„Azt láttuk, ahogy egy férfit kivezetnek” – az ingyen pezsgőből is megárt a sok: kádban aludt el a magyar betörő

Zoltán hazaérkezésekor egy ismeretlen férfit talált a kádjában, aki a betörés után gyorsan berúgott a „házigazda” pezsgőjéből.

Megosztás
Szerző: metropol
2022.05.18. 13:30
mámoros besurranás

Az biztos, hogy nem egyhamar felejti el a péntek délutánt az a pesterzsébeti férfi, aki csak egy nyugodt péntek délutánt szeretett volna egy kemény munkahét után, azonban ehelyett egy betörőt talált a kádjában. Zoltán ugyanis éppen hazatért pesterzsébeti házába, ahol azonnal kiszúrta, hogy valaki bizony kutakodott a házában. Nyilván rögtön sejtette, hogy egy betörő keze lehet a dologban, ezért gyorsan szét is nézett a házban, mi tűnhetett el. Arra viszont, amit a fürdőszobában talált, még ő sem számított: a férfi ugyanis nem hogy nem menekült el, hanem békésen hortyogott a kádjában, méghozzá hullarészegen.

A betörő gyorsan megpihent a kádban, de rajtakapták – Fotó: Bors

Kiderült ugyanis, hogy T. László a nagy lopkodás közepette, miután zsebre vágott egy mobilt és két biciklilámpát, talált egy üveg pezsgőt is, amit azon melegében benyakalt. Ettől viszont úgy kiütötte magát, hogy szó sem lehetett menekülésről, csak a fürdőszobáig jutott, ahol kényelmesen be is fészkelte magát a kádba, és perceken belül elaludt. A környékbeliek hallottak némi motoszkálást, azt azonban nem sejtették, hogy betörő mászkál a házban.

„Valamit hallottunk a házból, de azt hittük, hogy csak Zoli van otthon, bár napközben mindig dolgozik” – mesélte az egyik helybeli. Hozzátette: nem ez az első alkalom, hogy bemásztak a férfihoz. Egy másikuk már csak az ötkocsinyi zsarut látta.

A szögeskerítés sem állította meg a részeges besurranót – Fotó: Bors

„Kicsit meg is ijedtünk, nem értettük, miért jönnek oda a rendőrök, Zolival sosem volt gond, aggódtunk, hogy baja esett, főleg, amikor egy mentő is érkezett. Utána csak azt láttuk, ahogy egy férfit kivezetnek, és beszáll a mentőbe” – mesélték. Mint mondták, a betörő ugyan kicsit tántorgott, de a saját lábán hagyta el az épületet.

„Valószínűleg azért jött a mentő, mert csak az ájult férfit látták a kádban. Akkor még nem tudták, hogy részeg” – ingatta a fejét. A 36 éves, kapatos T. Lászlót bekísérték a rendőrkapitányságra, ahol be is ismerte a tettét, most pedig lopás miatt folyik eljárás ellene.

Gyakran elalszanak a bűnözők

Nem László az első besurranó, aki elaludt lopás közben. Tavaly decemberben például egy férfi egy angyalföldi házba tört be, ahol össze is pakolta az összes műszaki cikket, viszont a pakolásba olyannyira elfáradt, hogy a hálószobában elaludt. Egy hónappal korábban Kiskunmajsán járt így egy tulaj: amikor bement a házába, ő is ott találta az édesdeden szunyókáló betörőt az ágyán, körötte pedig az összepakolt értékek hevertek. A férfi, miután felkelt, nem jött zavarba, még rá is akart gyújtani a szoba közepén, miközben a rendőrökre vártak. 2020-ban egy 45 éves nő az ismerőseit látogatta meg, amikor azonban nem találta otthon őket, ásóval verte be az ablakot, ahol bemászott, majd csöndben nyugovóra tért a kanapén. Őt is a zsaruk ébresztették fel.

Ezeket olvastad már?
Sokkoló, ami történt a zuglói játszótéren, 10 éves kisfiút fojtogattak

Sokkoló, ami történt a zuglói játszótéren, 10 éves kisfiút fojtogattak

A férfi meggyőzően állítja: 60-szor rabolták el az űrlények

A férfi meggyőzően állítja: 60-szor rabolták el az űrlények

Csak úgy sztrájkolhatnak a pedagógusok, ha "elégséges szolgáltatást" nyújtanak

Csak úgy sztrájkolhatnak a pedagógusok, ha "elégséges szolgáltatást" nyújtanak

Durva döntés született, betiltják a házasságon kívüli szexet

Durva döntés született, betiltják a házasságon kívüli szexet

Hírlevél feliratkozás

Top hírek

Ezek is érdekelhetik