meg zacskókat, meg dobozokat raknak oda, hogy abba gyűjtsék a szemetet.”

Tóth Mária: „Igen sok kukát leszereltek. Nem örülök neki, mert ezelőtt is elég sokan szemeteltek, de most, hogy nincsen kuka, pláne, akármerre megyek, mindenhol szemetet látok, meg van, aki köpköd is. Úgyhogy jó lenne, ha visszaszerelnék, hogy az emberek a meglévő kukába dobálhassák bele a szemetet, és nem összevissza az utcára”.

József: „Tényleg koszosabb a város, de az emberek tehetnek erről alapvetően, mert mindent szétdobálnak. Hát sajnos a házakat meg kell nézni. Hát ez egy normális dolog, hát a környezetét senki nem óvja? Koszos istálló lesz lassan már az egész város.”

Nagy Sándor: „Az, hogy ezen spórolnak, ez szomorú. Szerintem több kukát kéne kihelyezni, egyértelmű. Persze vannak olyanok, akik ezt nem használják így se, de ez kis hányada az embereknek.”





Ezeket olvastad már?
„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás